Ha ló nincs... ???

Tegnap, elmentem egy beszélgetésre, amitől azt vártam volna, hogy álmaim munkahelyére kerühetek. Elutasítottak, a jelenlegi szabályozás miatt teljesen esélytelen vagyok, és esélytelen leszek akkor is, ha elvégzem az egyetemet, akkor is, ha lerakom a Phd-t, ami elsősorban oda való lenne. (Pedig tényleg nagyon kedves, és jó fej volt az illető, látszott, hogy segíteni akar, de az ő keze is meg van kötve.)

Összeomlottam, fél éjszakát végig bőgtem. Minden elveszett. Egy mondattal ellopták a gyerekkori álmomat, a vágyamat, hogy ma úgy menjek be a melóhelyemre, hogy: viszlát, ma felmondok, és elvették jelenlegi tanulmányaim értelmét. Azért szerencsére két bőgés között találtam a neten egy társaságot, ami a tervezett Phd tanulmányommal foglalkozik, és írtam nekik, hogy hova lehet elhelyezkedni még azzal a végzettséggel. Ma válaszoltak, van pár szimpatikus is köztük. Nem a "nagy ő", de úgy látszik, munkával is úgy leszek mint a szerelemmel voltam, a nagy ő elment, be kell érnem mással, és bízni, hogy ne legyen sokkal rosszabb. Bízni, hogy idővel valami megtetszik annyira, hogy feledtetni tudja.

Most nagyon össze kell szednem magam, hogy ne hagyjam ott azonnal az egyetemet. Erre tettem fel az életemet, szó szerint, mert munka és tanulás mellett már se időm se energiám ismerkedni, párkapcsolatot kialakítani, gyereket szülni. Ez a munka lett volna az életem, de álmaim munkehelye ugrott. Ha ló nincs szamár is jó? Ezt már kicsit unom. Végre a lovat akarom kapni, de nekem mindig a szamár jut... Ami csak és kizárólag rajtam múlik, az úgy szokott lenni, ahogy akarom, amiben már más is benne van, abból meg vackot, amit tűrök pár évig...

HozzászólásokCathsy

Bekesseg kedves Cathsy!

A pozitiv gondolkodas alapja, hogy ne csak - es ha kepes vagy ra akkor eloszor ne- a negativ oldalat nezd egy esemenynek, hanem a pozitivat is, es ezzel kezd. Pl.:

"...és bízni, hogy ne legyen sokkal rosszabb..."-irtad.

A vonzas azt hozza, amit kersz, de nem lehet tagadast kerni. Tehat, az idezett mondatodbol kiesik a "ne" es .....nezd milyen ertelmet kap a keresed/vagyad.

Az alom munkahelyed nem biztos, hogy valoban az alom munkahelyed! Ugy nez ki, van ennel jobb szamodra, ne csuggedj, az elutasitasbol meg sok jo is kisulhet.:)

Probald meg tagado szavak/mondatok helyett ALLITO/ohajto szavakban/mondatokban kif. az igenyeidet. :)

Sok sikert!