Előre!

Az élet lényege a haladás. Minden, ami ezt a célt szolgálja pozitív hatással bír. akár látszik elsőre, akár nem. Eddigi életem során sok mindenen mentem keresztül. Sok tapasztalatot hozó, kívülről negatívnak tűnő dolgon, de a végén mindig kiderült, hogy meg volt a miértje, az oka, hogy egyes dolgok „összeomlottak”. Amikor eljött egy fájónak vélt szakítás, vagy egy könnyekkel megélt történés, vagy lépés még nem láttam az okokat, de később tudatossá vált bennem, hogy ezek a dolgok is csak a fejlődés bizonyos fázisaként vannak jelen és nem szabad ragaszkodni hozzájuk, egyszerűen csak el kell engedni.

Az új dolgokat megélni sokféleképpen lehet. Lehet azt gondolni, hogy a változás mocsárrá változtatja az életünket és a lápban dagonyázunk, de lehet a változást egy hegytetőnek vélni, ami elhozza nekünk a várt javulást. Azt pedig, hogy ki melyiket választja saját döntés. Én személy szerint a mosolyt választom a tapicskolás helyett és az örömkönnyeket a fájdalom helyett. Nálam beválik.
Minden újabb nappal hálát adok, hogy a világon vagyok, hogy szerető társam van, akinek minden nap a szemébe nézve eláraszt a hihetetlen nagy boldogság, ahogyan látom, hogy csillog a szeme, mikor rám néz és büszke rá, hogy mellettem lehet. Hálás vagyok, hogy Ő olyan, akit elképzeltem, minden tulajdonságában az és olyan dolgokért rajong bennem, amiket biztonsággal adni tudok magamból. Szeretet önt el, amikor azokra az emberekre gondolok, akik kiállnak mellettem, őszinteséggel léteznek a világban, akik életükkel megkoronázzák az enyémet. Boldog vagyok, mert van munkám, amivel pénzt keresek, van családom, akik befogadnak, mert énekelhetek, ami a világ legjobb dolga, mert dalszövegeket írhatok, mert alkothatok, ön-kifejezhetek és csodálhatom, ahogyan megteszik ugyanezt mások is.
Akadnak olyan helyzetek ma is, amikor nem látom, hogy miért történnek dolgok, de bízom benne, hogy minden a javamra válik. Jó példa erre a jelenlegi helyzetem. 1 éve hazaköltöztem apámhoz. Nem tudtam, hogy ő, amíg nem voltam otthon milliós nagyságrendű elektromos-tartozást halmozott fel. Két napja megkaptuk az értesítőt, miszerint, ha nem fizetünk be 250000Ft-ot, kikapcsolják a szolgáltatást. Nincs ennyi pénzünk. Költöznöm kell. De haladás van, mert remélem, ez a dolog rádöbbenti apámat, hogy el kell adnunk a házat olcsóbban, amiből negyed rész nekem is jár, ami, ha megvan, akkor saját lakást tudok venni magamnak. De valami bizonnyal lesz, mert ez már csak így szokott lenni. Ugyan nem látom még, hogy mi hogyan lesz a javamra, de biztos vagyok abban, hogy rövidesen megtapasztalom a pozitív hozadékát a történetnek. Addig is mosolygósan tekintek a holnapba. Köszönettel, hálával, pozitív várakozással. A haladás olyan, mint a folyam. Sohasem folyik visszafelé…