Csokibéka blogja

Termékenység - a bőség kosara

Gyakran tapasztalom a meddőség jeleit. Itt ezen a Földön. Pedig egész évben adva van a feltétel arra, hogy valami újat teremtsünk. Rossz hírem van annak, aki mártírkodik, drámázik esetleg önsajnálja magát akár nyilvánosan, akár magában: nincsenek kivételek.
Egy csodálatos Univerzumban élünk, ami csak ad, ad és ad. Képes vagy befogadni? Mert Ő ontja Rád az energiáit, amivel Te magad megteremted a lehetőségeidet. Tovább »

Címkék:

Gondolat futárok a hipotalamuszból

Nehéz elengedni az ezoterikus és spirituális "protokollt", hogy az ember lánya/ fia egy olvasható, esetleg tanító jellegű írást produkáljon.

Ha vicces- nem veszik komolyan.

Ha kedves és szeretetteljes- vagy túl csöpögős, vagy túl érzelgős. - Át lehet esni a szeretet másik oldalára? Ha igen, honnan tudjuk hol vagyunk? o__O Csak vicceltem. :D Tovább »

Címkék:

Célozgatások

"A belső fegyelem megtart, mint testet a csontváz. A külső fegyelem páncél: véd és akadályoz. Az emberi psziché szétesik fegyelem nélkül. Belső fegyelem nélkül a szabadság megbetegít."
/Popper Péter/ Tovább »

Címkék:

Elengedlek

Kötődés

Magamban hordom a szívedet,
a szívemben hordom.
Mindig itt van velem.
Bárhová megyek, mindig kell nekem.
És akármit teszek, bármi lesz,
Te ott leszel kedvesem.
A sors nem riaszt,
mert Te vagy a sors nekem.
Nem kell világ ennél szebb,
mert Te vagy a világ, igen.

Íme a titkok titka,
mit senki se tud:
gyökere minden gyökérnek,
Tovább »

Eljönnél-e vélem sétálni?

Megmutatnám a napfényt, hogyan esik rá a tenger habjára, mely nekiütközve a szikláknak visszatér szülőanyjába. Leülhetnénk a puha homokra és nézhetnénk a távoli szigetek sziluettjét, vagy a horizont rajzolatát. Mihez volna kedved?

Az Égbe bámulni, beleveszni a kékbe, lágyan friss felhőkkel takarózni? Vagy fejest ugrani a vízbe és elfelejteni kik is vagyunk itt kint a hideg világban? Tovább »

Címkék:

Ember bennem

E tervezetben nem lelem
e nemes felem.
Eme eszeveszett fergetegbe
teljesen belevesztem.
Merre menjek?
Egyszer esetleg
felfedezem.

Majd aznap, ha
ráakad az agy,
Ama tapasztalat
arra vala,
Hatalmasat hathat.
Majd azt kaphat,
ha akarja.

Ördög gyötör
s e kör körbe
pörög meddig
e tükör el nem
tör esteleg
fénylőre törlöm.

Így ír míg rí. Tovább »

Címkék:

Mese

Él egy ember, kinek
fejéből hirtelen
kipattant az ötlet:
- Legyen a Titoknak is helye,
a virtuális térben!
Jöjjenek az emberek,
tanuljanak, tanítsanak,
legyen a másik a másik angyala.
Én is mentem és írtam,
válaszoltak kérdéseimre sokan: Tovább »

Címkék:

Segíts ad-ó-d 1%- ával

"Az ember mindenért felelős, ami vele történik. A bölcs ennek tudatában van, és nem veti el többé a szenvedés magvait. Inkább az öröm magvait veti el. Előbb-utóbb mindent le kell aratnod, amit elvetettél. Ezt jelenti a menny fogalma: a bölcs elveti az üdvösség, a szeretet, a könyörületesség magvait, melyek egy napon kertté fejlődnek. Tovább »

Címkék:

Drága Kishúgom...

Mostanában szivárvánnyal álmodom..
a híddal, ami a szívünk közt épült.
Nagyon messzire kerültünk
egymástól.
Sokszor eszmbe jut az első mosolyod,
amivel megajándékoztál, Tovább »

Címkék:

Tűz

"Ne félj! Hol bölcsesség s erő együtt van, ott semmi sem reménytelen nehéz!"
/John Milton/

– Na végre – mondta a keselyű, és elengedte Prométheusz máját.

A hős felsóhajtott – ez volt évezredek óta az első kín nélküli perce –, megmozgatta elgémberedett tagjait, láncai csörögtek. Tovább »

Címkék:

Küldd tovább! Vágj bele! Teljesül a kívánságod! :-)

Kedves Barátaim, Felebarátaim!

Rengeteg levelet kapok azzal az üzenettel, hogy küldd tovább x embernek y időn belül és akkor valami jó FOG történni veled, MAJD teljesül a kívánságod. Ekkor hová tűnik Belőletek az a fene nagy hit és tiszta szándék és bizalom a Mennyei Gondoskodásban, Magatokban vagy az Univerzumban? Az Élet és az Álmaitok rajtatok keresztül valósulnak meg, tetteken és hiten. Tovább »

Címkék:

Tandem

Gyakran hasonlítgatjuk az Életet ehhez-ahhoz. Tegnap rájöttem, hogy az Élet olyan, mint a tandem. :)

Napok óta mély pontokat éltem meg. De kitartottam! És lám mennyire igaz az, hogy a türelem meghozza gyümölcsét: barátném felhívott, hogy van- e kedvem tandemezni? Persze, hogy igent mondtam gyorsan, mielőtt a fásultság neme előtolakodik. (<_<) Tovább »

Címkék:

Belső Naprendszer

"A bolygók a Nap körül, az emberek a derűt és kiegyensúlyozottságot sugárzó egyének körül keringenek."
/Meg Cabot/

Nem szeretnék felesleges körítést és 1000 soros kifejtést a témáról. Az idézet önmagáért beszél. Azok az egyének, akik összhangban vannak önmagukkal és egyben az Univerzummal vonzzák az embereket maguk köré, és az emberek is vonzzák azt, aki a Fényt és erőt biztosítja számukra. Tovább »

Entinek :)

Szia Enti! :)

Itt van két videó, kérlek nézd meg őket. Szeretném a véleményedet ezekről a témákról. Nagyon jó gondolataid szoktak lenni ezen témákról, ezért fordultam hozzád. Köszönöm! :)

Tovább »

Címkék:

Szent Valentin

Szent Valentin az ókori Rómában élt, II. Claudius császár uralkodása alatt, aki megtiltotta minden egyedülálló férfiaknak a házasságkötést. Ennek egyszerű oka volt: a legények könnyebben vonultak be, mint a házasságban élők, akik haza vágyódtak kedvesükhöz.

A tiltás ellenére Szent Valentin titokban összeboronálta a párokat, amire a császár rájött és börtönbe záratta, majd halálra ítélte. A régi írások szerint leveleket írt Barátainak, amikben a következőket írta: Tovább »

Címkék: