Összefogás, segítséget kérnék

Sziasztok! Jó újra itt lenni veletek. Emlékszem még mikor kislány voltam és napról napra számolhattam be nektek kisebb-nagyobb sikeres vonzásaimról. Azóta felnőttem a céljaimmal és az álmaimmal együtt. Sok mindenre rájöttem, és tapasztaltam ez az egy-két év során, de ennél szebb és összefogóbb közösséget mint ti, mint mi, nem láttam. Valami olyanhoz tudnám hasonlítani mint két régi barát akik már a testvériségnél is többet táplálnak egymás iránt, és az életükben a másik életét helyezik előrébb. Az ő sikere fontosabb, mert tudom hogy ettől én is gazdagabb leszek.

Viszont ma, a segítségeteket kérném.

Az elmúlt időben gondolataim ezernyiféle útra terelődtek és annyi információval tértek vissza, amit lehetetlenség egy könnyen rendszerezni.
Ne félj megvalósítani az álmaid. Van álmod? Van hát célod? Van oda vezető utad? Nembaj. Csinálj!
Ha egymagad nem is, mindig lesznek akik segítenek neked!

Az elmúlt pár hónapban munka után kutakodtam sajnos semmi sikerrel. Meg ugye bármit is akarhat egy majd 18 éves diáklány. Az összes boltokat ismerősöket végigjártam de nem adtam fel. Tegnap eszembe jutottatok. És lám-lám jött egy ötletem is. Önállósodjunk. Saját ötlettel kell érvényesülni, talán egy apró 'vállalkozásba' kezdeni vagy csak örömöt okozni a többieknek. De hol, és mit?

Szeretnélek kérni titeket lássatok el ötletekkel. Mert az akaratom megvan, de sajnos nem tudom még párosítani a cselekedettel. Nem kapok rá lehetőséget.

És miért is hozzátok fordultam? Mikor az az ötletem jött hogy magam kell felvegyem a nadrágot, saját kezembe veszem a dolgot, az a kitartás céltudatosság és akarat költözött belém ami akkor szokott ha titeket olvaslak. Hisz rengeteget tanultam tőletek.
Ezért tudom, és szerintem mindenki, aki itt van tudja, hogy ha hiszünk benne, sikerülni fog. Én hiszek benne. Mindennek ez a kulcsa, vagy az amit elhiszünk. Én ezért ezt találom a legnagyobb erőnek. Ha abban hiszünk hogy a kitartás vagy az akarat a domináns, akkor az lesz. Ha elhisszük, hogy elég erősek vagyunk véghezvinni azt amit szeretnénk, akkor véghez tudjuk vinni.

Repülünk mint a madarak akik élvezik a másodpercek örömeit melyet a levegőben tölthetnek. Majd megállnak pihenni valahol, és folytatják az útjaikat. Talán példamondatunk lehetne:

"Akkor is nekivágok, ha nincs reményem, s akkor is kitartok, ha nem kecsegtet siker." (Jules Verne)

Bárcsak ezt látnám minden ember szemében. A csillogást, az "akarom"-ot.

Bár van a másik véglet, aki csak a célt nézi és semmi mással sem törődik. A mikor megkapja nem is boldog.
Ő nem tudja, hogy maga a folyamat tenné boldoggá.

Hát nem jó érzés mikor hetekig küzdesz valamiért, végre eléred és elönt az érzés, hogy ez igen, ügyes vagy, megérte küzdeni, tényleg erős vagy, le a kalappal!

Kívánom, hogy mindannyiótokban legyen megannyi kitartás, öröm és béke.

Köszönök mindent!
Dóri

Hozzászólások... Szia Dóri!

Senki abban tanácsot nem adhat, hogy neked mihez van tehetséged.
Ezt senki helyetted ki nem találhatja.
Elárulok egy titkot, a titok oldalon.
A világon két nagyon drága dolog van, ami sok pénzbe kerül.
Az egyik a tévút, a másik a motiváció.
Ha ingyen akarod, akkor találd ki...bármit.