A materializált szeretet: főzzünk!

Már egy ideje így csinálom, de most gondoltam meg is osztom veletek, hogyan tehetünk tudatosságot, célzott energiákat az anyagba. Magyarul főzzünk a családnak. Nagyon sok ember, köztünk én is, most érkezett el ahhoz a fejlődési szinthez, hogy a megszerzett elméleti tudást, az igazi spirituális életminőségeket ne csak elméletben, meditációban élje meg hanem az élet minden vonatkozásában, a legegyszerűbb dolgokban is. A legkisebb dolgokkal elért sikerekre építve aztán egyre nagyobb dolgokat tudunk teremteni.

Mit várok el az ételtől? Azt, hogy legyünk egészségesek és éljünk szeretetben, ennek az energiáját fogom beletenni.

Nézzük tehát magát a gyakorlatot. Tegyük fel, egyáltalán nincs kedvem főzni, napi rutin, unalmas, inkább lógnék a facebookon :-))
Öt perc energia felvétel az apan mudrával. A mudrák, ami kézjógát jelent, nagyon könnyen elsajátítható gyakorlatok. Megszüntetik a diszharmóniát az őselemi energiák között, ezzel beindítják a változást a lelkünkben, a gyógyulást a fizikai testben vagy éppen megnyitnak a spirituális életminőségek felé. Mikor mire kell. Kis kitérő után kanyarodjunk vissza az erőt adó apan mudrához, képet láthattok róla ezen a linken:

http://www.crystallotus.com/Mudras/8mudra.htm

Ez a mudra aktivizálja a fa elemet, méregtelenít, erősíti a májat. Energiátlanságunk fő forrása a felhalmozódott szemét a testünkben és pszichikus szennyeződések a lelkünkben. Az alkotáshoz adja az energiát. Főzni nagyon fontos, sajnos a megvásárolt kész vagy félkész ételek tele vannak méreganyagokkal. A legtrükkösebb kínai találmány a nátrium glutamát, ízfokozó. Közvetlenül hat az ízérzékelő agyi központra, hamis ingert adva, ráadásul azzal a késztetéssel megspékelve, hogy még-még-még! Ez finom! Kell nekem! Ezért nem tudod abbahagyni a chipsek rágcsálását, csak éppen nem érted miért kívánod. Ok az E621.

A mudrát annyi ideig célszerű tartani, amíg "kidob bennünket az ágy". Most jön a gondolati-teremtő része. El kell képzelni a végeredményt, annyi érzékszervvel, amennyivel csak lehetséges. A vizualizálás az első, ha ki is kell nézzen valahogy az étel, mint pl. a süteményeknél, elengedhetetlen :-) Aztán magát az ízharmóniát, az illatokat, kell elképzelni, milyennek szerném érezni amikor készen van. Megkoronázása a gyakorlatnak, hogy átérzed a jól sikerült alkotás miatti örömöt és látni kell az örömöt a családtagok arcán is ahogy megköszönik a felséges ízélményt. Amikor ez a "megvizualizálás" napi rutinná válik, egy-két perc alatt meg lehet csinálni. Főzés közben figyelek a belső irányításra, miből mennyit, mi hiányzik még, mitől lehetne még jobb. És mikor kell kivenni a sütőből.

Szóval eddig jól főztem, nagyon jól. Innentől Isteni.

Hozzászólások:D

Ennyit a mai zacskó kekszről amit..............:D..............oké..tudatosítom a mundra főzési energiákat..és bevetem kreativitásomat..le az E621-gyel.....:DKati, ez jóóóóóóóóóó:)

Én most főző-mudra nélkül is megtettem:)))
Olyan ételt kreáltam kedves szeretteimnek, hogy a királyok tíz ujjnyalogatással követelnék maguknak:) 81 db szalagos fánkot csináltam este, Nagyon-nagyon fini töltött csirkecombot, gombával és a kacsaleves..... mmmmmmmmm. Mennyei, házi gyúrt levesbetéttel:) Kata lányom gyufatésztának nevezi, és szereti. Én mondjuk vékonyabb tésztát szerettem volna, :)) mégis elfogyott :) A csütörtök jóó lesz nekem:)