Szeretetben Szeptemberben- Földanya hava

Nagyon szeretem az ünnepeket, örvendezéseket. Persze mindennap ünnep, de akkor még jobb, ha tehetünk is valamit valakiért, valakikért. Talán nem csak a magam életfilozófiája, hogy egy ember problémája, minden emberé. Ezért a legkisebb gondot is meg "kell" oldani, hogy aztán ismét simán menjen az élet. :) Ezért kicsit utána néztem milyen ünnepek vannak Szeptemberben.

Lássuk hát:
Szeptember 8. Az írástudatlanok Elleni Küzdelem Napja
Szeptember 16. Az Ózon Világnapja
Szeptember 21. A magyar dráma napja
Szeptember 23. Nemzetközi Hulladékgyűjtő nap

És megyéje válogatja, de nálunk szüreti ünnepet is szoktak tartani. :)
És még érdekességként:

Szerintem elég szívben támogatni egymást. Elég az, hogy -idézőjelben- ismeretlenül -idézőjel lezárva- is szeretjük egymást, szeretettel ráhangolódni egy emberre a világ másik felén. Ez elég erőt ad a másiknak, hogy tettre kész legyen. :)

Béke és áldás legyen mindenki életén és tettén!

Megjegyzésként idefűzöm, hogy nem tartozom egyik szektához sem, nem vagyok megkeresztelve, nincs semmilyen vallási hovatartozásom. Láttam több témánál is ez széthúzó "erő", de engem érdekelnek a vallások is. Tehát ide jöhettek bátran és megoszthatjátok velem a vallásotokhoz tartozó ünnepeket évszak, hónap szerint. :)

Hozzászólásoklehet teves....

Asszalamu aleykum!

........de vhogy ilyennek kepzelem a szureti balt! :)

:))Szívesen. :) Na, most nézem

Szívesen. :) Na, most nézem én is a szept. 8- at. Valóban szebben hangzik Az írástudatlanokért küzdelem napja. Küzdök azért, hogy megtanuljanak írni- olvasni. Értük teszek, és nem mondjuk azért, amiért azok. Na, jó ez nagyon megmagyarázós lett. :))szept. 8. ???

Asszalamu aleykum!

Miert ellen, miert nem ertuk?ottlennek!

Asszalamu aleykum!

Koszonom csillaglany a musorismertetest.

Szivesen ottlennek!

Szureti bal.........ahhh.........!(ohajto mondat)

Neked kellemes idotoltest! :)Szia Harmatcsepp!

A Bánk bánt középsuli óta nem láttam, hallottam. Teljesen másképp álltam akkor hozzá, mint most. Akkor nem figyeltem egyáltalán. :)Szia Felebarátikérdés!

Nálunk általában: a délelőtti órákban templomokban adnak hálát a termésért, áldást mondanak. Majd délután lovas szekerekkel vonulnak fel a főutcán, amin szép ruhás lányok ülnek, szőlőlevelekből készült koszorúval a fejükön. Természetesen a szekerek is fel vannak díszítve. :) Aztán késő délután vagy kora este lezárnak egy utcát ahol egy kis színpad van. Ide a helyi veterán zenekarokat hívják meg. Sörpadokat raknak ki asztallal. Van tavalyi bor, zsíros kenyér hagymával, kolbász, sör, de van azért egyéb alkoholmentes üdítő is meg sok- sok nevetgélő gyermek. :) Ilyenkor csak énekelnek és táncolnak az emberek hajnalig. :) Nagyon hangulatos. :))Tehát ez egy egyszerű szüreti ünnep. A közeli falu faluházában szoktak még szüreti bált rendezni. Ott még nem voltam. :) De jókat mesélnek róla.szureti unnep!

Asszalamu aleykum!

Jo kezdemenmyezes a topikod, csillaglany! :)

Milyen a szureti unnep nalatok?