csepp blogja

Búcsú egy régi baráttól

"Meghaltál? Élsz még? Mindegy, úgysem értem.
A szél elfújta léted és neved.
Vagy tán a sors törölt le, mint egy írást…
Barát voltál? Mindegy… Isten veled!

Felrémlik néha-néha kedves arcod
egy-egy borultas őszi alkonyon.
A remény olcsó, a hit drága jószág:
hogy élsz, remélem, hinni nem tudom.

Ha a vadszőlőt kinn a szél cibálja
s sötéten leng az omladó falon, Tovább »

Címkék:

Mese az igazságról

Élt egyszer valahol egy szegény pásztor, ennek a szegény pásztornak volt egy kedves, szép felesége, meg egy aranyos leánya. És ha akadt is gond, szomorúság a kis házban, fittyet hánytak rá, vidámak voltak hármasban hajnaltól napestig. Tovább »

Címkék:

Kerestelek

"Róttam a kivilágítatlan sikátorokat, koptattam a macskakövek réges-rég fényesre csiszolt felületét, hallgattam a múlt emlékeinek szivárgó, homályos üzeneteit. Tudtam, hogy valahol ott kell lenned. Tovább »

Címkék:

Benső mosoly

kerék, középLao-ce azt mondja, hogy minden keréknek van egy legközepe, amelyik nem forog!
A kínai hagyomány nagy műve a Csung Jung, a "Változatlan Közép" azt írja, hogy a jin és jang nagy játékának kellős közepén van valami, ami ebben a játékban nem vesz részt - azaz töltés nélküli, "üres". Ez az a pont, amelyen keresztül az "Ég akarata" megnyilvánul. Minden belőle s tőle ered: de maga a cselekvésben nem vesz részt.
Ennek a láthatatlan tengelynek az átélésén alapszik a Taj Csi. Tovább »

Éjjel nyíló rózsa

A Tündérkert szebbnél szebb virágai között van egy, amelynek erejét éjszaka láthatod meg: az Éjjel Nyíló Rózsa. Ha odamész hozzá, megérinted a szirmait és beszélsz hozzá, elmondja neked az éjszaka titkait, amit csak ő lát, de amikor mesél, te is látni fogod. Tovább »

Címkék:

Tanmese

Az Ember elment a Bölcshöz:
- Álmot láttam, de sehogy sem tudok rájönni, mi az értelme. Kérlek, segíts rajtam!
- Hallgatlak - bólintott a Bölcs.
- Az utcán mentem, a mi utcánkban, ahol minden nap járok. Tovább »

Az emberi jellemről

A legérdekesebb tünemény, mellyel az emberi életben találkozhatunk, az emberi jellem. Semmi nem olyan érdekes, meglepő, kiszámíthatatlan, mint a folyamat, melynek során egy ember elárulja jellembeli sajátságait. Bármit mutat is a világ: tájakat és természeti csodákat, a földi flóra és fauna beláthatatlan változatait, semmi nem olyan sajátos, mint egy-egy ember jelleme. Tovább »

Címkék:

Szabadulj meg a feszültségtől

Vesd le magadról terheid súlyát, és add át minden gondodat s bajodat Istennek. Nincs szükség arra, hogy a félelmeiddel küszködj, amikor oly sok támogatás áll a rendelkezésedre. Tovább »

Címkék:

A benned lakozó láng...

Létezik benned egy fény, amit sohasem lehet kioltani vagy bepiszkolni - szeplőtelen és tiszta, parazsát a szeretet lobbantja lángra. A melegség azon érzéseit, melyekben örömödet leled, ez a belső szikra tartja izzásban. Tovább »

Címkék:

Őrizd a középpontodat!

középpontKína úgy nevezi magát: a Közép Birodalma. Ez a fontos szó egy egész nép titkát jelöli. Ez a hurrikán szíve, ahol csend van, nyugalom és némaság, miközben körülötte őrjöng s csapkod a szélvihar. Innen ered minden: az ürességből.
Itt nincs Jin és Jang, itt nyugalom van. Közepe van a testednek, lelkednek, minden problémának. Bármilyen csatába keveredtél, bárhogy dúl benned és körülötted a vihar, mindig van lehetőséged arra, hogy visszahúzódj a KÖZÉP nyugalmába, ahonnan áttekintheted az egész kavargó zűrzavart. Aki megtalálta a lelke közepét, az Tovább »

Találkozás

találkozásMinden találkozás a létezésünk csodapillanata. Nem véletlen. Amit véletlennek nevezünk, az az általunk fel nem ismert szükségszerűség. Minden találkozás a létezés egy-egy üzenete. Hogy miért nem tudatosul? Hogy miért nem éljük meg találkozásaink csodáját? Mert énképünkkel, egónkkal azonosulunk, azt hisszük, hogy olyanok vagyunk, amilyennek mások által “megismertük” önmagunkat, és ez az énkép tele van elégtelenséggel, nem olyanok vagyunk - véljük - amilyennek “kéne hogy legyünk”. Amíg azt hiszem, hogy olyan vagyok, amilyen az énképem, addig örökösen kissebbrendüségi érzésben fogok szenvedni. És ez az egó vacogva reszket, fél, hogy nem fog megfelelni a másik elvárásainak. Tovább »

Címkék:

Megbocsátás

megbocsátásMinden sértődöttséged bumerángszerűen csap vissza rád, és önmagad iránti haraggá alakul, ami átszivárog a felszínen, és becsurog mindennapos életedbe. Ezek az érzelmek elvakíthatják előtted a világban rád váró örömöket.
Ebből az okból kifolyólag mi, angyalok szüntelenül azt tanácsoljuk, hogy bocsáss meg, és engedd el az elmédben és testedben ártalmasan felgyülemlett sértődöttséget. Ez az abszolút méregtelenítés, ami meghozza neked mindazt, ami után kutatsz: több energiát, tisztább összpontosítást, egy nagyszerű Tovább »

Címkék:

Az elfogadás

A feladatokat ne hagyjátok megoldatlanul! Mindig fogjatok neki hittel, szeretettel, bizalommal. Kérjetek hozzá segítséget, útmutatást. Az elodázott feladat kudarcként jelenik meg az energiamintátokban, s későbbi életetekre is kihat. Dönthettek úgy, hogy nem akarjátok ebben a formában megoldani, ahogy elétek tárul, de ebben is kérjétek segítségünket. Tovább »

Címkék:

A könny

könnyA könny misztikus folyadék. S ha régóta nem sírtál, tudd, hogy intenzív, igazi, százezer voltos feszültséggel régen nem szerettél már. A mélyről fölszakadt sírás pillanatában, vagyis a nagy elvesztés, s a nagy megtalálás idején valami olyan gondolat motoszkál az emberben - ha tud egyáltalán még ilyenkor gondolkodni -, hogy valami nagy-nagy kegyelem állapotába került. Ritkán megélhető csúcspillanatba, csodába, mely bármikor szétpattanhat, mint egy buborék, s ott marad újra a csodátlan, száraz valóságban. Tovább »

Lelked a barátod

2009 angyali üzenetNem kis feladatra vállalkozol, ha a saját lelkeddel barátságot akarsz kötni. Ha az egód és a magasabb Én-tudatod között szeretet-viszonyt akarsz kialakítani. Vagy ahogy manapság mondják: ha önmagadat meg akarod szeretni. Hasonlít ez a vadló befogásához és megszelídítéséhez, melyről gyönyörű vallomást olvastam az észak-amerikai prériindiánoktól. A vadlovakkal ugyanis nem lehet barátságot kötni.Nem akarnak. Nagyon nem akarnak. Rettegnek tőle. Menekülnek előle.
Meg kell tanítani őket - így mondják - a "jót akarni." Tovább »