Hogyan alkalmazod a pozitív gondolatokat?

Sokat látogattam mostanában pozitív gondolkodással foglalkozó oldalakat. Virtuális útjaim során sokféle gondolatba akadtam bele, sok tündöklő, pozitív eredményt hozó gondolatba, de sok olyanba is, amiről nem tudom eldönteni, hogy hogyan kapcsolódik egy pozitív szemléletű ember gondolataihoz.

Aki már őszintén próbált tudatosan, szívből teremteni, az tudja, hogy az alaptétel tényleg törvényszerű és minden történést saját magunknak teremtünk.

Tehát ha például beengedünk negatív gondolatokat, amikről azt gondoljuk, hogy az alaptörvényen túl törvényszerű, és működik, akkor az úgy is lesz. Ha elhiszünk egy mások által megfogalmazott tézist és elhisszük mielőtt megéltük volna, akkor, az ránk is érvényes lesz. Próbáld csak ki!:) A leginkább felmerülő mondat például, hogy : „Én erre vagy arra nem vagyok képes, mert a külvilág akadályoz”- pedig a külvilág csak akkor van hatással rád, ha te akarod, hogy hatással legyen és ragaszkodsz a tradicionális elméletekhez. A másik közkedvelt berögzült gondolat, hogy „Nem tehetek róla, mert ez így volt megírva”- Na igen… ezoterikus nagyon a gondolat, de ha belegondolunk jobban, akkor rájövünk, hogy egyrészt ha így lenne, akkor minek foglalkoznánk az életünk javításával, másrészt, hogy még ha igaz is a kijelentés, akkor meg nem mindegy??? Dönthetünk, hogy élvezzük, amit kaptunk, vagy rágódunk, hogy „úristen, vajon ennek nem lesz rossz vége?” . Nem lesz. Hidd el. Bármit teszel, vagy tettél az maximum csak a jelenedre volt hatással, de a jövődet ebben a pillanatban építed. Ha már tapasztaltad, hogy a saját életed jobbá tétele a pozitív gondolatokban van, akkor miért ne gondolkodnál maximálisan így? Ha volt olyan lépésed, ami miatt nem érzed teljesen tisztának a létezésedet, akkor nem büntet meg senki érte, hacsak te nem ostorozod saját magadat.

Ja, és még valami: Ha segítő szándékkal állsz valakihez, akkor természetes e, hogy meg akarod győzni arról, hogy valamit nem csinál jól? Én úgy vélem nem az, hiszen egyrészt, lehet, hogy saját tapasztalataim alapján azt látom, hogy nem csinál valamit jól, de ha az ő tapasztalatai ez nem mutatják meg neki én nem lehetek elégé hiteles ahhoz, hogy megváltoztassam (Jobb, ha nem is akarom. :) ), másrészt pedig ha ő mondjuk jól érzi magát a helyzetében, akkor lehet, hogy talán még jobban is csinál valamit, mint én, tehát fennáll az esély, hogy nem is nekem van "igazam".

Jogod van jól érezni magad! Senkinek nem feladata a te irányításod, csakis a saját magadé! Mert úgy születtél, hogy képes vagy rá.

Mindannyian csodás lények vagyunk. Mindannyiunk kezében ott van a kulcs a megoldáshoz. Hát bízzunk benne, hogy a másik ember ugyanúgy meg tudja oldani a saját dolgát, mint mi!

Mindenre képes vagy, csak magadat kell megismerned. Azt, hogy te hogyan tudsz eljutni odáig, hogy a lehető legtöbb jót fogadd be a pozitív változások érdekében. Sikeres teremtést kívánok mindenkinek!

HozzászólásokKedves Enti!

Jól mondod, az önismeret a legfontosabb dolog a teremtésben, de azzal egy másik cikkben foglalkozom is.:) Illetve rengeteg sok szakirodalom is van a témában. Én megpróbálom a dolgok gyakorlati oldalát mutatni, átadni, beszélni róla, mert erről viszont kevesebbet hallunk, látunk, olvasunk.:) Visszatalálni önmagunkhoz annyi, mint visszatérni az egységes tudathoz, energiához, Istenhez, vagy nevezhetjük akárhogy.:) Köszönöm, hogy írtál!:).

Nagyon jó lenne, ha szóba kerülne az Isten- tudat. De nevezhetjük Egység - tudatnak is.

"Mindenre képes vagy, csak magadat kell megismerned."

Szerintem is az önismerettel kellene kezdeni.

"Először keressétek Isten országát (Az Egységet) és utána minden megadatik néktek."

Örömteli napot :)