CsiribiMano blogja

Megrekedés - S.O.S.

Megrekedés - egy nagyon különös állapot.

Esetemben egy hír szembesített a "valósággal"...
És - hiába a különféle technikák, melyek eddig átsegítettek sok mindenen, egész egyszerűen leblokkoltam.
Olyan megrekedés érzésem van... Tovább »

Búcsú Tornádólulutól... :)

tornadolulu...
Igen, ez a név jó lesz - gondolta. Szerette használni regisztrációkor az interneten, barátoknak e-mail aláírásakor, vagy egyéb olyan helyzetben, amikor azt gondolta ezzel a névvel mintegy fémjelzi önmagát. Egy régebbi munkahelyén kapta sok évvel ez előtt. Szerette ezt a nevet. Azt sugallta számára, amit kifelé is sugárzott magából. Probléma - olyan nincs. Majd ő jön, aztán sitty-sutty megoldja, rendezi, rendbe teszi, megcsinálja, felépíti, felteszi, elrakja, megtalálja, kitalálja, feltalálja, eltalálja, feltálalja, stb. Tovább »

"Életszösszenetek" és konklúziók

Rég jártam itt... mármint írásommal. Egyébként nap nem telik el úgy, hogy ne kukkantsak be és merítsek erőt, vagy érezzek lélekben együtt egy-egy Thesecret-es társunkkal:) Tovább »

Elfogadás

elfogadásEngedjétek meg, hogy a közelmúltban történt tapasztalataimat megosszam Veletek.

Nemrég írt a Palacskó Andris a félelemről... Mint ott is leírtam - egy barátnőm által megélt élmény segítségével - rádöbbentem én is, hogy a FÉLELEMNEK NINCS EREJE!
Ez így kimondva olyan egyszerű... de a mindennapjainkban bizony nem könnyű erre a megfelelő módon figyelni, hiszen mi mind, akik itt vagyunk rátaláltunk egy útra - és miközben egyre magabiztosabban haladunk rajta, szembesülünk saját gyengeségeinkkel. Tovább »

"Elengedés művészete"

elengedésAz "Elengedés művészete" című fejezetet sok évvel ez előtt olvastam egy könyvben... A hol? nem is fontos. A mikor? egy másik dolog. A pontos időpontra nem emlékszem, az azonban tény, hogy ez a gondolat még akkor talált meg engem, mikor a tudatos élet, maga a tudatosság fogalma még igen távol állt tőlem. Valamikor kamasz éveimből kilépve a felnőtt lét küszöbén totyoghattam akkoriban.
A lényeg - ez a két szó "Elengedés művészete" onnantól sokszor villant be nekem... Tovább »

Tavaszi Élménytenger:)

tavaszi élménytengerKedves Barátaim, Ismerősem - Kedves TitokTudók:)
A közelmúltban olvastam itt az oldalon a Ho'oponopono módszeréről - amit ezúton is szívből köszönök!
Bár nem folyamatosan, de minden nap van olyan alkalom, vagy élethelyzet, amikor egyszerűen becsukom a szemem, koncentrálok a személyre vagy az adott helyzetre vagy épp egy tárgyra és elkezdem Neki mondani, hogy "Szeretlek... Sajnálom... Kérlek bocsáss meg... Köszönöm...!" Néha csak egyszer, máskor többször is elmantrázom... És láss csodát-MŰKÖDIK! Tovább »

Címkék:

BOLERO EST

Kedves "Társaim"!

Januárban írtam egy elkeseredett bejegyzést és a segítségeteket kértem - a balett együttes előadására (Magyar BalettSzínház, melynek az "anyukája és színházi struktúrája" vagyok) a jegyek elég gyatrán fogytak és reménykedtem (minden követ megmozgatva), hogy talán Ti is a segítseégemre tudtok lenni ennek orvoslásában. Tovább »

Hétköznapi csodák:)

Mai első csoda - a napsütés keltette szikrák a havon:)

Mai második csoda - emberek, akiket nem ismerek személyesen gondoltak rám... Szívből jövő szeretettel és segítő szándékkal... :)

És a harmadik csoda - nem is tudom hol kezdjem... Tovább »

Talán...

Ismerve a vonzás törvényét talán... én vonzotam be ami történt ma velem - és pont úgy, ahogy akartam? Nem is tudom...

Van egy kis BTm, ami tele van tartozással - adó, járulékok és ilyenek - lévén, hogy azt a szerény bevételt, amit termel bizony feléltük, feléljük... Tovább »

Címkék:

Segítség kérése -S.O.S. - Élménybarter:)

Kedves Teremtőtársak,

nem is tudom hol kezdjem...

Talán ott, hogy egy balett együttest terelgetek - ami a munkámat illeti. Részemről ez nem "csak" munka... Első pillanattól felelősséget érzek az egész együtes iránt, ami minden tettem áthatja a kis csapat kapcsán, fűszerezve némi küldetéstudattal talán, ami a KULTÚRA fontosságát illeti napjainkban. Tovább »

Az elengedés művészete

elengedésSok különös dolog történt és történik velem, mióta találkoztam a Titokkal. Ismeret bővítés céljából a témában olvasottakból szűrőmön fennmaradtakat igyekeztem/igyekszem mindennapi életemben alkalmazni.
Olyan ez, mint az életmódváltás - nem megy egyik napról a másikra, hisz' mélyen lévő kódokat kell átalakítanunk.
Ám a kitartás mindenben - ebben a dologban is eredményt hoz, akár akarjuk, akár nem. A pozitív gondolkodás igenis megszokássá tud válni:) és ez szuper! Tovább »

Nem értem...

Nem értem...
Egyszerűen nem értem a környezetemben történteket... és önmagat...
Gondoltam kiírom magamból - hátha közelebb jutok valami féle megoldáshoz...

Pár héttel ez előtt kiborultam - mindannak ellenére, amit a Titokról és az ehhez szorosan kapcsolódó könyvekből elsajátítottam. Tovább »

Címkék:

Mindenki másképp csinálja

mindenki masképp csináljaA vonzás törvényének alkalmazását is csak úgy, mint minden mást az életben. Hiszen nincs két egyforma ember, két egyforma lélek, két egyforma kívánság. Nézzük, mit is teszünk Mi, akik itt vagyunk ezen az oldalon...?
Mindnyájan elolvastunk és olvasunk sos olyan könyvet, ami akkor és ott megérint minket. Ám ugyan abból a sorból - lévén mindenkinek más a "szűrője" - mindenki mást, vagy másképp olvas ki. Máshogy, máshova jut el egy-egy sor, gondolat üzenete... Sőt! Ugyan az a sor mást ad nekünk most és mást pl. 1, 2 vagy 5 év múlva! Ma két kétkedő írást is elolvastam. Tovább »

Címkék:

Különös dolgok...

Egy vallomással tartozom Nektek - minden nap, szinte észre sem veszem és itt olvasgatok több órát:) ami persze a munkám rovására megy:( De! azt hiszem, hogy az én épülésemet is szolgálja:) Szóval, KÖSZÖNÖM NEKTEK, HOGY ITT LEHETEK:)

Most olvastam a "Búcsú" című bejegyzést... és valamit egyszerűen nem értek. Tovább »

Címkék:

Óvatosan a kívánságokkal!

dzsiniKülönös dolog jutot eszembe... A nagymamám kiskoromban többször elmondta, hogy "Vigyázz mit kívánsz magadnak és másoknak, mert teljesül!"

Én akkor, 7-8 évesen nem igazán értettem, és persze nem igazán hittem. Mostanában többször is beugrott a Nagyi mondata és elgondolkodtam.
1. Bár a Nagyim hithű katolikus volt, mégis tulajdonképpen működtette a Titkot! Tovább »