Müller Péter: Így működik a világ angyala

"Így működik a világ angyala, akit úgy hívunk, hogy tündér. De így működnek a mi embersegítő angyalaink is.
Azzá válni, akit szeretek - ez az angyalpszichológia fontos tanítása.

Ehhez az angyalnak el kell felejtenie önmagát. Ki kell bújnia magából, levetni egyéniségét, mint egy ruhát - vagyis az első lépés, hogy föl kell áldoznia önmagát.

Egy kicsit meg kell halnia s föltámadnia bennünk.

Vagy másképp: el kell felejtenie, ki ő, és beléd kell álmodnia magát, mintha te lenne ő.

Ezt hívják az angyalok "átélésnek" vagy "azonosulásnak".

Művelt angyalok, akik sok könyvet olvasnak, úgy nevezik, hogy metamorfózis.

Ennek tehát két lépése van.

Az első: kilépek önmagamból, és ideiglenesen föláldozom a lényemet - érted.

A második: belelépek a lényedbe, azonosulok veled, és én leszek te.

A második lépés a nehezebb.

Bele kell bújnia egy idegenbe. Magára kell öltenie egy másik ember lényét, az ő testi-lelki "ruháját", jellemét, természetét. S mivel rendszerint beteg lénybe bújik, a legnehezebb, hogy át kell élnie a betegségét, a kínját, a rémületét, az őrületét. És meg kell szenvedni a szenvedéseit.

...

Őrangyalod, ha vigyáz rád, oly mértékig a lényeddé válik, hogy azt gondolja, amit te gondolsz, azt érzi, amit érzel, átéli lelked minden zűrzavarát - és ezért pontosan tudja, hogy hol akarod éppen elrontani az életedet.

Látja, hogy mi készül benned.

Ez nagyon fontos angyaltudás. Mindennek, ami veled történhet a jövőben, a csírái már ott lappanganak benned; az angyal tudja, ha mindezt megszülöd, mi lesz a sorsod.

...

Nem mindig hallod. Mert az angyal olyan észrevétlen, hogy nem is tudod, hogy ő benned van. Fogalmad sincs róla. Csak onnan veszed észre, hogy egy hang megszólal benned. Mintha hirtelen világos gondolataid támadnának, és váratlanul azt érzed, hogy eloszlanak a félelmeid.

Mész az utcán, és hirtelen jó kedved lesz.

Vagy erőt érzel magadban. Fáradt voltál, és egyszerre bizseregni kezd valami benned; feltöltődtél, erős lettél, megjött a kedved...

... ez az angyal munkája volt."

(érzed már?)

Címkék:

Hozzászólásokírás

Szia!Te mindig nagyon jókat és szépeket írsz.Nagyon tetszett.KÖSZÖNÖM.Szeretetteli,egészséges,sikeres,örömökben és bőségben gazdag életet kívánok neked és minden embernek.Legyen szép napod.Üdv:Zoli