diamyne blogja

Egy fejezet krónikája

Van ami nem múlhat fájdalom nélkül. Amikor szívünkben volt valamennyi ideig, majd hirtelen ki kell szakítani onnan, lemondani mindenről ami vele kapcsolatos. A befejezés súlyos, komor leple alatt búsuljuk azt, aki egyszercsak nincs többé. Aki valamennyi ideig mellettünk volt, majd hirtelen eltűnik, lényegi valósága szertefoszlik számunkra. Anyagtalanná váló emlékkép marad. Idő múlásával illúzió. Tovább »

Címkék:

Egy újabb világ

A szakítás belekényszerít, hogy lemondj egy emberről, aki szíved része volt. Amíg ő ott volt, csodásan ragyogtak a napok, felhőtlenül boldog voltál, örültél az élet minden percének. Vidáman nevettél, mert érezted, hogy nem vagy egyedül és biztonságban vagy. Azért, mert szeretnek, azért mert te is szeretsz. Mennyire idilli ez így. A szakítás olyan, mint váratlan gomolyfelhő a napos égen. Tovább »

A pillanat

Van, hogy csak egy pillanatot kapsz… Ami megérint. Egy mosolyt, egy kedves szót, egy ölelést. Aztán a pillanat elillan. Te pedig szomorúan nézel utána, és nem érted, miért… Miért csak ennyit kaptál? Aztán lassan kezded megérteni. Azért kaptad, hogy újabb erőd legyen. Hogy amikor már majdnem feladtad álmaidat, megérezd, hogy mire vágysz. Hogy ne érd be kevesebbel. Tovább »

Ha elesel, célod felé tettél lépést

"Megfutamodni a harctól, ez a legrosszabb, ami megtörténhet velünk. Rosszabb, mint vereséget szenvedni, mivel a vereségből mindig tanulhatunk valamit, de a megfutamodással csak ellenségünk győzelmét hirdetjük." (Paulo Coelho, brazil író)

"Ha egy nap nem tartod képesnek magad arra, hogy bajnok legyél, akkor nem a megfelelő dolgot csinálod. Bízok a képességeimben, és igen, az az álmom, hogy bajnok legyek. Ha van egy álmod, harcolnod kell azért, hogy valósággá váljon." (Felipe Massa, brazil autóversenyző) Tovább »

Címkék:

Arthur

Arthur mindig arról álmodott, hogy egyszer híres filmrendező lesz. Ámulattal nézte a világ legelismertebb filmalkotóinak megható, máskor felemelő történeteit. Idejét szívesen múlatta a megérintő, mély tónusú dallamok vulkanikus erejének elragadó áramlatával. Szívébe markolt a legszebb hang, melynek nyomában szenvedély kavargott. Az alkotás szenvedélye. Érezte, valami belülről kitörni készül. Tovább »

Miért kiabálunk, amikor dühösek vagyunk?

Ma olvastam ezt a cikket, megragadott, így megosztom Veletek:

Egy hindu szent, aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni, egy családot látott a folyóparton, akik mérgesen kiabáltak egymásra. Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte:

"Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?"

A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta:

"Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat." Tovább »

Címkék:

Kivárás és útonlét

Mooji szavai a szeretetről, az életre szóló partnerről, néhány bӧlcs tanács dióhéjban:

- Mit tudnál mondani az összes egyedülálló embernek, aki partnert keres az életéhez?
- Fogalmad sincs róla milyen szerencsés vagy! :)
Az élet olyan gyönyörű lehetőséget adott nekünk, hogy megéljük a pillanatot és az egyedülállóak néha magányosnak érzik magukat, és azt hiszik, ez örökre így lesz, "örökre egyedülálló leszek", és ezzel belép az elme: "igen, jobb ha gyorsan lépsz valamit"... Tovább »

A lét elviselhetetlen könnyűsége

Mi a helyes? A kӧnnyű, vagy a nehéz mellett dӧnteni? Ha kӧnnyű a létünk, súlytalan, vagyis nincs benne tartalom, előbb-utóbb kiüresedetté vál(hat)unk. Ha nehéz a létünk, lebilincsel(het) egy hatalmas erő, mely akadályozza a továbbjutást.

Akkor hát mit válasszunk? A nehezet vagy a könnyűt?
Ezt a kérdést tette föl magának Parmenidész Krisztus előtt a hatodik században. Úgy látta, hogy az egész világ ellentétpárokra van felosztva: fény-sötétség, finomság-durvaság, meleg-hideg, lét-nemlét. Tovább »

Amit a boldog emberek másképp csinálnak

"Az a bizonyos hang a fejedben, ami azt mondja képtelen vagy rá, hazudik..."

A boldogság létezik. Létezik a lényedben, él a szívedben. Ne hagyd elnyomni, hívd, keresd, találd és őrizd. Amíg csak élsz. Vannak (még) boldog emberek. A jó hír, hogy lesznek is. Remélhetőleg. Tartozzunk minél többen és minél tovább közéjük. Hiszen élni így érdemes! :-) Tovább »

Addig leszel vándor

Mindig útközben vagy,
minden szerelemben,
Nagy Isteni Tervben

Mindig vándor leszel
Míg meg nem érkezel
Örök körforgásban
Kezemből nem eszel
Csókomból nem iszol
Karomban nem alszol...

… a kéj mindnkiben ott él, bárké lehet
Bárki adhatja, kaphatja,
Bármikor, bárhol, bárkinek…
De
A szerelem...
Millió vágy, ezernyi érintés
Százezer csók álma, két szív páros tánca Tovább »

Címkék:

Ősi norvég inspiráció

Tanuld meg a víztől követni utadat,
Tanuld meg a tűztől: mindből hamu marad.
Tanulj az árnyéktól őrködni éberen,
Tanulj a sziklától megállni helyeden.
Tanuljál a Naptól, mely nyugovóra tér,
Tanulj a szellőtől, mely lombok közt pihen:
Hogyan kell életed leélni csendesen.

Tanuld meg tőlük, hisz mindenik testvéred:
Hogy kell szépen élni és szépen halni meg. Tovább »

Címkék:

Mérvadó

Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni.
Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt,
ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben
úgyis meg fogod találni. (Napoleon Hill)

Nőies igazság: Tovább »

Éjjeli árnyak

A hiány holt fájának
Éjsötét árnyékában
Mely annyira közeli
Időtlenül legendás, hol
Nincs helye gyengéd szellőnek, szem
Elé nem tárul izgalom fénye
Senki sem boldog
Emberfia békét nem lel
E holt erdő fáinak
Mélysötét árnyékában.

A sötét árnyékokban, teljes
Őrület gömbbe zárt szomorúsága
Egy kismadár a halott ágon
Könnyek dalára fakad, vörös
Szemét a véres nap, lassan Tovább »

Címkék:

Az életed a tiéd

Amit nem lehet elképzelni, az nem lehet a valóság. Az pedig, hogy másnak mi a jó, relatív. Kik mondják meg? A jó emberek? Honnan tudják? Mert Isteni hatalommal rendelkeznek? Hogyan tudják kifürkészni a másiknak sorsát? És ők? Vajon boldogok? Hogyan jöhet bárki ahhoz, hogy bárkit elítéljen? Hogyan meri felölteni önmagára Isten szerepét? A lépéseinkért magunk felelünk, ha döntésre kerül sor. Tovább »

Címkék:

Menetjegy saját világodba

Élj úgy, mintha négy lábbal állnál a földön, mert akkor nem veszíted el önmagadat. Ugyanakkor ne az eszeddel lásd a világot magad körül, próbáld meg a szíveddel látni, és ha így teszel, megismered Istent. Tovább »

Címkék: