Christian blogja

Te vagy Én, az Összetartozás titka

Kedvenc téma a párkapcsolat és az azzal járó örömek és bánatok.
Vasárnap újra ez a tréning témája. Soha ki nem merülő örök probléma.
Létünk alapja. A célom, hogy végre azzal és úgy élhesd az életed, ahogy egy igazi társsal érdemes. Tovább »

A karcsúság titka!

Jön a nyár és egyre jobban látszik rajtunk ha fölösleges súlyt cipelünk. Ez egyre gyakoribb, pedig a természetes formánk nem túlsúlyos. Az okokat persze tudjuk, nem mozgunk eleget, túl bőségesen és megterhelően étkezünk, ja meg plussz a hormonok, meg a gének... Tovább »

A fiatalodás titka

Rég nem jártam már erre sűrű elfoglatságom következményeként, most azonban újra benyitottam egy jó hírrel, ha szeretnél fiatalodni, most itt a lehetőség! Tovább »

A mai nap kérdése:

Nézz bele a tükörbe és kérdezd meg:

Ma miben segíthetek?

:-) :-) :-) :-)

Egy szép megosztás, olvasd Te is!

Egy szép megosztás, olvasd Te is!

"Miért Darnel?
Azért mert már sok léleksimogatón vettem részt, ami persze nagyon szép volt, nagyon jó volt, csekélyke eredménnyel. Tovább »

Interaktív valóság

valóság, titokNélküled, azaz a Te érzékszerveid nélkül a valóság, amit annak nevezel, nem létezik. A víz nem nedves (csupán H2O). (A hal nem érez nedvességet.) A tűz a Te érzékeléseden kívül és attól függetlenül nem forró. (A hőmérő nem fázik és nincs melege.) A madárnak semmi sem magas, a vakondnak semmi sem sötét. Ezek után nyilvánvaló, hogy ki okozza (teremti) az anyósod esetleges kötekedését, a főnököd esetleges közömbösségét, a bolti eladó/vevő esetleges türelmetlenségét, Tovább »

Címkék:

A valóság mestere és a mester valósága

a mester valóságaAlapvetően kétféleképpen lehet megélni az életet.
Az egyik lehetőség: úgy, hogy valaki szeretne a mestere lenni az életének. Lehet, hogy te másképpen nevezed ezt az állapotot, de valószínűleg ismerős lesz a körülírása. Ilyenkor az életkörülményeid mindig alkalmat adnak a küszködésre, de sohasem érzel sem elégedettséget, sem beteljesedést. Olyan ez, mint a jól ismert rémálom, amikor minden erőnkből futni próbálunk, de mintha ólomból volna a lábunk, nem haladunk. Tovább »

Kishang figyelés

kishang, figyelj!A valószínűtlennek tűnő igazság az, hogy bármilyen szokatlan is, a kishangot nem mi hozzuk létre (lelkünkben, fejünkben, agyunkban, elménkben), hanem az hoz létre minket. Tudom, hogy ez így annyira szokatlan, hogy megrögzült gondolkodási paradigmánkban ez nem igazán értelmezhető.
De íme egy kísérlet: Ha a gondolkodás az valami, amit te hozol létre, akkor most arra kérlek, végy elő egy órát, és csupán egy teljes percig ne gondolkodj. Miközben ezt csinálod, nagyszerű alkalmad van megfigyelni, hogy miként hoz létre a kishang a fejedben. Tovább »

A kishang

hang a fejedbenSzeretném felhívni a figyelmedet egy hangra, amellyel olyan mértékben azonosultál, hogy már azt hiszed, te magad vagy az a hang. Ez a kis hang ott van a fejedben, és állandóan mond neked valamit. Mindig mást mond, de maga a kis hang sohasem változik. Talán már annyira eggyé váltál vele, hogy észre sem veszed a létezését. Valószínűleg most azt kérdezed: „Miféle hang?“ Arról a hangról van szó, amely éppen az imént azt kérdezte: ”Miféle hang?” Amikor odafigyelsz, akkor hallod ezt a hangot. Sőt, nem csak hallod, de hallgatsz is rá. Tovább »

A személyes varázs varázsa

személyes varázsAmikor valaki „jól érzi magát a bőrében” a társaságodban, azaz meg van elégedve önmagával a jelenlétedben, olyan tulajdonságokkal fog Téged felruházni, amiket a legjobban csodál másokban, és amilyen ő is szeretne lenni, akkor is, ha nem rendelkezel velük. Olyan képességeket és eredményeket fog betudni neked, melyekhez legfeljebb csak távoli közöd van. Tovább »

Probléma vagy lehetőség?

probléma vagy lehetőség?Az emberek néha olyan körülmények közé kerülnek, amelyeket látszólag nem ők teremtettek. Ez tény. Igen, vannak problémák, de ez még nem jelenti azt, hogy te egy áldozat vagy. Viszont ha olyan álláspontból kezeled a problémáidat, hogy áldozat vagy, előbb-utóbb az is leszel. A problémák nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az életed minősége javuljon, de csak akkor, ha megtanulsz lehetőséget látni a problémákban. Ha nem lennének problémáid, nem volna mit megoldanod, és meg kellene teremtened őket, hogy a megoldásukkal megélhesd a nagyszerűséged. A helyzet az, hogy az emberek éppen ezt csinálják. Tovább »

Ki vagy?

ki vagy, személyazonosságSok tévhit létezik a kiléteddel, azaz valódi személyazonosságoddal kapcsolatban. Az emberek imádják, ha be vannak azonosítva. Már a születésed pillanatában kaptál egy nevet, amelyet egy életen keresztül viselsz, akár tetszik, akár nem. Nagyon kevesen kérdőjelezik meg ezt a döntést. Ez után a legelső lépés után következik a többi azonosító jel: a nemünk (a legfeltűnőbb és legemlékezetesebb), a bőrünk színe, a vallásunk, az anyagi körülményeink, a politikai állásfoglalásunk, a társadalmi helyzetünk és egyebek. Nem azt mondom, hogy mindez nem része az életednek. Az. Azonban egyik “azonosító” sem ad választ arra a kérdésre, hogy “Ki vagy?”.

Gyere, vegyél részt egy fantasztikus kísérletben. Képzeletben vegyünk egy óriási, átlátszó műanyag zsákot. Tovább »

Belső út, mely kivezet a "labirintusból"

Boldog Új Évet!
Minden kedves ismerősnek és ismeretlennek kívánok kalandokkal, örömökkel, vidámsággal teli évet!
A magam részéről a munkámmal járulok ehhez hozzá, immár 20 éve folyamatosan.
1989-ben volt az első Darnel Tréning Budapesten, zsebemben még a californiai repülőjeggyel vissza. Tovább »

Egy újabb siker!

Igaza van Erynek, nyithatnánk egy vendégkönyvet a siker beszámolókról, épp most kaptam egy újat, olvassátok! Mindenki sikerének megosztása támogatás a többieknek.

"Kedves Christián!!!

Muszáj nekiállnom már most, és leírnom, hogy mi is történt az elmúlt két napban, nehogy elfelejtsem! Tovább »

Egy újabb Titok!

Minden ember leghőbb vágya,
hogy számíthasson Önmagára!
A párkapcsolatok működésének is egyik lényeges eleme, (és még van néhány)
melyre kevesen gondolnak.
Gondolj bele!

Christian