A Most hatalma

„Az elfogadás egyszerű, mégis alapvető bölcsesség. Sokkal hatékonyabb, mint ellenszegülni az élet áramlásának. A Most az egyetlen, ahol igazán megtapasztalhatod az élet áramlását, az elfogadás tehát a jelen pillanatra vonatkozik: feltételek és fenntartások nélkül. Ekkor minden belső ellenállásról le kell mondanod.
Az elfogadás nem gyengeség. Hallatlan erő és spirituális hatalom rejlik benne. Az elfogadással belső szabadságot vívsz ki magadnak minden helyzetben. Azt tapasztalod, hogy a változás nem kerül erőfeszítésedbe. Szabad vagy.

Az elfogadás nem jelenti azt, hogy nem cselekszel, nem kezdeményezel változásokat, és nem próbálsz meg célokat elérni. Az elfogadásban mégis egészen másfajta áramlatok motiválják a cselekvést. Ebben az állapotban kristálytisztán látod, hogy mit kell tenned, és egyszerre csak egy dolgot csinálsz, egy dologra összpontosítasz.

Az elfogadással spirituális energia érkezik világunkba. Ha hirtelen fényt, világosságot és mély békét érzel, a félreérthetetlen jele lesz annak, hogy igazán elfogadóvá váltál. Ezek után már ellenállás nélkül, kegyelemben és fényben fogsz élni, minden küzdelemtől mentesen.
Az ellenszegülés merevvé teszi a lelkedet, megkeményíti éned burkát, s így elkülönít mindentől. A megengedéssel minden kapcsolatod alapjaiban változik meg, hiszen így mindenkit olyannak fogsz elfogadni, amilyen.
Bármit hozzon is a pillanat, fogadd úgy, mintha te választottad volna! Fogadd el, és cselekedj! Dolgozz mindig vele együtt – soha ne ellene! Tedd a barátoddá, a szövetségeseddé – ne az ellenségeddé! Egész életed csodálatos változáson fog keresztülmenni.

Ha elfogadod, ami van, és teljesen jelenlévővé válsz, a múlt minden ereje megszűnik. Nem lesz rá szükséged többé. A jelenlét a kulcs. A Most a kulcs.
Ha nem állsz ellen az életnek, a kegyelem és a könnyedség állapotába jutsz. Ez az állapot nem függ attól, hogy a dolgok jók-e vagy rosszak. Figyelj meg egy állatot, és hagyd, hogy az elfogadásra tanítson! Figyeld meg, ahogyan megadja magát a jelen pillanatnak! Hagyd, hogy Létezni tanítson!
Ha nem tudsz kilábalni egy helyzetből, és tehetetlennek érzed magad, akkor engedd, hogy ez a helyzet elmélyítse benned elfogadásodat, a Most és a Létezés tudatosságát.

Hogyan lehet abbahagyni az ellenállást? Kezdd az egészet egyszerűen azzal, hogy felismered. Az ego azt hiszi, hogy ellenállásod az erődet bizonyítja, pedig csak elvág a Létezéstől, a valódi erő egyetlen forrásától.
Ne állj ellen a fájdalomnak! Add meg magad a bánatnak, a kétségbeesésnek, a félelemnek, a magánynak, a szenvedés bármely formájának! Légy szemtanúja anélkül, hogy minősítenéd! Engedd ott lenni! Öleld át! Aztán lásd, ahogyan az elfogadás csodája a szenvedést mélységes békévé alakítja.
Vizsgáld meg, milyen gyakran kalandozik el a figyelmed a múltba vagy a jövőbe! Kérdezd meg magadtól: tényleg örömet, könnyedséget és világosságot ad nekem, amit teszek? Ha nem, akkor lélektani időd elfedi a jelen pillanatot, és az életet torzított észleléssel merő küzdelemnek, fájó tehernek érzed."

(Eckhart Tolle)

HozzászólásokKeisla

Rész-nélküli egész vagyok akarat.
Fény áttöri a sötétséget.
Akkor van igazam, ha nem kell szólnom, amint megszólaltam, akkor már nincs igazam.
Ki itt belépsz, s remény üdvözít hagyd kint árnyadat.
Tér para-dixeonális esemény horizont:
A tanítások egymás mellet elhelyezése a térben oly módon, ami 3d ábrázolást kíván, ezt takarják nekem e szavak. S haladnak a végtelenben a kör gyűrűn keresztül.
tudatban kaptam e szavakat, hogy értelmük lenne, lényeges?
soha nem mondtam hogy tudatlan lennél,, Portis Lajos a sakkozó nem rég mesélte gyorsabban beszél mint gondolkodik, sokszor vagyok így itt a netten írás közben, napok elteltével ha nem tudtam volna hogy én írtam ama szövegeket nem hinném el, na varrj gombot a bal és jobb agyféltekéddel erre?
Kérlek szépen írj magyarul úgy hogy a latin befolyásolást küszöböld ki az írásodban elfeledve az 1000év imigyen sajátosságait amit e magyar írás elszenvedett ( saját véleményem)Nem, kedves Csí-bor...

...nem ez a baj:) Egészen őszintén elmondom, mi a baj ezzel, aztán nyugodtan vagdalkozhatsz, hogy meg vagyok sértődve, és tudatlan vagyok. Mindenki az, van aki jobban, van, aki kevésbé:)

A dolog ott kezdődik, hogy írni, olvasni, beszélni az ego tud. A bal agyfélteke.
Vannak úgynevezett ihletett írások, melyeket az egyetemes intelligencia úgymond diktál, tehát a jobb agyfél érzékeli őket, a bal pedig engedelmesen leírja. Ám ez az intelligencia nem ejt helyesírási hibákat. Nem azért, mert ehhez ragaszkodik, hanem mert intelligens. Vagyis amit mondasz, amit írsz, az véleményem szerint az egodtól jön, nem a Tudattól. :)Tudod Keisla

illetlenség ne továbbja szinte minden oldalon ott van aki úgy tud írni ahogyan teszi ne bántsad alap illem a fórumokon, érdekes értem azok írását kik csak angol szavakkal írnak, nem zavar hisz ilyenek vagyunk szinte félszavakból értünk, ha a világ világ lesz akkor is így fogok írni nekem így jönnek a gondolataim a fejembe, hogyan írjak úgy ami neked megfelel, kedves ismerősöm szavai ha érteni akarod amiket írok a szíveddel olvasd, vesszőket meg akkor teszek ha érzésem van rá. nyelvtani baki vagyok és akkor az elit miatt ne írjak mert őket csak a tökéletesség mindenkori irányzata a lényegi dolog életükben? kedvesen:))))Kedves Csí-bor!:)

Az irodalmi magyar nyelvet beszélem, írásban, amire jómagam is azt mondom, hogy gyökértelen nyelv, cirka kétszáz éves, a 30.000 éves eredeti magyarral szemben. Az igfazi anyanyelvem nem ez, ugyanis palóc az édesanyám, és az alföldi tájnyelv területen lakom:))

Igen ám, csakhogy a magyar nyelv úgynevezett RAGOZÓ NYELV, legfontosabb ismertető jegye, hogy RAGOZ, ettől magyar.

Amiről Te beszélsz, az az a tulajdonsága a nyelvünknek, hogy a magánhangzókat kicserélhetem, elcserélhetem, mégis érteni fogja mindenki. De amikor a ragok összevissza vannak a szavak végére dobálva, nincsenek írásjelek, és az igeidők sincsenek egyeztetve, az nem magyar, már m,egbocsáss, mert a magyar egy RETTENTŐ PEDÁNS NYELV, és ez vonatkozik az összes tájnyelvre, meg az irodalmi magyarra is. Vannak szabályai, amit nem betartani magyartalanság, tiszteletlenség a nyelvvel szemben, azon kívül senki sem érti, mit mondasz, csak kevesen merik ezt ki is mondani:)Keisla

te a latint beszéled magyarul én meg sokad másokkal a magyart beszélem magyarul, magyarban mondhatod a szavakat úgy ahogy a gondolatodban megfogalmazod aki tud gondolkodni magyarul érteni fogja, aki meg nem majd fogja az időben az értést, hinnye mennyien vannak kiknek akár évekbe is telik mire sikerül, és nem az ő hibájuk ilyen a rendszer,, merj mássá válni oszt egyedi leszel.

tévedésben vagy a jobban tudásnál mit tegyek ha van véleményem, oszt mi igaz belőle majd az idő eldönti, és azt is hogy kinek miképpen igaz amiket mondok (fényeim szerint jobbára igazak) tudod sokat olvastam és most az olvasott dolgok tapasztalásában élek, s közben mesélem miként értem ide, kedvesenEgyetertek....

Asszalamu aleykum!

...Entivel, a kep rossz valasztas ehhez a temahoz.Kedves Keisla :)

Teremtésről van szó, ami egy folyamat :)
Érted é ?Őszintén szólva, kedves Csí-bor...

...nem, nem értem. Egyetlen dolog, amit Veled kapcsolatban értek, az az, hogy szerinted mindig mindenkinél mindent jobban tudsz. Ez még önmagában nem lenne baj, a baj az, hogy akármit mondasz, érthetetlenül mondod. Sosem értem, egyetlen mondatotad sem, illetve a szavakat külön-külön igen, de úgy egyben az egészet soha. Nyilván az én készülékemben lehet a hiba, író létemre nem tudok magyarul:)

Ehhez képest most is a szavakon lovagolsz, mert ugyanarról beszéltünk, csak Te más szavakkal adtad elő:)Keisla

a jelenben nem tudsz élni hisz minden pillanatunk a jövőben játszódik, de hogy folytonosságában értésben legyél ezért mondom a múlt jelenének a jövőjében élsz, érted. mivel az időben zajlanak az események érted é? a jelen érzetét az Absulutumban tudod megélni mert ott nincsenek terek sem idők sem szintek sem érzések sem gondolatok,? érted é?

az állatok is rendelkeznek TUDATTAL, azt hogy erre még nem jöttél rá, hát figyeld jobban az eseményeket amiket életedbe hoz a tudatosság ami a fényben tudsz jobban értésében elfogadni, ha nem éltél meg valamit hogyan tudnád elfogadni hisz a fizikai agy nem képes erre, ezért rekesztesz ki sok mindent az életedből, nincs tapasztalatod rá akkor nem lehet igaz? érte é? kedvesenDrága Burguca :)

Te vagy a képen?

Elég jó segged van :)))Drága Keisla!

Gyönyörű, és érthető volt a válaszod, és hálás vagyok a "segítségért", de anélkül, hogy ítélkeznék, vagy véleményeznék bárkit is, a szavaid nem jutnak el oda, ahol süketek a fülek. Elfogadás, én megtettem, de erre még mindig kevesen vagyunk képesek. Arról nem változott a véleményem, hogy nem feltétlenül az adott írással, képpel van a probléma, csak néhány elveszett lélek egy esélyt akar kapni, hogy valaki meghallgassa, valaki szeresse őt.
Sajnálom, hogy néhány ajtó zárva marad, de ez is a tapasztalásunk része. Nézd, én szeretettel gondolok minden embertársamra, és tényleg elfogadom, hogy nem vagyunk egyformák, hogy különböznek a véleményeink, de van néhány szintén jóérzésű ember még itt, akiket viszont kimondottan zavar ez a tónus, és előbb, vagy utóbb tenni fognak ellene. Az oldal létrehozóit szintén zavarhatja, így csak idő kérdése ez. Addig pedig sok türelmet, sok szeretetet kívánok, és kitartást.
Baráti üdvözlettelKedves Enti!:))

Talán Burguca nem haragszik meg, ha válaszolok a kérdéseidere. Aztán majd jön Ő is, és válaszol, a saját gondolatai szerint. :)

1. Semmi. Ez csak egy kép, ami azért illik ide, mert naturalisztikus, és egy meditáló embert ábrázol. A MOST pedig nem más, mint maga a meditáció:)

2. Az ember elme+lélek+fizikai test, s mint ilyen, megszemélyesíti a mindenséget. Fealadata a jelenlegi kettősség - fizikai és mentális valóság - táncába behozni a harmadik jellemzőt, a tudatosságot, a világba úgymond beereszteni Isten elméjét.

3. CSAK? Neked sikerült már? Ennél nagyobb feladat nemigen létezik a világon:) Az elméd találja kevésnek, akinek meggyőződése, hogy bármilyen eredmény csakis kemény fizikai munkával, akarással, küzdéssel érhető el, míg az elfogadás ezekkel épp hogy nem:) Ne hallgass az elmédre! Hazudik!

4. Újabb elmélet, ami az egod, az elméd terméke:) Az idő múlását sem siettetni, sem lassítani ne mtudod, bármennyire szeretnéd. Ha állandóan a jövőben remélt eredmény elkövetkeztét lesed, sosem vagy jelen a pillanatban, pedig a pillanat - a MOST - az egyetlen időpont, amikor BÁRMIT MEGTEHETSZ, HOGY ELÉRD MAJDANI CÉLOD. A jelen pillanat, minden jelen pillanat egy-egy lépcsőfok. Ha nem lépsz rá, csak a legfelső lépcsőfokot nézed vágyakozva, sosem érsz oda föl:)

5. Mit nevezel fejlődésnek? Az elméd mást mond, mint ami a Vilálgegyetem célja. A vilálgegyetem célja ugyanis az, hogy Isten jelen legyen végre a Földön. Is-T-eN = ÉSZ, Fizikai valóság, LÉLEK, azaz TUDATOS ÉRZELMEK. A harmadik tényező pillanatnyilag nincs jelen, a világot az emberi elme, az ego irányítja, aminek köze nincs a lélekhez, és a tudatos érzelmekhez. Fejlődés az, ha ELFOGADOD, hogy nem az elméd, hanem a magasabb rendű tudat irányít, s nem az elméd parancsait követed, hanem a magasabb rendű tudat által sugallt inspirációkra hallgatsz. Elfogadod, hogy nem feletétlenül bőségben, királyként kell éélned, mert a magasabb rendű tudat terve nem biztos, hogy ez, viszont hogy mi, azt sosem tudhatod, vagyis el kell fogadnod a bizonytalanságot is.

6. Az állatoknak nincs választásuk. Az embernek van. Az állatnak semmit sem kell megengednie, elfogadnia, mert az állat egyetlen módon képes élni - ösztönösen. Te élhetsz ösztönösen, élhetsz az elméd szabályai szerint, és élhetsz úgy is, hogy hallgatsz az inspirációkra, és ha azonnal nem is, utólag megérted, mire miért volt szükség:)¤

Mi köze van a képen látható női segnek a MOST hoz?

Ki az ember és mi a feladata?

Csak az elfogadás lenne az ember feladata?

Ha a MOST ban élünk, akkor soha nem lesz jó irányú változás.

A TITOK nem a MOST ban élésről szól, hanem a fejlődésről.

Az ember nem lenne több mint az állat?:-))

Bölcs érvelés...Kedves Csí-bor!:)

Valamit nagyon félreértettél. A MOST nem lehet a múlt része, mert a MOST nem más, mint a jelen pillanat. MINDIG A JELEN PILLANAT. Az sosem múlt, az mindig JELEN.:)A most nem létezik, hisz már a múlt részét képezi

amint kigondoltad vagy beszélted vagy leírtad, mert a múlt jelenének a jövőjében élünk minden pillanatában életünknek. Tolle mester szavaiban soha nem éledsz önön valódra hisz nem az a célja a szavainak, mocsárban fogsz éledni a most örökös szolgai sorában hisz csak a most élésében nézd mire ment a világunk, Tolle szavaiban mire jutsz ha követed semmire.......