Datatrop blogja

Álomvilág és valóság

Voltam már helikopter pilóta, színész, focisztár, énekes, zenész, katona, szerelmes, szuperhős, király, elnök, igazgató, milliomos, és még már magam sem tudom micsoda! Hihetetlen!

Képzeletben vágyaim megélem. Szó szerint átélem. Megtévesztésig élethűen. Van, hogy naponta többször is „odaát vagyok”. Miért teszem? Kevés, amit itt van? Nem elég egy élet? Tovább »

Címkék:

Cím nélkül

Ha akarom, miért vagyok tehetetlen?
Ha vágyom, miért vagyok tehetetlen?
Ha vágyom, miért nem akarom?
Ha akarom, miért nem vágyom?
Ha akarom is meg vágyom is miért vagyok tehetetlen?
Ha lehetetlen miért akarom és vágyom?
Ha meg kapom, amit akarok, és amire vágyom, miért nem akarom és vágyom?
Miért akarom és vágyom, amit nem akarok és vágyok? Tovább »

Címkék:

Befogadás a problémád?

Szia Kedves Te! :D

Minden tőlem telhetőt megteszek. Nem ígérhetek semmit. Én egy egyszerű, hétköznapi ember vagyok (se mester se guru se tanító vagy tisztánlátó, táltos vagy jós stb.).

1. Ha valóban a befogadással van problémád!
Elmondanám röviden hogyan volt előtte. Tovább »

Címkék:

Tanuljunk meg bánni gondolkodásunk eszközével

Gondolkodásom, mint eszköz? És a javamra használjam? De hogyan?
Sokszor nem is vagyok tudatában annak, hogy gondolkodom. Nem hogy még használjam a javamra. Á nem lesz egyszerű!
Pedig az már bebizonyosodott számomra, hogy amit, vagy amire gondolok, nagyban befolyásolja a helyzetemet.

Tehát akkor megfigyelem a gondolataimat! Tovább »

Címkék:

Szerelmi bánat

- Mit tehetek olyankor, mikor a szerelmi bánat felemészt? És a fájdalom oly mértékű, hogy majd bele pusztulok!

- Átélem ezt az érzést, teljesen átengedem magam az érzésnek, az érzés rabjává válok. Nem gondolkodom azon, ami volt, hogyan lehetett volna, a miérten. Nem sajnáltatom magam, és nem okolok senkit. Becsukom a szemem és érzékelem a fájdalmat. Csak ez érzésre koncentrálok. Minden mást kiűzök a fejemből. Hiszen ez az egyik legszebb dolog az ember életében. A szerelem. Fáj? Tovább »

Címkék:

Önéletrajz öt rövid fejezetben (Andrew Hizlalda)

ELSŐ FEJEZET

Megyek az utcán. A járdán mély gödör.
Beleesem.
Elvesztem... Tehetetlen vagyok.
Nem az én hibám.
Egy örökkévalóság mire kimászom.

MÁSODIK FEJEZET

Megyek ugyanazon az utcán.
A járdán mély gödör.
Úgy teszek, mintha észre sem venném.
Megint beleesem.
Alig hiszem el, hogy újra itt vagyok.
De nem tehetek róla.
Még most is sokáig tart, mire kimászom. Tovább »

Címkék:

Segíthetünk saját magunkon?

A pszichológiai önsegítés olyan módszerek alkalmazása, amelyekkel az új élethelyzeteket, akadályokat, kihívásokat és válságokat kevesebb megrázkódtatással, stresszel, hatékonyabban és lelki egészségünk megőrzésével tudjuk leküzdeni. Anélkül, hogy ezen sokat filóznánk, nap mint nap gyakoroljuk a pszichológiai önsegítést. Ha egy új feladattal, kihívással kerülünk szembe, azonnal beindul a problémamegoldó gépezet az agyunkban: pillanatok alatt beugrik egy vagy több megoldási lehetőség. Ennek a tudásnak az alapjai, az életmentő reflexeink még az állatvilágból származnak. Tovább »

Címkék:

Csipkerózsika (egy csepp bölcsesség mesében elrejtve)

Egy csepp bölcsesség mesében elrejtve. Egy szép mese érdekesen értelmezve, vagy talán jól. Ajánlom mindenkinek. Jó szórakozást! Tovább »

Címkék:

Tartuffe (álszenteskedés 1.0)

A Tartuffe (Moliére), a 17. századbeli francia színdarabíró talán leghíresebb vígjátéka. 1664-ben írta, és ugyanebben az évben mutatták be Versailles-ban. A darabot szinte azonnal cenzúrázták a XIV. Lajos királyt körülvevő, jámbor udvari emberek felzúdulására (les dévots - odaadó hívek). Bár a királynak nem volt személyes érdeke a darabot betiltani, befolyásos udvara hatására mégis megtette. Tovább »

Címkék:

Superman elmélet à la Quentin Tarantino

részlet a Kill Bill c. filbből (szöveg), én elgondolkodtatónak tartom, meg is osztom veletek.

Bill: - Amint tudod, nagy
képregény rajongó vagyok.
-Különösen a szuperhősöké.
-A szuperhősöket övező egész
mitológiát lenyűgözőnek tartom.
-Vegyük például a kedvenc
szuperhősömet, Supermant.
-Nem olyan nagy képregény,
különösebben nem is jól rajzolt... Tovább »

Címkék:

Tökéld el magad! (a változás érdekében)

Aki fontos elhatározásokat tesz, s komolyan is veszi, az nem rest naplót vezetni a változásokról. Számtalan apró trükk is segít, hogy ne csak a felszínt, hanem problémáink gyökerét legyünk kénytelenek kezelni.

Életünk gubancai
Az életünk "gubancai" öt különböző szinten és formában jelentkezhetnek, bár nem feltétlenül minden szinten egyforma erősséggel. Tovább »

Címkék:

Ki vagyok én?

Amikor belenézek a tükörbe, egy testet látok, és azt mondhatom: "ez az én testem". Csakhogy ki mondja ezt?
A testben lennie kell valakinek, aki így szól: "ez az én testem". A test anyag. Az anyag nem tud gondolkodni, nem tud érezni, nem tud emlékezni, erre csak a tudat képes. Én azonban tudok gondolkodni, érezni és emlékezni, vágyom saját tökéletességemre. Tehát tudat vagyok. Nem a test vagyok, nem az értelem, nem a lélek és nem is a tudattalan. Nem az a név vagyok, melyet viselek, és nem is az a szerep, amelyet eljátszom. Tovább »

Címkék:

Jól nézd meg a szüleid házasságát!

A párválasztásban szerepe van annak, hogy a partner mennyire hasonlít az ellenkező nemű szülőhöz, hiszen a hozzá fűződő viszony a legmélyebb minta a szerelemre. Mások az otthon látott, jó vagy rossz párkapcsolatot ismétlik a saját házasságukban.
Lehet logikus, romantikus, alávetett
A szerelmi kapcsolatok osztályozása tanulságos lehet saját problémáink jobb megértéséhez. Tovább »

Maradjon egy kis józan eszed, amikor társat keresel!

Az életre szóló partner kiválasztásához nem elég az ellenállhatatlan testi és érzelmi vonzódás. Sajnos a szerelem önmagában még semmiféle használható támpontot nem ad arra nézve, hogy milyen lesz a kapcsolatunk az ötödik vagy a huszonötödik évben.
Maradjon egy kis józan eszed!
Milyen tulajdonságokat keresünk - legalábbis tudatosan - a leendő partnerben? Mindkét nem képviselői egyetértenek abban, hogy a három legfontosabb tulajdonság: a kölcsönös vonzódás, a megbízható jellem és az érzelmi stabilitás. Kevésbé értenek egyet a férfiak és a nők az egyéb vonások fontosságában. Tovább »

Pótóra a szerelemből

Legtöbbünknek a szerelem az érzelmi csúcsélmény. Mégis kevés jelenség van, ami ennyire ellentmondásos lenne, mert a lángolás nem tartós. Néha mélyebb kapcsolat, közös élet lesz belőle, máskor elhidegülés, csalódás, de akár gyűlölet is felválthatja.
Előbb a barátkozást kell megtanulni
Az embernek hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy megtanulja, mit jelent szeretni. Szerencsés esetben az újszülött átélheti, hogy fenntartás és elvárások nélkül szeretik, ami meghatározó egész későbbi érzelmi életére. Tovább »