Ezoterikus Hollywood

Amikor az élet osztja a lapokat, nem mindig nézzük azonnal a hátulját. Van, amikor felborul, s egyenesen szemünk elé tárul. A kép, melyen ismerős helyeket, személyeket látunk, vagy épp saját magunkat. Vagy egy jövőre kivetített illúziót.
A lap neve: nagyszerűség.

Egy nő ül a hegycsúcson, akár egy trónon, és a magasba tekint - az ég felé. Úgy tűnik, nem különösebben érdeklik a földi dolgok. A kép hátterében jobb oldalt egy folyó kanyarog a mélyben, balra pedig magas hegyek emelkednek. A szimbólumok magukért beszélnek: a csúcs magányos hely. ott csak egyvalaki fér el, a másik számára már nem jut hely.

A kapcsolatodba tehát belefészkelte magát egy féreg: egy szellemi féreg. Vagy te, vagy a párod, esetleg mindketten úgy vélitek, hogy a szellemiségnek toronymagasan a testiség és a lelkiség fölött kell állnia egy kapcsolatban. (A féreg akkor is benned rág, ha éppen senkivel sincs viszonyod.) Ez a zsákutca attól sem válik stabilabbá vagy valódibbá, ha a manapság divatos könyvek és előadók szüntelenül a duál lelkek vagy lelki társak megtalálásának szükségességét hangsúlyozzák.

Valójában már annak a puszta gondolata is romboló hatással lehet a kapcsolatokra, hogy létezik egy másik ember, aki évezredeken át vezetget téged egy spirituális-kozmikus úton az egykor elveszített egység felé.

A féreg, amely ebben a zsákutcában furkál, ráadásul fertőző váladékot bocsát ki. A kialakult fertőzés neve: NAGY szerelem és NAGY beteljesülés. Ennél alább nem adja - de te sem. Ehhez jön még a csillogó "mi-ketten-és- fejlődésünk-közös-útja" jelszó, s végül az egész végérvényesen hollywoodi jelleget ölt. Ezoterikus Hollywood!

Más szóval: a kapcsolat rendezvénnyé válik, amely végül önnön nagyságába fullad. A partner ennek megfelelően úgy túl lesz terhelve valamivel, amihez semmi köze, hogy végül nem marad számára más kiút, mint a szökés. Ha mégsem, akkor a B terv lép életbe: észreveszed, hogy nem bírja a terheket és te állsz odébb. Aztán "bevonzol" magadnak egy újabb duált.

A megoldáshoz vezető első lépés az, hogy belátod: jelenleg nem vagy képes a kapcsolatra. Semmi "ha" és semmi "de". E lépés híján vég nélkül keresgélhetsz tovább. Pedig lehet, hogy már rájöttél: aki elég régóta jár tévúton, az nem fordul vissza.

Az ezoterikus út titka annyira banális, hogy már szinte tragikomikus: a spirituális út mindig akkor kezdődik, amikor az ember túl nagy fájdalmat okozott valakinek - többnyire a társának -, és nem vállalta érte a felelősséget. Gondold hát végig: mikor fészkelte beléd magát a féreg? Vagyis: mikor léptél erre az ezoterikus útra? Jobban mondva: mikor váltál ilyen megrögzötté? Egy kis ezotéria ugyanis még senkinek sem ártott meg.

Nagyjából ekkor okoztál nagyon nagy fájdalmat valakinek (könnyelműen elhagytad őt, hogy megvalósíthasd saját magadat.) Ehhez a ponthoz és ehhez a személyhez kell - először lélekben - visszatérned, és tetted következményeit őszintén magad elé képzelned. Érezned kell a másik fájdalmát, mert csak így tudsz lassanként visszatérni társad világába. Le kell számolnod a NAGY szerelem férgével, amely innentől számodra nem létezik többé. Lehet, hogy már részed volt benne, csak nem vetted észre. De egy kis szerelemre még mindig van esélyed. Élj hát vele!

Forrás: internet

Címkék:

Hozzászólások*

élünk... :)

varázslatosan szép napokat.Pontosan, köszszönömmm az írást, a legjobbkor jött....

Hasonlít a duál iker, lélektárs sztori a világvége elméletekhez, egy kiutat kínál, valamiből, egy sémát, és perspektívát, baljós és édes egyszerre, de vetít, és elkápráztat, oázist teremt..................., és ha a féreg benned utat csinált..annyi neked.:), nem is beszélve a melléktermékekről......az asztrálon.

Egy ideje hullámoztam ebben a témában.