dodola blogja

Ültetőfa

ültetőfaMiért is sikerült pontot tenni a tegnap reggel még bonyolultnak tűnő problémám "i"-jére? Miért is mosolyognak vissza rám idegen emberek? Miért is tűnik most olyan egyszerűnek ez a bonyolultnak mutatkozó élet?...Miért?

Ma reggel e-mailt kaptam egyik barátomtól. "Eccerű vagyok, mint az ültetőfa" - poénkodott. Tovább »

Címkék:

Barátaimnak sok szeretettel:

"És egy ifjú ezt mondta: Beszélj nekünk a Barátságról. És ő válaszolt, és ezt mondta:
A te barátod a válasz a szükségedre.
Ő a te földed, melyen szeretetet vetsz, és háládatosságot aratsz.
És ő a te asztalod és a te tűzhelyed.
Mert éhesen mégy hozzá, és békéért keresed fel őt. Tovább »

Címkék:

Az élet értelme nem a tudásban, hanem a rejtélyben van!

tudás rejtélyLáttad már valaha magadat valaki más szemével, akivé válhatnál? Megálltál már valaha egy percre, hogy magadba nézz a végső megfigyelő szemeivel? Kijelentetted már valaha, hogy: "Én sokkal több vagyok, mint amit hiszek magamról! Sokkal több lehetek, mint ami most vagyok! Befolyásolni tudom a környezetemet, az embereket! Befolyásolni tudom magát a teret! Befolyásolni tudom a jövőt! Én vagyok a felelős mindezekért a dolgokért! És a környezetem nem független tőlem! Egyek velem! Mindennel és mindenkivel kapcsolatban vagyok! Nem vagyok egyedül!"
Ezeken a kérdéseken mélyebben elgondolkodva egy újfajta életstílus nyílik meg előtted. Egy szippantásnyi friss levegőben érkezik. Tovább »

Címkék:

Bocsánat

bocsánatA nők lapjában olvastam Soma tollából az alábbi részletet. Nektek mi a véleményetek, a megélt tapasztalatotok erről az érzésről?
„Ha bocsánatot kérek a partnertől, ezzel rá hárítom a felelősséget, hogy újra jó legyen a kapcsolat. Most már minden a másiktól függ. Ezért az, akitől bocsánatot kérünk, rendszerint dühös lesz. Úgy érzi, kihasználták. Hasonló érzés, mint gyónásnál. Hirtelen annak, akinek valójában nincs is köze a dologhoz, tevékennyé kell válnia, miközben én passzív maradok. Jobb lenne, ha azt mondaná: »Elkövettem ellened valamit. Viselem a következményeit. Sajnálom az ezzel neked okozott fájdalmat.« Ezekkel a kijelentésekkel önmagáról beszél, és cselekvőképes marad. És megtiszteli a partnert.” Tovább »

Címkék:

Valami kezdődik

Mindannyian ugyanazt a hegyet másszuk, csak épp mindenki másik oldalon. Amikor felérünk a csúcsra, mindenki másképp fog mesélni arról, amit látott. Ám a hegyet csak akkor ismerhetjük meg, ha képesek vagyunk összeilleszteni az elhangzottakat.