Hála füzet

Nagyon egyszerű módszert szeretnék bemutatni nektek, egyszerűsége ellenére bámulatosan hatékonyan működik.
Minél nagyobb kátyúba jutott az ember élete, minél több életterület omlik össze, annál nehezebb pozitív gondolatokkal megteremteni a változást, kiemelkedést.

A gondolatok állandóan visszakanyarodnak a kétségek, a mély szomorúság, a kilátástalanság és a düh mocsarába.

A vonzás törvénye szerint ha napi fél órát rászánsz arra, hogy Teremtő Műhelyedben a vágyaidat megalkosd és elengedd, az egész életedet át tudod alakítani. Tehát amire szükség van egy spirál füzet és egy toll :-)

Milyen életterületekre lehet használni?

1. Anyagi helyzet
2. Szakmai sikerek
3. Család
4. Párkapcsolat
5. Baráti kapcsolatok
5. Önismeret, lelki egészség - egyszóval bármi.

Kiválasztod az adott problémádat. Hogy ne kelljen megírnom regény formátumban az anyagi helyzettel vinném végig a példámat :-) Célunk növelni a bevételeket és kontrollálni a kiadásokat, hogy minél gyorsabban pozitív egyenlege legyen a ki és beáramlásnak. A többi életterületen is az a lényeg, hogy mi az, amit szeretnél elengedni az életedből és mi az amit be akarsz vonzani.

A füzetben két oldalnyi szabad helyet hagyva mindegyik témához sorban felírod
- elkerülöm a felesleges kiadásokat
- minden segítséget megkapok amire szükségem van
- a problémák helyett a megoldást vizualizálom
- felszámolom a hiedelmeimet
- kifizetem a kölcsöneimet
- csodás ajándékokat kapok
- legnagyobb sikereim amit anyagi téren a múltban elértem
- ingyen kapott dolgok
- elért kedvezmények
- helyzetek a múltból, amik teljesen kilátástalannak tűntek és mégis megoldottam
- váratlan bevételek
- van munkahelyem ( ha valakinek nincs és teremteni kell a jövőbelit )
- egyre több pénzt keresek és egyre könnyebben

Aztán sorra véve ezeket a tételeket, mindegyikhez a múltból kell keresni legalább kettő, (vagy még jobb ha minél több eszedbe jut ) olyan eseményt, aminek őszintén tudtál örülni, ami keserű szájízt nem hagyott maga után.
- Elkerülöm a felesleges kiadásokat. Ha bevásárlás előtt ráhangolódunk arra, hogy mik azok a legolcsóbb és meglepően jó minőségű dolgok amit legutóbb vettünk, hirtelen "találni" fogunk új dolgokat, amik sokkal olcsóbbak és mégis jó minőségűek, mint amiket eddig a reklámok tudatalatti hatása miatt megvásároltunk.
Azonkívül még fontos, ha van ilyen, amikor rájöttünk, hogy le akartak húzni bennünket és meg tudtuk védeni magunkat találva egy sokkal jobb megoldást. Még pl. amikor sikeresen megjavítottuk vagy ingyen vagy nagyon jó áron megjavítottak nekünk dolgokat, ami helyett nem kellett újat venni. Ilyen bevonzás gyakorlatnak köszönhetően vettem használtan, de kiváló állapotban egy mosogató gépet 10.000 Ft-ért :-)

- Hiedelmek - minden olyan azonosulás, amivel szegénységben tartod magad. Találni kell, amit sikerült már felszámolni, van amikor nem te, hanem maga az élet mutatja meg jóval több lehetséges, mint amit meg mersz álmodni magadnak. Ennél és múltbeli kilátástalan helyzetnél lehet hozni sikerélményt más életterületről is, pl. akár egy rettegett vizsga letétele vagy bármilyen sikerélmény.

- Van munkahelyem. Ha valakinek még sohasem volt, akkor is találhat a múltban olyan eseményt amikor munkáért pénzt kapott, vagy eladott valami cuccot, elért egy jó ösztöndíjat, stb. Ennek a rezgésén egy főállású munkahely is bevonzható!

Ahogy az ember szépen halad a füzet elkészítésével úgy emelkedik a jókedve, lesz egyre játékosabb kedvű. Csak annyi a lényeg, hogy amikor visszaemlékszel egy nagyon komoly örömre, hálára, tartsd ki az érzést amíg töltés van benne, minél hosszabban.

Minden nap jó elővenni a füzetet, de ne éld meg katasztrófaként, ha egy-két nap kimarad. Lényeg a játékosság és az öröm, hála átérzése.

Aztán el kezdenek jönni a jelenben az eredmények, kisebb nagyobb csodák. Mihelyt megtörténik egy ilyen - azonnal a füzetben a helye!!! Mert amikor újra és újra előveszed ez már nem hit, hogy működik, hanem tapasztalat! És szinte öngerjesztőként erősödik a folyamat, tudsz egyre nagyobb és nagyobb sikereket elérni az életedben!

A hála füzetet kinek ajánlom tehát? Mindenkinek, aki már tapasztalta a Hétfő-effektust, amit Palacskó András itt leírt

Nagyon jó írás, olvassátok el :-)

Még egy tanács, több évtizednyi megkövesedett gondolkodást nehéz átalakítani, ezt el kell fogadni. Ezért ha bármilyen negatív érzés a hatalmába kerít a legjobb stratégia az, hogy ne állj ellent, minél nyitottabban fogadod el, igen, ez a rossz érzés az enyém, átélem ugyan, de ez meg fog változni. Egyfajta kíváncsiságot fenntartva, vajon mit tanít nekem? Meddig mélyül és vajon mikor szűnik meg? Így jönni és persze menni fog, helyet adva a sikereknek!

HozzászólásokKati!

Nagyon köszönöm!Szia Lollipop!

Minden második szerdán tartunk önmegvalósító klubestet. Az előző leírása itt a secreten is fent van

Szöllösi Zoli barátommal tartjuk közösen, bármikor be lehet csatlakozni. Mindenkivel teljesen egyéni beszélgetéssel foglalkozunk, egyéni megoldásokat javaslunk, tehát nem iskola és tanfolyam jellegű, hanem klub, ahol nem csak a saját problémánkon keresztül tanulunk, hanem a másik ember problémájának a megismerésén, átgondolásán.

Nagyon jó hangulatú, szeretet teli esték ezek. Hozzátenném, hogy az első szakaszban beszélgetünk, kinek mi a búja-baja, elakadása, aztán a második szakaszban minden alkalommal beiktatunk egy meditációt is.
Ha Te nem akarsz esetleg meditálni, akkor is jó egy húsz perces csendes befelé figyelés és átgondolása a problémának. A végén pedig átbeszéljük, ki mire jutott és hogyan kell tovább vinni.

A következő január 26.-án lesz, a helyszín még lehet hogy változni fog. Ha érdekel, és persze bárkit Lollipopon kívül, akkor kérek szépen egy emailt, hogy ha helyszín változás lesz esetleg, tudjunk értesíteni.Bocsánat...offolok!

Kati! Valahol olvastam, hogy tartasz önismereti órát, tanfolyamot, csak nem tudom hol. Szeretnék elmenni, mert nagyon szimpatikus a felfogásod... :D Hol nézhetném meg a programot, leírást?Szerintem itt a blogban

le tudja írni mindenki a tapasztalatait.

Örülnék neki, minél többen megtennék. Ha kicsi dolgokra is használjuk a Hála Füzetet, akkor az eredmények egy héten belül már jelentkezni fognak.

Szerintem nagyon sok embernek van olyan tapasztalata, ami a többieknek segíthet. És jó sok ember picit kényelmes, és szereti ha először a többiek próbálják ki működik-e egyáltalán :-)Milyen

formában gondoltad csokorba gyűjteni? Itt? Vagy fórumtémaként?

Engem is nagyon érdekel, hogy mi hogyan működik másoknál. Nekem a hála-füzet például "csak úgy jött". Egyszer úgy éreztem, hogy annyi minden van egy napomon, amiért hálás vagyok este, aminek örülök, hogy szívesen leírnám. Ráadásul észrevettem, onnantól, hogy ezt tettem, egyrészt egyre több, amit beleírhatok, másrészt jókedvűbb is vagyok. A játékosságról is szót ejtesz ugye. Bár jól esett írnom, volt olyan, hogy annyira fáradt voltam, hogy már nem álltam neki és nem bántam, tudtam, hogy "csak" önszórakoztatás. :)

A Jótulajdonságok könyve módszert, pedig "pont jókor" olvastam. Megszoktam már, ha megoldandó feladat kerül elém, akkor jön egy kis segítség is, ha van szemem meglátni. :) Szóval megoldandó feladat volt, megtaláltam ezt a módszert, azonnal kipróbáltam és emlékszem, milyen nehezemre és sok időbe tellett akkor adott témában jó tulajdonságokat találni. Aztán megismételtem pár nappal később is, már sokkal könnyebben ment. Addig tettem ezt, amíg az adott helyzet feloldódott. Egyre könnyebb volt a jó oldalát látni bizonyos személyeknek és dolgoknak, egészen addig, amíg elmúlt a velük szemben érzett ellenállás. :)

A családanyákra vonatkozó ötlet is remek, bár nekem nem túl aktuális sajnos.
Én a párkapcsolatok javítására ajánlanám ezt a módszert, mert sokan nem veszik észre, hogy milyen nagyszerű is a partnerükkel lenni, amíg el nem hagyja őket. Egy ilyen füzettel egyrészt felhívhatja valaki a saját figyelmét arra, hogy igenis vannak nagyon szép dolgok a kapcsolatban, csak nem veszi esetleg észre őket/ túl természetessé váltak. Másrészt javíthat is azokon a dolgokon, amiken esetleg nem ártana...Nagyon örülök hogy

leírtad és megköszönném, ha csokorba gyűjtenénk a tapasztalatokat. Az emberi kapcsolatok rendbetétele szerintem sokkal nehezebb téma, mint az anyagi helyzet.

Sok agyonhajszolt családanya merevedik bele például egy mártírom szerepbe, ahol az összes családtag lusta és kihasználja az ő ''jóságát". Érdemes ilyen témára is nyitni hála füzetet, elkezdeni örülni a legkisebb apró segítségnek és nagyon szépen át fog alakulni a családi munkamegosztás!Kedves Kati!

Kíváncsian kattintottam erre az írásra, mivel hát lassan egy éve vezetek hála-füzetet. Igaz, én eddig kicsit másként tettem. Nagyon megtetszett, amit írsz, a célt összekötni a tapasztalattal. :)
Köszi szépen, hogy megosztottad! :)

Mivel notórius grafomán vagyok. :)) A "Jó tulajdonságok könyvével" is értem el eredményeket és engedtem el elég sok rossz tapasztalatot. Erről Hickséknél olvastam és az is megtetszett kipróbáltam. Azért jutott most eszembe, mert az is egy picit hasonló ehhez. Ott az a lényeg, hogy, ha van egy olyan személy vagy valami az életedben, akit vagy amit nem tudsz elfogadni, akkor megkeresed és leírod az összes jó tulajdonságát (persze, amit Te tapasztaltál). És ezzel megváltoztatod felé a rezgésed, és egyúttal persze a lelki hozzáállásod. :) Na mindegy, ez csak beugrott, nem tudom miért írtam le, de már nem törlöm ki. :)

A legjobbakat Neked Kati! Köszönöm még egyszer. :)A legjobb

szilvává válás útja pedig az, ha idézetek helyett megfogalmazzuk a saját gondolatainkat... :-)) Kibontjuk a létező legjobb képességeinket stb.

Viccet félretéve. Szia Ragyogás! Nem jött át igazán, hozzászólásoddal hogyan kapcsolódsz a fő témához!" Életünket nem annyira az

" Életünket nem annyira az határozza meg, amit az élet hoz nekünk, mint inkább a hozzáállás, ahogy a történteket szemléljük." - J. H. Miller -

..." Végül mindig azt mondom a mindenkinek, hogy mennyire gyönyörű. Merthogy az is. Mindenki.

"Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.

Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni..."Még valami

az ajándékokat és az ingyen kapott dolgokat azért választottam külön, mert sok hasznos dolog került hozzánk amikor a barátok lomtalanítottak :-) ezen kívül ételek, finomságok, amik nem értékesek túlságosan, de nagyon nagyon jól tudnak esni.

Az ajándékoknál pedig nagyon megkönnyíted a szeretteid életét ha bevonzás csinálsz a legszuperabb ajándékra mielőtt ők elindulnának meglepni téged!