Titok és más rejtelmek

Aki még nem látta a Titkot, annak megsúgom :) találtam egy remek linket, ahol online filmként tekinthető meg:

The Secret
Az iránytű... többek között itt találhatóak még:
The Shift (Az Ambíciótól az Értelemig - Az életcélod megtalálása), Kozmikus veszélyek, Zeitgeist, Mi a csudát tudunk a világról?...

Néhány mondat, idézet, amit kiragadtam... (megfontolandó-szívlelendő):

"Amikor belülről irányítjuk az életünket, tudnunk kell, hogy olyan dolgok is történnek, amiket nem tudunk ellenőrizni. Dolgok, amik váratlanul érhetnek. Ebben a szituációban járj el úgy, ahogy Assisi Szent Ferenc mondta: “Istenem, add meg a nyugalmat, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni… Nem tudom megváltoztatni azt, ami megtörtént… bátorságot, hogy megváltoztassam, amit megtudok… megváltoztassam a módot ahogy reagálok… és bölcsességet, hogy különbséget tudjak tenni közöttük.”

Minden, amit teszel, akkor is, ha még nem látod eredményét a törekvéseknek és a munkának, kitartóan és türelmesen… Azt mondtam, hogy türelmesen? Igen, türelmesen haladj előre és az eredmények kezdenek megjelenni.

Az emberek egyik alapvető hibája, hogy túl sokáig tartanak ki egy-egy hibás döntésük mellett. Semmi okod nincs arra, hogy kitarts egy rossz döntésed mellett. Amikor megérted, hogy egy hibás úton vagy, minél hamarabb állj meg és térj vissza a helyes útra.

Mi a félelem? Hamis bizonyítékok amik igaznak tűnnek. A bátorság nagyrészt a bizalmon alapszik. Ha az ismeretlent ismertté alakítod, bizakodóbbá válsz. Minden plusz ismeret bizalmat jelent. A bizalom bátorságot, cselekvést, sikert jelent. Mi történik veled most, megijedsz? Ha megijedsz, nem fejlődsz. Ha spórolsz erőddel, egy helyben maradsz. Ha a félelmed nem nagy, az azt jelenti, hogy a célod sem nagy. Még ha félsz is, akkor is tedd meg az első lépést. Megígérem, nem bánod meg.

Szeretném, ha mindannyian tudnátok, hogy mindenki közületek képes elérni azt, amit szeretne. A válasz bennetek van. Forduljatok magatokhoz. Ne hallgassatok azokra, akik megmondják, mit csináljatok, kit szeressetek, milyen állásotok legyen, milyen autót vezessetek. Ti tudjátok, mire van szükségetek. Hallgassatok a belső hangra, amit nem befolyásol egy külső hang. Mikor meghallgatjátok a belsőhangot, akkor rá fogtok jönni, merre is vezet a belső iránytűtök. Attól a pillanattól kezdve azt az életet élitek majd, amire születtetek. Megtaláljátok azt a boldogságot és nyugalmat, amit kerestek.”

HozzászólásokKedves Jlia

örülök, hogy ennyire tetszett a film. Őszintén szólva, még nem néztem meg az összeset, ami itt található, s többek között ezt sem, de most már felkeltetted érdeklődésemet, s időt szakítok erre is. Én is köszönöm az elragadó véleményt.
"Az élet maga a csoda!" Igen, ezt én is így gondolom. :)Kedves diamyne!

A The Shift (Az Ambíciótól az Értelemig - Az életcélod megtalálása) című film létezéséről tőled olvastam először.
Tegnap meg is néztük a párommal... nagy élmény volt!
Sok minden visszaköszönt,amit én is gyakorlok... sok mindenben megerősített!
Tanulság és öröm volt minden pillanata!
Az egyik kedvenc mondatom:
"Nem azt kapod amit akarsz,hanem ami vagy!"
Zseniális mondat,ami megmagyarázhatja sok embernek,vajon miért is érzi úgy,hogy nem működik
számára a Titok,és miért nem jönnek azok a fránya milliók,
vagy a volt szerelme.
Tetszik!
Köszönöm szépen!!!
Ölelésem:Julcsi
Ui: még én sem lettem milliomos,de azt hiszem nem is akarom igazán! Azonban mindenünk meg van,amire valóban szükségünk van... és tudom,hogy mindenünk meg lesz,amire szükségünk lesz!!
A lehetőségek is úgy jönnek,ahogy szükségem van rá,akkor amikor már készen állok... imádom!
A vonzás működik,úgy ahogy lélekben kész vagy rá!
Néha nem is tudatosul még a fejben,csak érzed... ekkor éled meg a legnagyobb csodának...
néha pedig kész vagy rá fejben is,és várod... és akkor jön a hála és a köszönöm... mert a csodák életed részévé válnak... és ez a legnagyobb ajándék,amit ember megkaphat az életben!
Az élet maga a csoda!
Még egyszer: Köszi! :)