Emberi dolgok

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy miért alakult úgy az életem, ahogy. Olvastam könyveket, néztem filmeket, de valahogy semmi sem változott. Csináltam a "gyakorlatokat", meditáltam, vizualizáltam, görcsöltem és elengedtem, de valahogy csak nem jött a sült galamb.
Aztán egyszer csak rádöbbentem, hogy nem sült galamb az ami ott van az orrom előtt, hanem egy egész sült bálna! Csak éppen annyira el voltam foglalva a galambbal, hogy nem láttam a fától az erdőt. Csodálatos életem van.

A szüleim még élnek, anyagi gondjaim nincsenek (bármikor szükségem van pénzre az azonnal teremtődik valamilyen úton-módon), a visszahúzó erők lassan kikoptak mellőlem (lásd: "barátok"), s már a legutolsó energiavámpír (párom) is lassan kikerül az életemből (vagy megváltozik, vagy elhagyom).
A gondolkodásmódom, visszatért a régi kerékvágásba amelyből 15 éve kikerült, s ily módon újra a szeretet irányítja az életem.
Csak épp eddig a pontig el kellett valahogy jutnom. S ez nem volt egyszerű. Amikor valaki olyan életet él mint én, s bekerül egy közösségbe, hajlamos feladni minden addigi erkölcsi normát melyet fontosnak tartott, s sodródni az árral. A sok "jó tanács", a "jóindulatú" emberek hada, s minden ami körülveszi azt sugallja, hogy amiben eddig hitt az rossz, mert a szeretet és önzetlenség segítségével nem lehet boldogulni.
A média csak negatív infót tol az arcunkba, az emberek többsége (tisztelet a kivételnek) csak a kínjaival van elfoglalva, s ezt boldogan zúdítják ránk. Ebből a tudatalattink összepakol egy képet a világról, s a végén már mi magunk is beállunk a sorba.
Aztán egyszer csak eszünkbe jut a régi énünk. Eszünkbe jut, hogy milyen boldogok is voltunk, mennyit nevettünk, s mennyire tudtunk örülni minden kis apróságnak. Ekkor vagy megrázzuk magunk, mint ahogy szerencsére egyre többen tesszük, vagy tovább süllyedünk a mocsokba, s lassan elveszítjük emberi méltóságunk megmaradt csíráját is. Amennyiben megengedjük magunknak, hogy a valós énünk megmutatkozzon, csodákat fogunk látni.
Vannak emberi dolgok. Hibázunk, tévúton járunk, "lustikázunk", stb., csak épp azzal nem törődünk, hogy mi mit akarunk igazából. Aztán hirtelen megállunk. A rohanás közepette ráeszmélünk, hogy elrohantunk az életünk mellett. Elszalasztottunk mindent, mit valaha fontosnak tartottunk. Sosem mondtuk ki, amit ki akartunk mondani, nem tettük meg amit meg akartunk, s nem azzal az emberrel vagyunk együtt, akivel akarunk. Hazudunk! Magunknak és a világnak. De egyvalamit elfelejtünk: A világ sz.rik ránk, önmagunkat pedig csak ideig-óráig tudjuk becsapni.
Aztán két rohanás közt megállunk egy pillanatra, s megdöbbenünk. Mennyi szépség, mennyi csillogás vesz körül bennünket. Mennyi csodás dolgot nem vettünk észre eddig (csak abba gondolj bele, hogy azon az útvonalon ahol nap-mint nap jársz, mennyi apróság van amit még sosem figyeltél meg), s most hirtelen ezek egyszerre tárulnak fel. Mert végre észre AKARJUK venni őket. S ekkor ott mélyen eltemetve egyszer csak megmozdul valami. És ezt többé nem tudjuk megállítani. Hirtelen nem érdekel már a média mocska, érdektelenné válik a sok kínlódó nyűgje, s az értékrend átalakul. Már nem hiszünk a "okosoknak" többé. Nem kérünk a hazug álmokból, hiszen már tudjuk, hogy a mi álmaink sokkal csodásabbak. S ami a legfontosabb, ezek az álmok elérhetők. Csak épp eddig megfeledkeztünk erről. Elkezdünk ragyogni. Ezt a ragyogást pedig sokan nem bírják elviselni. Ezek az emberek lassan eltünedeznek mellőlünk. S mivel többé már nincs ami visszatartson, a fény egyre jobban kisugárzik a lényünkből, s az Életünk kezdjük élni.
Persze ha ezt megengedjük magunknak!

Hozzászólások:))))

Ki tudja hogyan reagálhatott az ember erre a felismerésre anno :) ( hogy a Föld gömölyű) Lehet, hogy mérgében összetörte az összes agyagedényét.... Vagy csak vizsgálni kezdte az életét....

Ami még eszembe jutott: tudod anno az, hogy létezik a gravitáció és hogy ez már azelőtt is létezett, hogy erre rájöttünk volna, talán más élmény lehetett, mint most a Vonzás Törvénye,
A gravitációról szerintem senki nem állította, hogy RENDBE TEHETI AZ életed. ( mint most a Vonzás Törvényéről)
Ezért tűnik nagyon nagy felfedezésnek a Vonzás Törvénye....
Mert ha ez igaz...
akkor tényleg "mindegy" hogy a Föld gömbölyű :)

de azért vagyunk itt.... hogy vizsgáljuk, kinek hogy müködik a V.T.
??
Nem annyira azt, hogy milyen is a Vonzás Törvénye, mert az mint gravitáció, akkor is van, ha nem veszünk róla tudomást. Hanem inkább: hogyan "müködik" vagy müködtethető.

Hiszen ez egy újkori felfedezés.
Így én biztatnálak: éljen a felfedezés... Nálad hogy néz Ki ??

szeretettel
NanaKedves Nanna!

Persze, hogy lehet érteni. Értem pontosan, hogy mire szeretnél rávezetni, csak hát olyan hihetetlen, hogy a "föld gömbölyű" :) Sok dolog van amit nem értek, de tudatosan használok nap mint nap, s persze tudom, hogy még rengeteg dolgot aminek a létezéséről fogalmam sincs. Csodálatos érzés mikor az ember rájön, hogy nem tud semmit. Már várom a felismeréseket, melyeken keresztül a válaszok születnek.
"Több dolgok vannak a földön és égen, Horatio, mintsem bölcs elmétek álmodni képes"Föld gömbölyítés - kanál hajlítással

Van kanál? Nincs kanál?
Ennek "feldolgozása" azt hiszem valami olyasmi élmény lehet mint amikor anno bejelentették: a Föld gömbölyű.
Nem Lapos???
Az hogy lehet?

Lehetetlen ( hogy nem lapos)
hiszen.... gondoljunk csak bele.... Lapos, hiszen ameddig ellátok, egyenes a felülete.... És ha gömbölyű, akkor hogyan tudunk élni rajta ? Hogyhogy nem pottyanunk le róla? Vagy nem csúszunk le?
Lehetetlen. ( hogy nem lapos)
Pedig nem az - csak nem " elképzelhető" Sőt, a gömb-ölyüsége másik oldalán is élnek... Meg az oldalán is.
Fejjel lefelé? Lógnak?
Nem.
Az lehetetlen ( hogy nem fejjel lefelé élnek) ....
Nem lehetetlen volt - csak nehezen elképzelhető.

Ha idáig eljutunk, akkor már látjuk, hogy "csak " emberek vagyunk. A Föld laposnak tűnt anno. Nekem, Neked, nekünk. Mindannyiunknak. De valahogy rájöttünk és "átírtuk " magunkban a tudásunkat, tapasztalásunkat. És ma már eszerint viselkedünk- utazunk. Tényként fogadjuk.
Ha most/ma azt mondom Neked: a Föld gömbölyű! Elfogadnád nekem. Sőt... :)

Ha most annak idején egy tengerparti tavernában a víz parton ülve beszélgetünk ugyanígy, akkor talán így néznénk ki...
- Te Nana, létezik, hogy a Föld nem lapos...? Nem értem. Összezavarodott minden.
- Létezik Dezoxi...
- De akkor hogyan tudunk élni rajta... nem értem...
- úgy, hogy egészen mások vagyunk mint amilyennek eddig gondoltuk magunkat
- akkor igaz a gravitáció, meg a többi is.... ( vonzás törvénye)
- úgy tűnik...
- és mondd Nana, Te már ezt megtapasztalad?
- azt, hogy a Föld gömbölyű nem tudom megtapasztalni Dezoxi. Ha innen most elindulnék egy hajóval és mennék-mennék a tengeren, nem érezném azt, hogy egy GÖMBÖN evezek, hajókázok. Azt érezném, hogy megyek...Egy sima felületen.
- mi van ha mégsem gömbölyű?
- .... és mi van ha mégis...

És a Föld ezen szellemi utazásunk közben is folyamatosan gömbölyű....
Tőled, tőlem függetlenül - pontosabban a gondolatainktól függetlenül.
Ha azt gondoljuk lapos - attól még nem az. Csak Te és én úgy viselkedhetünk rajta, mintha lapos volna.
Ha azt gondoljuk gömbölyű- de nem igazán értjük miért ép az, és mi is tart meg bennünket rajta... akkor az talán már egy fejlődés: a nem-tudásé. És ha ezt nem tudjuk, mert nem tudjuk értelmezni ( hogyan tudok én egy gömbön ülni egy székben ? ) akkor azt lehet mondani: ajvé mennyi mindent nem is tudok! Itt élek egy gömbön, ülök egy székben és tessék... csak a sült galambról beszélek, gondolkodom.... Miközben....
És lehet számos más dolgot sem ismerünk még eléggé... De attól még mindez müködik. ( gömbölyű, nem esünk le róla ésatöbbi)

Ezért nincs kanál Dezoxi...
De dumáljunk róla pár száz év múlva :):)
Nem a "dolgok" változnak - hanem az ismereteink bővülnek ( amivel megértjük őket )

segítettem?
Lehetett ezt így érteni? :)kanál galamb nélkül

ajajja de ismerem :) ( kis kopasz fiú fehér ruhában a kanállal játszik - hajlít, visszahajlit és megtanítja Neonak )
Azt hiszem ez maga a "teremtés " Dezoxi. ( azt gondolod a kanálról, hogy "van", és akkor úgy bánsz vele...) Azért ez valahol döbbenetes, nem ? :))
Megpróbálok bővebben is írni Neked.
Addig is szeretettel ajánlom figyelmedbe az "amerikai budha " történetét. ( net-en megtalálható)Mindennek az eredménye lett!

Mindannak amiket eddig megtanultam, felismertem, az eredménye a sült galamb. Az eddigi utam mindent egybevetve, meghozta a hőn áhított célt. Csakhogy mielőtt ezt a célt elértem volna, hogy számba repüljön a sült galamb végre, hirtelen teljesen lényegtelenné vált. Mikor az ember ráeszmél, hogy mi is a fontos az életében, akkor már sem a lakás, sem a párkeresés, sem az anyagiak nem számítanak. Megérteni azt, hogy mi is a valódi célunk, ami miatt itt vagyunk, az az igazi sült bálna. Nem egy újabb lakás, nem egy zsíros bankszámla, nem is társ, vagy gyermek a cél, sőt nem is annak felismerése, hogy mindezt elérhetjük, hanem ennél sokkal-sokkal több. Nem igazán tudom elmagyarázni, hogy mi az ami bennem kavarog, de érzem magamban azt, hogy valamikor valahogyan felszabadulok. Eljutok arra a pontra, mikor megértem és képessé válok használni a dolgokat úgy, ahogy azok kezdetektől a rendelkezésünkre álltak. Csak éppen eddig nem tudtunk velük mit kezdeni.
Nemrégen megéreztem valamit: azt, hogy ez nem a valóság. Mindaz mi körülvesz, mindaz ami irányít és befolyásol, csupán illúzió. Egy saját magam számára teremtett hazugság. S mikor majd képessé válok mindezen keresztül látni, akkor fogom megtapasztalni a sült bálnát.
Ahogyan a mátrix című filmben mondták: "nincs kanál"
Nem tudom érted e amit mondani szeretnék! Mert az igazság az, hogy én már eljutottam oda, hogy semmit sem értek!galamb

Köszönöm szépen - értem.

És mi volt a régi galambod? ( "Csináltam a "gyakorlatokat", meditáltam, vizualizáltam, görcsöltem és elengedtem, de valahogy csak nem jött a sült galamb")
Vagy ez azt jelenti, hogy a meditálás-vizualizálás eredménye lett a sült Bálna megtalálása?
:)Kedves Nanna!

Az én sült galambom, az egész eddigi életem :)
86 2m-es lakás igen jó helyen BP-n, szuper állás, remek kollégák, stb.,
A sült bálna pedig ami ezután jön! A kapcsolatból még nem léptem ki, de már nem sok választ el tőle. Ha megyek, akkor itt hagyok mindent (a lakást is beleértve). Nem kívánom a múltat magammal cipelni :)
A többi meg majd kiderül. Mára már vannak elképzeléseim, céljaim. Bár ezek megvalósulását nem befolyásolja a jelenlegi kapcsolatom (15-éve tart), de a változás szele már meglegyintett. Azt tudom, hogy ennek a kapcsolatnak változnia kell (így, vagy úgy), mint ahogy az életem is változtatásra szorul.
A többit pedig majd meglátom :)megsült a Bálna !

Dezoxi
először is: köszönöm szépen a hozzászolásódat ( Titokban-tartás)
másodszor pedig: igen, a sült galambtól nem látni a sült bálnát, az bezony valóban mást jelent ( mint várni a sült bálnát)
:)
A Titok azt hiszem ép ebben van. ( hogy ott van az a bálna is, meg galamb is - minden, mint egy szuper közértben)

Neked mi volt galambod?
És végül hogy alakult a kapcsolatod?

NanaKedves Julcsi!

Erre csak annyit tudok mondani: Ugye?! :)
Köszönöm...... :):)

Kedves Dezoxi!
Nagyon jó írás! A kép pedig jó választás...először nem is maga a film jutott eszembe,hanem az az életérzés ami bennem volt anno,mikor először adták a moziban és megnéztük majdnem minden héten! :)
Az a szabad,vidám életérzés... amikor még minden előtted van!!!!
Az írásod pedig pont ugyanezt sugallta!
Hiszen most is,pont ugyanúgy előttünk van... csak kicsit több a múltunk! :)
Köszike!
Üdv:JulcsiKedves Zitus!

Köszönöm a dicséretet! Igazán jól esik :)
Azt írtad, hogy a sok gonosz ember kiűzi a pozitív gondolatokat. Erre csak annyit tudok mondani, hogy most még ott tartasz. Hidd el egy idő után el fognak menekülni tőled, mert nem fogják tudni elviselni a magasabb rezgésszintedet. Tapasztalom már, hogy az esetek többségében egyszerűen képtelenek lehúzni magukhoz. Nem mondom, hogy nem sikerül, de ma már egyre ritkábban. Amikor már képessé válunk arra, hogy függetlenítsük magunk a többi embertől, akkor ők már képtelenek lesznek belőlünk "táplálkozni". Persze vannak olyanok akik csak azért is.... Ezeket az embereket viszont ott lehet hagyni. Például az én párom is ilyen, s mikor már érzem, hogy itt baj lesz, akkor visszavonulok egy csendesebb helyiségbe. Olykor nincs más, hát megyek a wc-be. 2-3 perc relax elég arra, hogy kicsit visszanyerjek az erőmből, s ha esetleg olyan az illető, hogy "élni" sem hagy, hát le lehet cserélni. Én most pont ott tartok, hogy ha nem változtat, akkor elköltözöm. (15 éve élünk együtt) Arra a felismerésre eljutni, ami engem eddig a pontig elvezetett, ennyi időmbe tellett.
S ami a legfontosabb: Ne akarj! Semmit se akarj, mert az akarás görcs!!!!!! Hagyd had haladjon minden a maga útján. Ha úgy érzed, hogy minden tőled telhetőt megtettél, akkor érezni fogod a hatást.
Lépésről-lépésre haladj, s a siker nem marad el :)
További szép napot.......Kedves Szitakötő!

Valóban nekem is feltűnt ez a fajta "mozgolódás". Egyre többször látok magam körül olyan embereket, akik kezdenek nyiladozni eme új kor hajnalán :) Vagy azért van ez mert jobban figyelünk, vagy valóban egyre sokasodik a számuk. Remélem az utóbbi!
Legyen minden napod csodás :))Olyan szépen leirtad, és

Olyan szépen leirtad, és milyen igaz!!!
Az a baj hogy nehezen tudjuk ezt betartani, mert már holnap vissza huz ez a gonosz világ, ma igy gondolkodunk, de holnap már nem, a sok gonosz rosz indulatu ember már kiüzi belőled ezt apozitiv gondolatokat, engem a munka helyen nagyon sok negativ ember vesz körül, olyan nehéz ellen állni azokhoz akik csak negativan látnak mindent.
De nagyon akarom h erőm legyen és másképp lássak dolgokat, fontos mert nem lehet élni ebben a világban amiben most élünk, muszály a gondolatankat más utra vezetni mert ha nem befordul az ember.

szép estét mindnkinek!!!Köszönet azért amit írtál !

Szia nagy D! (csak így hívlak:))))

Észrevetted,hogy a napokban mennyi írás íródott e témában,és hogy az írásokra mennyien reagálnak úgy,hogy "mintha én írtam volna"?

Nagy D!:)) Szerintem vmi mozgolódik a mélyben,kezdünk felébredni! A Vonzás törvényének az a generációja aki a Titok könyvvel szívta magába a tudást,kezd végre felébredni!!

Boldog vagyok ma reggel ettől a gondolattól,lelkem piruettezik vhol az éterben,egy magasabb frekvencián!:))))

Szépséges vasárnapot mindenkinek!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Na,most jött el az a pillanat,amikor csíkhúzó repülőgéppel írnám az égre: VILÁGOMBAN MINDEN RENDBEN VAN!!!!Kedves

Éva!
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaid :)Köszönöm...

....nagyon tetszett a cikked! Én is csak azt tudom mondani, mint az "előttem szóló", hogy szívemből szóltál. :)))Kedves Szitakötő!

Azért azokhoz a magasságokhoz, melyeket te leírtál én még igen messze vagyok. Ez úton is szeretnék őszintén gratulálni neked:)
Örömmel tölt el, ha valaki sikereket ér el, s legfőképpen boldogság számomra ha azt oly módon teszik, hogy közben a fejlődés egy magasabb fokára érkeznek!
Ismeretlenül is fogadd őszinte hódolatom! (de "vigyázz" mert ha nem figyelsz utolérlek :D )Köszönöm!!!

Szia Dezoxi!

Hétfőn leírtad azt amit én egy nappal később.
Látom te is megélted a magasságokat és mélységeket.:)

De jó volt most Téged olvasni! Nagyon köszönöm Neked!
SzitakötőKedves Micmuc!

Örülök, hogy észrevetted az összefüggést a mondanivalóm és a kép között. Valóban a szabadság egy formáját képviseli Berger, és még annál is többet. Aki látta a filmet tudja miről beszélünk! Aki nem (van egyáltalán olyan ember?) az pedig ajánlom nézze meg. Tanulságos!
Köszönöm mindenki hozzászólását!Berger

A kedvencem a Hair-ből. 20-szor láttam a filmet. és az a legjobb jelenet, amikor berger felugrik az asztalra és végigtáncol rajta, miközben az asztal körül ülő előkelőségek elkapkodják a lába elől a porcelánokat és a poharakat.
V.égül felhúz egy idős hölgyet, aki vele táncol boldogan az asztalon.
Ő maga aszabadság szimbóluma - nekemAzt még nem tudom, hogy hogyan tovább

csak azt tudom, hogy mi felé. Végre érzem, hogy újra értelme van az életemnek, s ez örömmel tölt el. Végre vannak céljaim, de hogy azok felé milyen út vezet, ment közben kiderül. Nem volt sem célom, sem álmaim. Nem akartam semmit sem az élettől, s minden úgy volt ahogy éppen akkor történt. Már tudom, hogy csakis én tehetek mindenről ami megjelent az életemben, s sok minden működését kezdem megérteni. Elfogadás, megbocsájtás, szeretet? Azt sem tudtam mit jelentenek ezek a dolgok. Számomra jelentőség nélküli szavak voltak csupán. Ma már ez nem így van. Sosem jártam még tengerparton. De ha lehunyom a szemem, akkor érzem az illatát, pedig azt sem tudom milyen lehet. De tudom, hogy a megfelelő időben ott leszek.
Hogyan tovább?
Hát így :) Boldogan, szeretve és megbecsülve mindent és mindenkit, aki megengedi!és hogyan tovább?

és hogyan tovább?Köszönöm

Szívemből szóltál Dezoxi.Utólag olyan egyszerű minden.