Dezoxi blogja

Titok vs Byron Katie

Érdekes tapasztalataim vannak az utóbbi időben. A Titok alkalmazása az életemben igen sikeresnek mondható, s mégsem vagyok sem elégedett sem pedig valóban boldog. Nem igazán értettem a dolgokat egészen mostanáig. Nem értettem, hogy bizonyos esetekben miért alkalmazom sikeresen a vonzás törvényét, ugyanakkor vannak olyan esetek, mikor nem jön össze semmi. Tovább »

Címkék:

Emberi dolgok

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy miért alakult úgy az életem, ahogy. Olvastam könyveket, néztem filmeket, de valahogy semmi sem változott. Csináltam a "gyakorlatokat", meditáltam, vizualizáltam, görcsöltem és elengedtem, de valahogy csak nem jött a sült galamb.
Aztán egyszer csak rádöbbentem, hogy nem sült galamb az ami ott van az orrom előtt, hanem egy egész sült bálna! Csak éppen annyira el voltam foglalva a galambbal, hogy nem láttam a fától az erdőt. Csodálatos életem van. Tovább »

Azok a csodálatos negatív gondolatok!

Hétfőn reggel munkába menet, mint már oly sokadszor, rám tört a félelem, hogy Édesanyám elveszítem. Mivel az egészsége igen csak leromlott, ezért ez a félelmem nem is annyira alaptalan. Percekig másra gondolni sem tudtam, csak kizárólag erre. Tovább »

A jelenlét, az EGO, az ÉN és az ENYÉM!

Mindenkor, minden pillanatban, s mindenkitől azt halljuk, látjuk, olvassuk, hogy mit hogyan kellene tennünk, hogy sikeresek, vidámak, boldogok legyünk. De többnyire ez nem sikerül, s ekkor csodálkozva állunk, mert nem értjük, hogy mit rontottunk el. Hölgyeim és Uraim, jelentem: Semmit! Az ég világon semmit sem rontottunk el. Csak egyetlen dolgot. Mégpedig azt, hogy megfogadtuk a tanácsokat, s elkezdtünk pozitívan gondolkodni.
Látjuk, vagy látni véljük azokat akik sikeresek (itt most a valós sikert értem s nem a piszkos módszerekkel elértet), s igyekszünk megfogadni és alkalmazni a tanácsaikat. Tovább »

Címkék:

Azoknak, akik most ismerkednek a Titokkal (mint én) 2

Amit az előző bejegyzésben írtam eddig, az arról szól amit próbálnak megértetni velünk. Ezt a mostanit annak szentelem, amit én megértettem, majd megtapasztaltam és hasznosítottam ezekből.
Mindent amit eddig tanultam természetesen igyekszem elsajátítani, s MEGFELELŐ módon alkalmazni a mindennapok során. Az egyik legfontosabb, amivel kezdtem az egészet, az a: Tovább »

Azoknak, akik most ismerkednek a Titokkal (mint én)

Előre bocsájtom, ezek az én gondolataim, s nem biztos, hogy mindenki egyet ért velük. Erős késztetést éreztem, hogy megosszam másokkal is, ezért írom most le. Minden eddigi megtapasztalásom és tévutam ugyan arra a pontra vezet vissza, hogy sikeressé váljak. Már megértettem mit is jelent az, hogy az út ami a fontos s nem pedig a cél. Tovább »

Amikor először érzed, hogy mire vagy képes

sikerMegtörtént végre az, amiből újra erőt meríthetek: A vágyam teljesült. Megalkottam magamnak a vágyam valóságát!
Sokáig kinlódtam az anyagi dolgok miatt, hiszen a napi kajára is volt, hogy nem futotta. Ezért szerettem volna valami kis pénzecskét magamnak. De sehogyan sem jött össze. Pedig nagyon "ügyesen" egyszerre gondoltam mindenre össze-vissza. S hihetetlen módon nem teljesültek! Vajh miért is? :D
Aztán lecsendesítettem az elmém, s végig gondoltam, hogy mit is akarok én tulajdonképpen? Tovább »

Félelem és a Hit

hitA távol keleti mesterek tanítása című könyvet kötelező olvasmánnyá tenném mindenkinek, aki csak tud olvasni! Csodálatos dolgok vannak benne, melyeket az élet minden területén alkalmazhat bárki, akinek erre szüksége van. Márpedig kinek nincs? Talán Jézusnak egyedül. S még néhány megvilágosult mesternek. De most nem erről szeretnék írni, hanem az újabb felismerésemről (megtapasztalásomról)!
Ez a hét a párommal kapcsolatos helyzetemet nem változtatta meg sajnos, csak az én hozzáállásomat a dolgokhoz. S ez köszönhető részben ennek a könyvnek is. Ebben beszélnek a dolgok mibenlétéről, tanításokról, sőt maga Jézus is tanít néhány dolgot. De mi is az ami miatt elkezdtem írni? Kérem szépen ez a HIT! Tovább »

Címkék:

Amit töröltem, most megértettem

Töröltem, Amit írtam, s most végre megértettem, hogy miért is történt velem az ami! Csodálatos dolgot tanultam meg. Említettem már, hogy képes vagyok arra, hogy leüljek magammal szemben és megbeszéljem a dolgokat velem. Ez a képességem mindig segített, mint ahogy most is. Párom olyat tett már második alkalommal egymás után két hétvégén, amely sokak számára a kapcsolat végét jelentette volna. Tovább »

Unique miatt tőlem szabadon

uniqueA köszönöm utáni Istenem egy véletlen klikkelés volt! Meghagyom, mert az az amit én szeretnék mondani.
Kezdem az elején. Elolvasván Unique blogját, döbbenten nézek csak a monitorra. Ez mintha az én gondolataim lennének! Kezdem a cigivel: Letettem már 4 hónapja. Napi 4 dobozzal toltam. Most csak akkor gyújtok rá, ha jól esik. Mikor ezeket a sorokat írtam, pont egy szál lógott a számban. Jól esett bele szívni, de tudom, hogy holnap már nem fog kelleni! Csak akkor szívom, ha az örömet okoz. Már nem KELL! Tovább »

Nem akartam!

Én azt hittem. Én azt akartam. De ......... Megint megértettem valamit. Megint az enyém egy tapasztalat, melyet mindenki ismer, de kevesen értenek. Csoda ez.
Olvasom a hozzászólásokat a be jegyzésekhez. Itt vagyok. Értem. Érzem.
Azután lassan rá ébredek, még csak szeretném érteni.
Darlingom szólj, ha zavar amit írok!
Nyugi. Nem fejezem be, csak tudni fogom, hogy ki az akit nem érdekel ! :) Tovább »

Címkék:

Ma megint léptem egyet!

Utáltam ide járni nap mint nap. Dolgozni? Na az már aztán az undor netovábbja volt. Reggel 4-kor telefon ébreszt, undorral ébresztő! Stuffolás, kellően lehangolni magam, hogy mire be érek tuti biztosan ne legyen még halovány esély a jó kedv látszatára sem.
Ez ment eddig! Tovább »

Címkék:

Az első lépésem

első lépés energiaTegnap este egy picit repülni akartam! Na nem úgy bele a vak világba, csak a szobában. Csillárra felülni, elidőzni a fésülködő asztal felett, átröppenni a ruhás szekrényre, majd az ágyon landolni. E helyett mi történt? Csak bámultam az ablakon kifelé, majd elméláztam a két mutatóujjam közti energiaáramlást nézve. Aztán játszani kezdtem az áramlással. Húzogattam ide-oda, élvezve a játékos kavargást, mely lassan akkorára nyúlt, hogy el tátottam a szám. Már vagy fél méterre volt egymástól a két ujjam, de köztük még mindig ott volt az energia. Tovább »

Címkék:

Már kezdem érteni!

értemMilyen is volt a kezdet? Talán mint oly sokunknál nálam is a titok című könyv (film) volt az első kapcsolat az Univerzummal. Bár már pici korom óta tudtam, hagy valahogy más vagyok, valamiben több vagyok sok társamnál, sőt testvéremnél és szüleimnél is. Aztán persze el lett nyomva minden. Elnyomták(tam) az előző életemből áthozott tudást, emlékeket, érzéseket. Pedig tudom, hogy ezek megvoltak, mert még most is emlékszem dolgokra, melyek gyermekként elképzelhetetlenek voltak, de én mégis ezek miatt bánkódtam. Tovább »

Címkék: