Másokon segíteni

Amikor a körülöttem lévő emberek bajban vannak, az hat rám. Valaki a közelemben rákos lesz, elveszíti a munkáját, nincs pénze, vagy csak sokat veszekszik velem, esetleg a saját családjával, mind-mind az én életemre van hatással. Szomorú leszek, sajnálom, tehetetlennek érzem magam, vagy más módon "csökken a rezgésem", ahogy mondani szokás. Egy a biztos, ilyenkor az ember azt érzi - kimondva, vagy tudattalanul -, hogy jobb lenne, ha ez a helyzet nem lenne, ha másképp lenne. Azt akarom, hogy jól legyen, mert nekem ez így rossz.

Természetesen én teremtettem őt így, ilyennek, ilyenné az én világomban, és az ő feladata is megvan azzal, hogy ebbe a helyzetbe hozta magát - ebben a világban.

A "segítés" a Ho'oponopono-val és a transz-szörffel is ugyanaz. Nem fogom őt meggyógyítani. Nem fogom megváltoztatni az ő valóságát. Nem dolgom, nem is teremthetek az ő életében, nem is akarom elvenni a játékát (ha éppen ő használja valamire a szenvedését), és nem is tudom. Tulajdonképpen a szó klasszikus értelmében ezzel a két módszerrel nem segítek. Neki. Csak magamnak. Azzal, hogy a saját világomat változtatom meg. A transz-szörf megfogalmazásában átmegyek olyan szektorba, olyan életvonalra, ahol az ő problémája nincsen. Boldogan él, egészségesen, jólétben. A Ho'oponopono szerint pedig magamban gyógyítom meg azt a részt, amivel őt ilyen helyzetbe teremtettem.

Egyszer láttam egy filmet, amiben egy pasi azt mondta a nőnek: "azért tedd meg nekem, hogy boldog lehess, mert Te nem tudsz boldog lenni, amíg én nem vagyok az..." vagy valami ilyesmit. Akkor azt gondoltam, micsoda mocsok önző egy duma ez meg! Aztán most meg kiderül, hogy ez a megoldás :) Persze kicsit másképp, és más előjellel, de tény: könnyebb boldognak lenni, ha az emberek körülöttem nem szenvednek.

Hozzászólások'vilagok'

Bekesseg nektek!

Kedves CsMariann,

"...Amikor tisztítani kezdte önmagát, nem az embert, a helyet, vagy az eseményt tisztította, hanem a gondolatait ezekkel az emberekkel, helyekkel, vagy helyzetekkel kapcsolatban. És amikor a gondolatai megtisztultak, minden más megtisztult..."-idezet a linkbol.

Azt hiszem, en is kezdem erteni, hogy te mit ertettel ezen:
"...Te, én és Zsul olyan világban élünk, ahol dr. Len eredményei vannak, és nyilvánvalóak. Én csak azt állítom, vagy inkább hiszem, hogy nem csak ez az egy valóság létezik..."

Te, en es Zsul meg akik hallottak/olvastak Dr Len-rol, mar van info, ezert jelen van a 'vilagunkban', aki meg nem hallott rola, annak meg nincs tudomasa, nincs jelen a 'vilagaban'.

Minden ember egy kulon vilag.

Dr. Len-nek is info kellett a betegek vilagabol/eletebol, hogy a roluk kialakult gondolatait "helyre tegye", es igy tisztitson.
Tisztitson, vagyis megkerje a Mindenhatot, hogy rendezze el a felborult egyensulyt/szenvedest es legyen helyette harmonia.

Kedves CsMariann, en is koszonom neked a topikot, es hogy ujra elokerult ez a tema, had jojjenek uj es uj felismeresek, mindenkinek a sajat 'vilagabol'. :)

Szep napot!Köszönöm az általad kapott felismerést :)

"ha Dr. Len sajatmagat gyogyitotta csak, akkor minek tanulmanyozta a betegek korlapjat?"

Azért tanulmányozta a betegek kórlapját, mert így hozta őket, a problémájukat a saját életébe. Addig nem voltak részei, tehát nem volt mit gyógyítani. Már nem emlékszem, hogy Joe Vitale leírta, vagy csak sejttette, és én következtettem, de a gyógyítók általában olyan problémával rendelkező pácienseket "vonzanak", amivel nekik is van valami dolguk. Csütörtökön beszélgettem valakivel, aki pszichodrámával foglalkozik, mesélte, hogy gyakran előfordul, hogy a pszichodrámában segítséget kérő problémája valahogy megjelent már a vezető életében (ha nem aktuális éppen...). A Hellinger-féle családállításban MINDIG olyan segítőt választ véletlenül az állító 10-15 ember közül, akinek ugyanaz a problémája, mint neki. Felteszem, a klasszikus gyógyítóknál is így lehet, csak az nem jön ki ilyen nyilvánvalóan.

"Ugy erted, hogy a doki kaprazat aldozata lett vagy csak kepzelodott, mikor gyogyultnak latta a betegeket?
Pedig a nem megszokott terapia eredmenyeit a dolgozok is igazoltak."

Nem, nem úgy értem. Úgy értem, ahogy leírtam az előző hozzászólásban. Te, én és Zsul olyan világban élünk, ahol dr. Len eredményei vannak, és nyilvánvalóak. Én csak azt állítom, vagy inkább hiszem, hogy nem csak ez az egy valóság létezik.

És nem mond ellent ennek a távgyógyítás sem. Ugyanazt mondom el újra. Nekem valahogy a tudomásomra jut valakinek a betegsége. Tegyük fel, hogy képes vagyok őt meggyógyítani távgyógyítással. De ő akkor is csak az én életem része. Nem biztos, hogy az ő világának én része vagyok, és nem biztos, hogy ha igen, akkor meggyógyítottam őt. De ha mégis, azt már ő teremtette magának. Senki nem állította, hogy a világok között nem lehet átfedés :)

Köszönöm, hogy a kérdéseddel rávezettél, hogy gondoljam ezt végig, fontos felismerést hozott!!on-azonossag

Bekesseg kedves CsMariann!

ha Dr. Len sajatmagat gyogyitotta csak, akkor minek tanulmanyozta a betegek korlapjat?

"...Van olyan valóságváltozat, ahol azok a betegek most is betegek..."-irtad.

Ugy erted, hogy a doki kaprazat aldozata lett vagy csak kepzelodott, mikor gyogyultnak latta a betegeket?
Pedig a nem megszokott terapia eredmenyeit a dolgozok is igazoltak:
http://thesecret.hu/node/8984

Ha a "nem teremthetunk masok eletebe" a valosag, akkor szerinted mivel magyarazhato a tavgyogyitas?

Szep napot!Nem, az a helyzet, hogy nem zárja ki...

És nem is kell, hogy kizárja. Van olyan valóságváltozat, ahol azok a betegek most is betegek.

Dr. Len saját magát gyógyította, tehát a saját világában élő emberek gyógyultak meg körülötte. Az ő világában valóban meggyógyultak, ezt ő dokumentálta, és abban a valóságban - a transz-szörf nyelvén: az ő életvonalán - ez megtörtént. Mi, akik egyre többen olvassuk és használjuk a módszert, és eredményeink vannak, ebben a valóságban erősítjük ezt az "igazságot". Elhisszük, mert megoldást jelenthet, és ezért jelent is megoldást.

Más szektorban, más dimenziókban, más emberek valóságában ezek a dolgok nem léteznek, nem történtek meg....

..."tarts ki a vágyad mellett, de közben engedd el"...

A " kozben engedd el ", szerintem meg epp azt jelenti, hogy miutan egy keres mellett dontottel, engedd el, hagyd a Teremtore, majd O elrendezi a ' hogy s mint' -et. Te csak emlekezz a keresredre, hogy eszrevedd, mikor megerkezik.

:)teremtek v. nem

Bekesseg nektek!

Kedves CsMariann,

koszonom a valaszt.
Mondasz vmit! :)

A fogalmazas zavaro lehet, valoban, mert utobbi valaszodbol kiderult szamomra, hogy nem 'ot' magat teremtjuk, csak a helyzetet/korulmenyt/az illeto hozzaallasat, a mi sajat rezgesunkkel, pillanatnyi lelkiallapotunkkal, hozzaallasunkkal a masik emberhez v. egy adott helyzethez.

A "nem teremthetek masok eleteben" 'igazsaga' viszont kizarja a ho'oponopono-t, es Dr. Len eredmenyeit azon a bizonyos osztalyon.(!?)

Szep napot!...

"tarts ki a vágyad mellett, de közben engedd el",

vagyis ne kapaszkodj görcsösen belé.

Ez a varázslat azoknak való akik nem bíznak a Teremtőben, és maguk próbálják irányítani az életüket több kevesebb sikerrel.Attól tartok,

nem én leszek az, aki ezt az ellentmondást feloldja Neked, kedves felebarátikérdés. Tulajdonképpen csak látszólagos az ellentmondás, olyasmi, mint pl. a "tarts ki a vágyad mellett, de közben engedd el", meg ilyenek. Mondanám, hogy értem, de inkább csak érzem, hogy így van.

Nem teremthetek mások életében. Ez igaz.
Azokat, akik megjelennek az életemben, akár csak villanásnyira is, én vonzottam az életembe, mégpedig épp olyannak, amilyenek, azokkal a körülményekkel, amiben vannak. Ez is igaz.

Talán egyszer elgondolkodom azon, hogy is van ez, úgy, hogy értelmesen el is tudjam magyarázni :)ellentmondas

Bekesseg nektek!

Kedves CsMariann,

nekem ellentmondasnak tunik, te mit gondolsz:

"...Természetesen én teremtettem őt így, ilyennek..." - "...nem is teremthetek az ő életében,..." ill."...A Ho'oponopono szerint ..... amivel őt ilyen helyzetbe teremtettem..."

Akkor teremtunk vagy nem teremtunk mas eletebe?

Szep estet!Szia, Farkasbárány :)

A Ho'oponopono és a transz-szörf is egy (úgy értem két különböző) módszer, mindkettő arra való, hogy az ember a múltjától szabadon élhesse az életét.Mi az a Hopponoppono? :)

Mi az a Hopponoppono? :) Milyen szörf? :)Egyetértek

azzal, amit írsz, Kazsu, bár ez a bejegyzés nem egészen erről szól...