Hűség, Szeretet, Önzetlenség...

"Ő a másik szem, mely átlát a felhőkön, a másik fül, mely a szél zúgásán is túl hall. Egy kis rész belőlem, amely a tengerig elér. Ahogy a lábamnál pihen, amint a legkisebb mosolyomra farkcsóválással válaszol, s a fájdalmas pillantás, ha nélküle indulok el, ezerszer elmondta már, hogy egyedül értem él.

Talán bele is betegszik az aggodalomba, amikor nincs velem, hogy gondoskodjon rólam. Amikor rossz vagyok, könnyen megbocsát. Amikor mérges vagyok, addig mókázik, míg meg nem nevettet. Ha boldog vagyok, örül ő is. Ha bolond vagyok, nem neheztel érte. Amikor elégedett vagyok, ő is büszke magára. Nélküle nem lennék önmagam. Vele erőm teljében vagyok. Ő maga a hűség. Általa tanultam meg, mi az odaadás. Általa ismertem meg a titkos nyugalmat és békességet. Megtanított figyelni olyan dolgokra, amelyeket korábban észre se vettem. Amikor térdemre teszi a fejét, elmúlnak az emberi fájdalmaim. Ha mellettem van, megvéd a sötétségtől és a világ más ismeretlen dolgaitól. Megígérte, hogy várni fog rám... akármeddig... akárhol - ha szükségem lesz rá. És én tudom, hogy szükségem lesz - ahogy mindig is volt. Ő az én kutyám."
Mindenki segítségét szeretném kérni abban, hogy a közvetlen környezetében, amennyire csak ereje, energiája és lehetőségei engedik segítsen!!! Hisz nincs gyönyörűbb látvány, csodálatosabb érzés, egy kis állat, önzetlen szereteténél. Amit ők nyújtanak számunkra, az szinte leírhatatlan és ami a legfontosabb ezért ők semmit sem kérnek cserében....csak azt, hogy tápláljuk és szeressük...:). Nem okozhatnak ezek a dolgok akkora problémát, hogy utcára tegyük kis kedvencünket. Az állatok ugyan úgy kiszolgáltatottak mint a gyermekek, gyámságuk ránk van bízva!!! Bizonyítsuk be, hogy alkalmasak vagyunk erre a feladatra és igaz emberként tudunk viselkedni és odafordulással segítő szándékkal teszünk ezekért az ártatlan jószágokért! Legyen az cica, kutya vagy bármilyen élőlény a földön aki segítségre szorul! Szeretni annyi, mint adni...adni annyi, mint kapni. :) " A kutyának csak egy célja van az életben: elajándékozni a szívét."

Címkék:

Hozzászólások:)

:)ALLATSZERETET-

CSAK ORUL A SZIVEM, LELKEM,HA ILYEN IRASOKAT OLVASOK VAGY ILYEN EMBEREKKEL TALALKOZOM.
ROVIDEN:IGAZ,HUSEGES BARATOK A KUTYAK.ERTEKELJUK ES SZERESSUK VISZONT OKET!EGY FAJTA BOLDOGSAG OKET SZERETNI!
KEDVES EDA! KOSZONOM A SZEP IRASOD!:)

:):)

:)Nagyon szépet írtál ! :)

Nagyon szépet írtál ! :)Nagyon szeretem a kuytákat.

Nagyon szeretem a kuytákat. sajnos most nincs. De kit tudja, mit hoz a jövő? :))Kedves Éda!

Remélem rájöttél, hogy a pofátlanságom mögött szándékos provokáció volt :)

Nem Neked szólt!:)

:)Kedves Éda!

Szerinted nem gáz, hogy a kutyától kell tanulnod?

"Te nem tudod, hogy Én mit teszek meg az emberekért és igen az állatokért is egyaránt..."

Valóban nem tudom, azt sem tudom, hogy miért írja valaki nagy betűvel, hogy Én?

Miért?

Szép napot :):)

:)Kedves Éda! Legyél te is

Kedves Éda! Legyél te is kutya :) EMBERNEK nem vagy elég jó :)
"Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között."
Szeretettel: maradok Bari :):)

:):)

:)Nem tudom felfogni, mért van

Nem tudom felfogni, mért van az, hogy egy gazdátlan kutyát, macskát szívesen befogadunk, vagy szívesen megetetünk (magamból kiindulva írom) egy hajléktalan embertől pedig undorral elfordulunk.
Mi történt az emberekkel, ill. velem?
Nem hinném, hogy akad ember, aki egy hajléktalant befogadna (én se fogadnám be) még ha Jézus lenne akkor sem.
Persze, a keresztény hívők ha tudnák, hogy Jézusról van szó akkor befogadnák, más embert biztosan nem.
Mi a véleményetek keresztények?Vélemény Édának!

Kedves Éda! Nagyon szép az írásod. Nekem is van kutyám,és amiket le írtál én is tapasztaltam,tapasztalom,igen ők önzetlenül szeretnek,amire talán nagyon kevés ember képes manapság,és igen egy kutyától is lehet tanulni! Szép estét neked! Üdv.Sünike