Önismereti mese4

Egy nap a hercegkisasszony bandukolt az erdőben, mikor megpillantott egy sárkányt. A sárkány nem volt túl nagy, alig magasabb nála. Olajzöld pikkelyek voltak a hátán, a hasa narancssárga, szárnyai feketék. Egy feje volt, és óarany színű szemeivel rá pislogott.
- Szia! Zephyr vagyok.
- Szia Zephyr. Én Moira vagyok, az elátkozott hercegkisasszony.
- De szép neved van Moira! Ne félj tőlem. Én jó sárkány vagyok. Épp ezért üldözött el a családom. Ők mind nagyok, sok fejűek, harciasak, vadak. Én nem, ezért elzavartak.
- Sajnálom.
- Ne tedd! Jobb így. Mondd, leszel a barátom?
- Zephyr, sajnálom, de nekem... hosszú utat kell még megtennem. Egy gonosz varázsló elrabolta a lelkem, üveggolyóvá változtatta, összetörte. Nekem pedig vissza kell szereznem a lelkem.
- Szívesen veled tartok, segítek neked.
- Nem tudom...
- Mitől félsz Moira?
- Ez nem egyszerű.
- Szeretném megérteni!
- Nos Zephyr... tegyük fel barátok leszünk. Megszeretlek. Megosztom veled a titkaimat, érzéseimet. Te pedig egyszer elhagysz, elárulsz. Mindig így járok. Amint valakit megkedvelek, bizalmamba fogadok hátat fordít nekem, vagy támad. Sosem volt ez másképp.
- Nem tagadom, megeshet. De így sosem lesz egy barátod sem. Nem célom, hogy bántsalak. Lehet, egyszer szétválnak útjaink. Lehet egyszer annyira megharagszom rád, hogy elárullak. Benne van a pakliban. Mint ahogy az is, hogy megkedvelek, bizalmamba fogadlak, és te elhagysz, elárulsz. A különbség csak annyi, hogy én nem félek. Szeretném kiélvezni barátságunk minden percét. Tart ameddig tart. Addig megosztjuk egymással minden örömünket, bánatunkat. Hisz minden könnyebb lesz így. Jó dolog megosztani az érzéseinket. Bízom benned már most is. Érzem, hogy jó ember vagy.
- Nem ismersz még. Nem vagyok olyan jó ember. Sok mindentől rettegek, nem bízom senkiben. Tele vagyok tüskékkel. Menekülök az érzelmeim elől, mert félek azoktól is. Búskomor vagyok. Nincs humorérzékem. Mindent komolyan veszek.
- Nem baj.
- Nem?
- Szeretnék a barátod lenni. Veled tartani az utadon.
- Biztos vagy benne?
- Kedvellek Moira. Aranyos lánynak tűnsz. Kedvellek. Nem ismerlek, de szimpatikus vagy. Én szimpatikus vagyok neked?
- Igen Zephyr.
- Akkor? Indulhatunk?
- Induljunk.

Hozzászólások:)

(:
tetszik