Levélrészlet barátnőmtől

Amikor olvastam beszámolóját élete első chi kung élményéről, jobb hangulatom lett. :) Ő még nem fórumtag, de gondolatai, lelkülete illeszkedik az itteni pozitív imidzs-keretbe… innen hát az inspiráció, hogy közzétegyek belőle egy (publikus) részletet, bízva abban, hogy általános jó kedvet okoz. :)

"Vasárnap írok, a hagyományokhoz híven újra egy hétvégi levél. :) A chi kung érdekes volt, sok egyéb mellett. A nagy csinnadratta, hókuszpókusz és világmegváltás elmaradt. :) Egyáltalán nem elvont dolog, teljesen materialistáknak is szívből tudnám ajánlani.

Az egész semmi más, csak koordinált mozgás, koncentráció, meditáció, légzéstechnika és mantrázás. Csak ennyi. :) Ha ezeket összehangoltan és pontosan úgy csinálja az ember ahogy kell, és még koncentrál is arra amire kell, már megy is az egész. :) Persze, nem árt a nagy igyekezet közepette ellazultnak lenni, mert feszülten csak újabb blokkok alakulnak ki. Nem voltak nagy szavak és spirituális dolgok. Minden a megtapasztaláson múlik. Az meg a gyakorláson. Némileg már így is érezni azt a bizonyos energiát, amiből rengeteg van körülöttünk, csak kell tudni belőle meríteni. Szóval: csak lazán és pozitívan :) és csinálni, csinálni...

A legjobb reklám nekem Dóra és Robert volt. Két pozitív ember, akik annyira kiegyensúlyozottak. Ahogy észrevettem, nem engedik be a rosszat kívülről. Vannak erre technikák és ők rendszeresen tankolják magukat. :) Nem foglalkoznak negatív dolgokkal, tudomásul veszik, hogy van ilyen, de nem merülnek el benne. Elmélkedtünk arról, hogy a boldogság nem környezetfüggő. Robert mondta, rengeteg helyet bejárt, sokszor a legszegényebbek a legönfeledtebbül boldogok, tudnak szívből nevetni. Azt mondta, bármilyen helyzetben vagyunk, csak a pozitívból tudunk erőt meríteni, mindig arra kell koncentrálni. Volt egy boldogság meditáció. A boldogság érzését kellett sugározni magunkba és ezzel az életérzéssel a jövőbe indulni. Az önszuggessziónak elementális hatása van. Ezek a gondolatok mélyen belevésődnek a tudatunkba és aztán ösztönösen aszerint kezdünk viselkedni. Nem tudtam, de Benjamin Franklin is ezzel érte el fantasztikus eredményeit. Nem olvastam önéletrajzi művét, de keresni fogom. Szóval, csak pozitívan hajtogatni: boldog vagyok, vidám és az is leszek. :) Bizony, jó pár mantra van amivel személy szerint kezdenék, de a magabiztos, erős, határozott, kiegyensúlyozott jelzők szerepelni fognak benne. :)

Annyi bizonyos, a nagy csodát magunknak kell megteremteni. Milyen jó, hogy lehetőség van olyan titkos tanok alkalmazására is, mint a chi kung, ami még pár évtizeddel ezelőtt hozzáférhetetlen volt és csak bizonyos körökben használták. Milyen jó, hogy a kellő helyen, a kellő időben vagyok. :) Viszont a negatív gondolatok is megteszik a magukét. Sajnos. Ha ilyenünk támad, gyorsan végigszaladni rajta, aztán kapcs pozitívra :) Ilyen egyszerű :)))

Személy szerint meghoztam a nagy döntést. Amennyit tudok, gyakorlok. Jó lesz, ha kell egy kis energia, ha lemerül az aksi, csak felcsatlakozom picit az univerzális energiahálóra és újra csúcsformában. :)
Roberték a taoista vonalat képviselik, ami filozófia, nem vallás, ezt hangsúlyozták többször is. A buddhizmussal is megismerkedtek, ők azonban előbbrevalónak tartották, hogy függetlenek legyenek minden vallási irányzattól. Szóval taoista filozófia, de művelheti bármilyen vallású filozófiai egyén. Nagy benyomást tett rám a tegnapi nap, még benne vagyok a pozitív kisugárzásban, végigcsináltuk a gyakorlatokat is, éreztem hatásukat. Igyekszem magamban megteremteni ugyanezt az érzést, rajta leszek. :)

Tudom, olyan vagy, hogy kívánod a varázst, a titkot, rejtelmet, azt, amitől a száraz lét több, színesebb lesz. Végülis, én is ezt szeretném. Képtelen lennék csak úgy szimplán végigélni az életet, hogy ne történjen valami csoda, elvont, rejtelmes. Erre vadászom már rég és erről nem is szoktam beszélni, elvégre nem akarom, hogy „buggyantnak” tartsanak. :) De jó olyanokkal lenni, akik szintén valami hasonlót keresnek, mint a tegnapi társaság is. Lehet, hogy mindenkinek van erre igénye a környezetünkben, csak senki sem meri a másiknak bevallani. :) Csak te meg én. :) De nem akarok sarlatánokat és kuruzslókat, az igazit akarom. :))) Mindenki saját magának a legjobb bizonyítványa.

Nehéz az önzetlen szeretet gyakorlása, ha sok gyötrelmet okoz. Nem vagyunk szentek, szerencsére. :) Na jó, ha tényleg elvárások nélkül szeretünk, nem okoz fájdalmas közérzetet. Viszont, csak az tud szeretni, aki önmagát szereti, hisz azt sugározod ki, ami benned van. Ha önutálatban szenved egy egyén, képtelen igazán szeretni. Bár, mosolyognom kellett, amikor azt mondtuk hangosan: szeretem magam és szeretem a világot amiben élek, szeretem világomat. Vicces volt elsőre a többiek előtt, de hát nem is kell komolyan venni semmit, elég komoly az élet maga. :)

Sose fojtsuk el érzéseinket, de közben próbáljunk a céljainkra koncentrálni. Habár gondolom, ez neked megy, nem akarom a nagy bölcset játszani. :) Jómagam is ezt cselekszem. Viszont, jobban bízhatnék magamban, nem kellene mindig azzal foglalkoznom, hogy mindenkinek megfeleljek. Szóval, van itt még min javítani. :)

Utóbbi időben visszahúzódóbb lettem, befelé fordultam, nem akarok mindig menni, programokat szervezni. Talán most lennék képes egy buddhista kolostorba elvonulni és hónapokig meditálni, szegényen élni. Most nagyon elszálltam, megérintett a chi kung szele. :)))

Azt hiszem, ez is csak egy időszak, most ez kell. Minden alakul, minden mozgásban van, jó lesz, a legjobb. :) Neked és nekem is. Mindenkinek.
Puszi."

Hozzászólásokszia Kingi :) örülök, hogy

szia Kingi :)
örülök, hogy tetszett a történet. (())Drága "Dius" :D

A többiekhez csatlakozva én is nagyon köszönöm, hogy olvashattalak (vagyis a barinédet:) - nagyon jóóól esett! :)))

Zsuzsi, Napsugi, Nektek is puszkó és ölelés:
Kingi:)

Zsuzsi, Te is kiragadtad egyből a lényeget... :)

Napsugi, örülök, ha még segíthettem is a dilemma eloszlatásban a fenti idézettel. :)

Köszönöm, hogy olvastátok. :)
(())Nahát Diamyne!

márpedig nincsenek véletlenek,éppen tegnap vettem elő,A test és lélek gyógymódja című könyvet,mert úgy érzem,
hogy tennem kell magamért valamit,ugyanis a betegségemtől a lelkem is szenved,én örökmozgó totálisan ki vagyok
attól,hogy nem tudok dolgozni,nyüzsögni.Nos,ebben a könyvben gyakorlati útmutatók vannak,TAI CHI,CHI KUNG,
JÓGA,és MUDRA feladatok ,gyakorlatok,működésük leírása,már csak el kell döntenem,hogy melyiket választom,de
azt hiszem tőled már meg is kaptam a választ.Köszönöm,hogy olvashattam Szeretettel ölellek NapsugiDiamyne!:)))

Olyan jó volt...:)))Köszönöm hogy bemásoltad!Különösen ez a rész ragadott meg amit ide fogok másolni,mert hasonló gondolatok motoszkálnak bennem is...

"Tudom, olyan vagy, hogy kívánod a varázst, a titkot, rejtelmet, azt, amitől a száraz lét több, színesebb lesz. Végülis, én is ezt szeretném. Képtelen lennék csak úgy szimplán végigélni az életet, hogy ne történjen valami csoda, elvont, rejtelmes. Erre vadászom már rég és erről nem is szoktam beszélni, elvégre nem akarom, hogy „buggyantnak” tartsanak. :) De jó olyanokkal lenni, akik szintén valami hasonlót keresnek, mint a tegnapi társaság is. Lehet, hogy mindenkinek van erre igénye a környezetünkben, csak senki sem meri a másiknak bevallani. :) Csak te meg én. :) De nem akarok sarlatánokat "

Ez annyira jó,hogy nem is találom a szavakat...Bár nem is vagyok a szavak embere,de ezt úgyis tudod...:))))))))))

Bazinagy ölelés Neked!
(())Zsuzsi