ébredező blogja

Hol van az öröm forrása?

Bőjte Csaba: Hol van az öröm forrása?

Lelke mélyén az ember el nem múló örömre vágyik. Amikor ennek forrását

keresi, Valakire talál. Ha ez a Valaki ember, akkor valamiért rendszerint

csalódik. Ha tovább keres, Krisztusra találhat, mint Szent Pál, és sokan

mások.

Ajándék! Annyira szép ez a gondolat: minden, ami van a Földön, minden Isten Tovább »

Címkék:

A vak leány

A vak leány

Volt egyszer egy vak leány, aki gyűlölte magát amiatt, hogy vak volt. Mindenkit gyűlölt, kivéve a kedvesét. A fiú mindig vele volt. Mondta egyszer a barátjának:

- Ha láthatnám a világot, hozzád mennék feleségül. Tovább »

Címkék:

Emmert Foxtól

"Nincs az a nehézség,amelyet a szeretet ne győzne le.Nincs olyan betegség,amelyet a szeretet meg ne gyógyítana.Nincs ajtó,amelyet a szeretet fel ne nyitna.Nincs az a szakadék,amelyet a szeretet át ne hidalna.Nincs fal,amelyet a szeretet le ne döntene.Sem bűn,amelyet elég szeretettel ne lehetne jóvátenni.Nem számít,milyen mélyen gyökeredzik a gond.Milyen reménytelenek a kilátás Tovább »

Címkék:

A válság és az életem alakulása.

Most csak magamról írnék,hogy engem miként érint ez a válság.Az utóbbi 4 évben teljesen megszokott dolog volt,hogy van munkám,így arra amire éppen kellett volt pénzem.Legnagyobb megrendelőm egy hazai multinacionál cég volt,akinek sikerült új arculatot vennie és csak pár hónap választja el a csődtöl.Így ennek a vállalkozásnak már nem fogok dolgozni,mert teljesen bizonyta Tovább »

Címkék:

Drága Secretes Barátaim!

Május 30.-ára szeretettel meghívlak titeket egy ikrek-partira,mivel az ikrek havában leszünk és sokan közülünk ebben a hónapban születtek.
A Mató vállalta,hogy segít a főzésben,úgy gondoltuk,hogy bográcsban főzünk és természetesen grillezünk.
Mivel május utolsó hétvégéje lesz a gyereknapról illetve a gyererkekről se feledkezzünk meg.:) Tovább »

A fokozatosság elve

Itt ahogy írtam a cimkéket,mindegyik szóról a fokozatosság elve jutott eszembe.Nagyon fontos dolognak tartom,hogy az időt kivárjuk és ne sietessük,mert minden a visszájára üthet vissza.Amikor ismerkedünk-éppen lehet,hogy életünk szerelmével- gondoljunk arra,hogy az a rengeteg információ halmaz,ami bennünk van a bennünk lévő energiával együtt,ha ezt a másikra hirtelen ráb Tovább »

Fokozatos fejlődés

Amikor leszületünk a Földre mindannyian kapunk életfeladatot. Ezt az életfeladatot van aki beteljesíti van aki nem, ezáltal majd újra megkapja.Már kisgyerekkorban a képességeinkhez képest kapjuk a feladatokat. A család amit választottunk Földi létünkhöz segít abban,hogy fokozatosan fejlődjünk és elérjük célunkat. Tovább »

A kapcsolatokról

Figyelemmel követem mikor kivel milyen kapcsolatba kerülök.Az életem fontos része a kapcsolataim.Azt is tudom,hogy véletlenek nincsenek,tehát azok az emberek,akikkel kapcsolatba kerülök valamire tanítanak esetleg figyelmeztetnek.Az ismerkedés mindíg izgalommal,várakozással,örömmel tölt el.A saját fejlődésemet tekintve azt is figyelem,hogy a kapcsolatban milyen feladatot kaptam, Tovább »

A paraszt és a csacsi

A paraszt és a csacsi

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át
szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is
tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis
ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a Tovább »

Címkék:

A szabadságról

szabadságNapok óta a szabadság témaköréről elmélkedek. Ott kezdeném, hogy mindannyian szabadnak születünk. Igen ám, de kezdődik az óvodás korral, amikor a nevelők szépen kezdik a szárnyainkat törögetni. Ehhez az óvónéni segítséget kér, ráadásul a szülőtől. Ez a történet szépen folytatódik az általános iskolában, aztán a középiskolában, a felsőfokú intézményekbe és nem utolsó sorban a multinacionális cégeknél.

Azt tapasztalom, hogy folyamatosan Tovább »