Ho'oponopono - ilyen szemmel

Amikor a Ho'oponopono-t nemrég újraolvastam, és meg is értettem, nemcsak hittem benne, aztán elkezdtem használni, fura dolgot vettem észre. Olyan, mintha visszafelé végiggörgetné (görgettetné velem) az életem, és annak minden elakadását...

Azt állítja (és én hajlamos vagyok hinni neki), hogy a problémák azért merülnek fel az életemben, mert valami elakadásra akarja felhívni a figyelmemet, és ha már ott van, alkalmat akar nekem adni arra, hogy megtisztítsam, és elengedjem.

Ez elég ijesztő volt, amikor az életem legnehezebb szakaszának a történéseit hozta elő, és igaz, hogy végül is kisebb kivitelben, igaz, hogy rövidebb ideig, de arra gondolni, hogy mindent újra kell élnem, hát nem volt megnyugtató. De szerencsére a küszködős rész nem tartott sokáig. (Ja, innen visszatekintve :). Akkor megélni...) Most is csak onnan tudom, hogy a nehéz időszak olyan 10 évvel ezelőtt volt, ami pedig most jött fel, az az előtte lévő öt évben okozott nekem fájdalmat.

Ez viszont egészen megnyugtató már, mert egyrészt az a probléma most már nem okoz fájdalmat (arról szól, hogy a volt férjem - akkor - mivel bántott, vagy tudatosabban fogalmazva, milyen viselkedést váltottam ki belőle, az meg nem annyira érdekel, hogy most mit gondol), másrészt tervezhetővé teszi az egészet. Ha havonta 10 évet dolgozunk fel így, akkor már nincs sok szomorúság-fájdalom hátra, annyira nem vagyok öreg :))))

Jó, tudom, hogy ezt nem így számoljuk, sőt, hülyeség is számolni, hiszen kár előre programozni, meg aztán nem biztos, hogy minden "üzenetet" észreveszek, különben is, folytatom a transz-szörföt, és akár olyan életvonalra is juthatok, ahol NEM IS VOLTAK ezek a fájdalmak, ha akarom, de vicces volt ezt így végiggondolni.