Ádám eltitkolt felesége - Első rész,aztán majd meglátjuk.

Talán régebben már idéztem ezt a klasszikus történetet, de nem baj, ismétlés a tudás atyja. Bár az anyja is lehetne, mert egy az isten. Szóval, székely földön Áronka erősen biceg az iskolában, és a tanító bácsi megkérdezi tőle, mi baja van.

- Ne is tessék kérdezni tanító bácsi - válaszolja a kisfiú - tegnap vágom otthon a fát, leszakad róla egy szilánk, aztán nem beleáll a facom hegyébe....

- Aj jaj - ingatja a fejét a tanító bácsi - nem lesz ez így jó. Már itt van a szakfelügyelő bácsi, ő nagyon kedvel téged, biztosan meg fogja kérdezni, miért húzod a lábad. Amikor megkérdezi, azért írd kicsit körül a választ.

A gyerek bólogat,hogy érti.
El is telik a második óra, és annak rendje módja szerint valóban odalép a szünetben a szakfelügyelő Áronkához, és érdeklődik, mi a bicegésének az oka. A gyerek válaszol is rendesen:

- Ne is tessék kérdezni szakfelügyelő bácsi, tegnap vágom otthon a fát, leszakad róla egy szilánk, az körbejárja a házat, a pajtát, az istállót, még a disznóólat is, azt nem beleáll a facom hegyébe....

Na....:)...úgy nagyjából tíz évvel ezelőtt kezdtem meg barangolásomat az ezoterika, ezotéria világában. Az emberek elenyésző kisebbsége kíváncsiságból kezd el foglalkozni ezoterikával, többségük, így én is azért tettem, mert problémáim voltak. Amikor nem találtam a megoldás a gondjaimra, legalább is azokkal a módszerekkel nem, amiket addig megtanultam, akkor ösztönösen nyitottam egy más szemlélet felé. Ebben a tíz évben sok mindennel megismerkedtem, ami azelőtt egyáltalán nem volt része az életemnek. Nem volt persze ebből minden hasznos, bár ahogy mondani szoktuk, a rosszból is lehet tanulni, így végső soron nyugodt szívvel kijelenthetem volt értelme ennek a tíz évnek is. Mindig elmondom, római katolikusként lettem megkeresztelve, de sosem tudtam azonosulni a vallásommal. Pontosabban vegyes érzéseim voltak ezzel a vallással kapcsolatban. Sosem jártunk templomba, nem voltam sem első áldozó, bérmálkozni sem küttek el a szüleim, mondjuk úgy, ez egy erős családi hagyomány volt nálunk, hogy a gyereket ebben a hitben megkereszteljük. Aztán persze volt, van a családom annyira korrekt, hogy rábízta mindenkire, gyakorolja-e a hitét, vallását ezután, vagy sem. Mondhatom úgy is, keresztelő volt, de szenteskedés nem.

Na de vissza Áronkára, mért is emlegettem fel az ő bicegős történetét? Az elmúlt tíz évben jellemzően minden olyan irányzattal igyekeztem megismerkedni, amitől addig európai emberként tulajdonképpen el voltam zárva. Ilyen volt a számmisztika, az asztrológia, és a különböző keletinek mondott irányzatok, aminek szerves része a reiki, vagy épp a prána nadi. Na aztán azzal kellett szembesülnöm ezeknek a keleti irányzatoknak a kapcsán, hogy lehet, hogy a vallások (hangsúlyosan a keresztény vallás ) nem kerek, de ez ezekben a keleti irányzatokban sem stimmel minden. Két dolgot tartok fontosnak kiemelni az eddigi tapasztalataim alapján, ami számomra megkérdőjelezte a keleti irányzatok korrektségét. Az első, hogy szeretnek utalgatni. Hatalmas életbölcsességeket rittyentenek az ember elé, de hogy világosan fogalmazzanak, az valahogy távol áll tőlük. Azt mondják, ők csak ébresztgetnek. Egy ponton aztán ebből elegem lett, és aszontam, vagy beszéltek világosan, vagy szórakoztassátok
magatokat nélkülem!

Szóval így jön a képbe Áronka, és az ő körülírós története. Mert tele lett a padlás az utalgatásokkal, őszinte, egyenes, világos beszédre vágytam. Meg akartam érteni, mi történik velem, velünk. Mert azt nem volt nehéz felismernem, hogy valami bennem, és a világban nagyon nem stimmel. Aztán persze rájöttem, hogy az utalgatásokkal nincs semmi gond. Mert mindent ami most történik, az a változás, ami jó ideje zajlik az emberiség életében, így persze bennem is, nos mindezt magamnak kell megélnem, magamnak "kell" felfedeznem, és megértenem. Édesapám a piarista gimnáziumban még így tanulta Pitagorasz tételét: a2+b2=c2. De, hogy mért, azt akkoriban senki nem magyarázta el. Nem vezettek le egyenleteket, tulajdonképpen dogmatikus volt még a matematika tanítás is. Mondhatom úgy is, hogy hatalmas tárgyi tudással gazdagodhattak a gyerekek, vagy a fiatalok, de minden átgondoltság nélküli volt ez a tudás.

Én már a szájbalökött kommunizmusban tanultam meg mindezt a 80-as években, de mi már ott is bizonyítottunk. Tehát beláttuk, hogy egy egy tétel, állítás, mért is igaz.

Leginkább ehhez tudnám hasonlítani mindazt ami most történik. Belátunk, megértünk dolgokat. Magyarul, ez nélküled, nélkülem nem megy. Ehhez te is kellesz, hiába várod, hogy bárki a kezedbe adja a bölcsek kövét, ha te magad nem vagy hajlandó bizonyos dolgokat végiggondolni.

Az elmúlt tíz év tapasztalatát két igen határozott megállapításban tudom tehát összegezni:

Egy,megérett a meggy:
A mindent tudás mindenkiben, és mindenhol ott van.

Kettő, csipkebokor vessző:
Egy megváltó létezik, te magad, minden más "csak" segítség.

Joggal teheted fel nekem a kérdést, és ezt én magam is megtettem, hogy ha a mindent tudás mindenkiben ott van, akkor minek osztom az észt? Írtam két könyvet, a könyvbemutatók kapcsán, jó néhány helyen megfordultam, sokféle emberrel találkoztam, és bátran kijelenthetem, ezekből a találkozásokból én is sokat tanultam. Legfőképpen azt, hogy nem annyira valami misztikus tudást kellett felfedeznem magamban, hanem csupán meg kellett szabadulnom a bennem nyüzsgő korlátoktól, és tévképzetektől. Ha van oka annak, hogy most is írok, akkor ez. Egyszerű segítség, amit én is megkaptam másoktól annak érdekében, hogy fel és megismerd a világot, a maga teljességében, pontosabban hagyd , hogy a mindent tudás érvényesüljön benned.

Aki megváltót keres, találni is fog magának, így jártak azok is, akik bele voltak szerelmesedve Sai Babába. Nem kellett persze sok idő ahhoz, hogy a BBC elkészítse a "mester" leleplezéséről szóló filmet, amiben jól látható, hogy Sai Baba a bűvészetből jól ismert egyszerű tenyértrükkökkel, és beépített emberek segítségével varázsolta el közönségét. Mert, ha valahol messiást keresnek, ott előbb vagy utóbb születik is valaki, aki bevállalja ezt a feladatot. Sai Babaát tehát nem bántom, mondjuk úgy, a helyén kezelem az ő életét. Azt adta a népnek, amire vágytak, eljátszotta a megváltójukat. Mert minden ami az életedben történt, te vonzottad be magadnak, vagy idézhetem a régi klasszikust, kérj és adatik, kopogtass és megnyittatik! "Megváltót" kértek,és megkapták. De Sai Baba halála talán ráébreszti az ott élőket is arra, hogy végre eljött az önállóság ideje.

A kereszténységre visszatérve, és egyben lassan rácuppanvaa címre, vagyis ki volt Ádám eltitkolt felesége, nos Jézus számomra mindig elfogadható személyiség volt. Igazából az ószövetségi résszel nem tudtam sosem azonosulni. Már pedig Jézus,a kit egyébként egyetlen nép kivételével tulajdonképpen a világ minden részén képesek elfogadni, még az iszlám világban is prófétaként tisztelik, és még a buddhisták is magukénak vallják, szóval Jézus haverom megmondta, lesznek hamis próféták, akik az én nevemben jönnek. A hamis próféta pedig nem más, mint az az ember, aki kijelenti, majd ő megoldja helyetted a gondjaidat, ő az akitől tanulnod kell annak érdekében, hogy tudj (és persze nem kevés pénzért). Az igaz próféta,, akit én viszont nemes egyszerűséggel csak korrekt embernek nevezek, csak annyit mond, a gondját, a problémáját mindenki csak maga oldhatja meg, ahogy csak magad találhatod meg az utat a saját boldogságodhoz. Segítség van természetesen, de ne keverjük össze a segítséget a megoldással. A megoldás te vagy, a segítség lehet valaki más.

És akkor Ádám, és az ő kis engedelmes felesége.

Mostanában már igen sokat hallani, olvasni a Biblia eltitkolt szövegrészeiről, amiket szoktunk apokrifnak nevezni, vagyis minden olyan rész ami kimaradt a Bibliából, ilyenformán minden, amit az egyház tiltottnak,eretneknek nyilvánított.. Sok ezek közül már elérhető, olvasható, tanulmányozható. ezek mind Jézus, illetve az ő tanítványai nevéhez köthetőek. Én azonban most egy olyan részről beszélek, ami az ószövetségből maradt ki. Ez pedig nem más, mint Ádám első feleségének története. A történet egyszerű, de tanulságos, mindegy jól bemutatja azt, hogy az elmúlt néhány ezer évben, mi volt az alapelv az életünkben. Mielőtt neki futok, azt mindenképpen leszögezem, nem bántok én egyetlen vallást sem, azon már túl vagyok. Valamikor keményen ráugrottam a vallásokra. Egyébként jól tettem. Ezen a ponton idézném Laár Ándrást, aki valahogy így fogalmazott, minden vallás alkalmas arra, hogy megvilágosodjunk, bár tulajdonképpen megy ez a vallások nélkül is. Tehát amikor a vallásokkal foglalkozom, valójában csak egy mindenki számára értelmezhető, vagy ismert témán keresztül futok neki a kérdéskörnek.

Szóval itt van ez az Ádám, akinek, hogy ne legyen egyedül, az isten a pasi oldalbordájából odarittyent egy nőt, akit azóta csak Évaként emlegetünk. A helyzet azonban az, hogy Éva csupán "B" verzió. Mózes könyvében, amit szintén nagyvonalúan kihagytak a Bibliából, Ádámnak volt egy első felesége is. Őt a történetben Lilith-nek nevezik. Lilith-tel azonban volt egy kis gond, esze ágában sem volt engedelmeskedni Ádámnak. Ádám ugyanis az első pillanattól kezdve világossá teszi a nő számára, hogy ő, vagyis a férfi a főnök. Csakhogy Lilith-tet az "Isten" nem Ádám oldalbordájából teremtette, hanem pont úgy, mint a férfit. Lilith bele is vágja Ádám arcába az egyszerű tényt: Te ugyanúgy a földből teremtettél, mint én, tehát nem vagy különb nálam, egyenrangúak vagyunk, így eszem ágában sincs engedelmeskednem neked. Azért érezhető, hogy ő nem egy Éva típusú kis bólogató asszonka. Nos, hamarosan összevesznek, majd Lilith kimondja isten különleges nevét, és felemelkedik, majd ott hagyja a nyálba a férfit a paradicsomban. Nagyjából így folytatódik: Isten három angyalt küld, hogy visszavigyék Lilith-et a paradicsomba, de nem bírnak vele.
Ettől a ponttól kezdve Lilith alakja ördögivé válik a történetben, sok helyütt a sötétség istennőjeként is ábrázolják, aki egyébként emberektől gyerekeket szül, akiket meggyilkol. De nyilvánvaló, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy amelyik nő nem engedelmes, az egyenlő valamiféle sátáni erővel, gonoszsággal. Tulajdonképpen ez a történet híven ábrázolja a két nem közti folyamatos "harcot", amiben jelen esetben a férfi győzedelmeskedett, hiszen kap egy második feleséget. Aztán persze Éva sem ússza meg szárazon, hiszen ő az, aki bűnbe esik, és magával rántja a férfit. Tehát így vagy úgy, de a nő negatív szereplővé válik. Ezek a történetek aztán persze legalizálják a férfi hatalmát, és uralmát a világunkban.

Hogy ebből, ki milyen tanulságot von le, az természetesen mindenkinek a maga dolga, de számomra elgondolkoztató a történet, ahogy az is ahogy a bibliai teremtés történet indul:

"És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság."

Ha addig nem volt világosság, akkor mi volt? Netán sötétség? Bezony ez az isten, amit a Bibliából ismerünk, a sötétségből hozott létre mindent. Azt gondolod, az isten halhatatlan? Van egy jó hírem, a sötétség isten épp most hal be....:)

Címkék:

Hozzászólásokreagálás

mikor tartalmaz indulatot a reagálás?

Szerintem a káoszt nem kell megítélni. Az új kialakulásához szükséges. A változás (folyamat) része.Tökéletesen egyetértek Ugyanazzal.:)

Ez az oldal mostanra valóban árnyéka önmagának. Anno azért szerettem idejárni, mert lehetett okos véleményeket, okos cikkeket olvasni, amiben nem értettünk egyet, azt meg tudtuk vitatni, de mostanra akármelyik cikk alá kattintok, nagyon ritka, ha a hozzászólások a cikkről szólnak, netán okos véleményeket tartalmaznak, helyette van édelgés, egymás szívatása, veszekedés, és nem is igen látni cikket, ahol valami módon ne kerülne szóba a szex, a dugás, a....

Pitiáner, tényleg ez a legjobb szó rá.
Ha elhülyülni lenne a célom, tévét néznék, de azt sem teszem, viszont már ide is csak évente egyszer jövök, szúrópróbaszerűen. Még mindig reménykedem, hátha olvasok valami okosat is...

Nem sok sikerrel!

Viszont időközben sokkal többet megtudtam Kozma Szilárdról, mert hiszitek vagy sem, az Ő videóit nézegetni sokkal izgalmasabb dolog, mint itt nézni, ahogy egymás után offoljátok szét a cikkeket, és a vége úgyis mindig a kedvenc téma, a szex.

Szilárd nagy tragédiája az, hogy szembe megy a divatos áramlattal, nem áll be a szeretetről mammogók sorába, ráadásul mindezt logikusan meg is magyarázza, de olyan hosszan, és bonyolultan, hogy élő ember fel nem fogja. Ellenben a videói jól érthetők, méghozzá annyira jól, hogy én seperc alatt beláttam, talán mégis neki van igaza.

Lilith - mert ugye a fenti cikk róla szól, én pedig ehhez szeretnék hozzászólni,nem az épp aktuális szerelmi bánatom kifejteni, vagy a szexuális érdeklődésemet világgá kiáltani -, az Abszolutum - azaz A MINDENSÉG azon része, ami NEM AKAR. Ami ellenszegül a Teremtés összes törvényének, ellenszegül mindennek és mindenkinek. Ellenszegülése teremti a káoszt, ami létre hívja a fizikai világot, ahol a folyamat visszafordítható, és ezáltal megtartható a Teremtés, a Mindenség egyensúlya.

Lilith nem nő, Ádám nem férfi, itt energiákról beszélünk. A Biblia is Energiákról beszél, csillagmítoszokban, de hülyék vagyunk, hogy megértsük.

A Lilith nevű energia az, ami ma az emberiségre annyira jellemző. Én ezt nem akarom, én ezt nem csinálom, nekem senki se mondja meg, hogyan és mit, majd én tudom, nekem senki se parancsoljon, és szabad akarok lenni, és boldogan élni. Élvhajhász életfelfogás, amikor is az embereknek meggyőződésük, hogy ők azért jötteka világra, hogy boldogok és csakis boldogok legyenek, nekik ez jár, és punktum, és ha mégsem, akkor okolják egymást, az Istent, a Teremtést, akárkit, egyedül önmagukat nem.

Ádám ugyanakkor az az energiaminőség, ami megálljt parancsol. Határok, szabályok, törvények, hiszen a fizikai világ nem más, mint a mentális világ, a Szellem leképződése, és törvények igenis léteznek, de nevezzük őket inkább szabályszerűségeknek, hiszen ezeket nem ember alkotta, nem is Isten, ezek egyszerűen VANNAK.

Az emberiség pedig épp azon dolgozik, hogy kiiktassa őket, csakhogy nem fog menni.

Mert mit is teszünk?

Anyák lehurrogják az apákat, ha a gyerekre rá mernek mordulni. A gyereknek mindent szabad. Mindent megpróbálunk megadni neki, elhitetjük vele, hogy neki igenis minden kijár, és egyetlen dolga az életben az, hogy elérje a boldogságot, mert neki az is jár. Boldog pedig akkor lehet, ha megkap, megszerez mindent, amire megfájdul a foga, és ha szabad - ez ma nagyon divatos szó.

Megjegyzem, Szilárd nem is kellett ahhoz, hogy ennek a szabadság dolognak észrevegyem a hazug mivoltát. EMBER SOSEM LEHET SZABAD, a szónak abban az értelmében, hogy azt tesz, amit akar, akkor, amikor akar, és úgy, ahogyan akar. Mégpedig azért nem, mert vannak szükségletei, melyeket MUSZÁJ kielégítenie. Kell élelem, kell lakhatás, kell ruházat, és akkor még nem is beszéltünk a test egyéb fizikai szükségleteiről. Igenis vannak határok, vannak szabályok, és hazudunk a gyermekeinknek, amikor mást mondunk.

Hülyeség, hogy a jó szülő arról ismerszik meg, hogy a belét kidolgozza, és megad a gyerekének mindent, amit csak lehet, mert egy idő után minden kevés lesz.

Egyszóval a lényeg, hogy épp a Szilárd által felismert, és logikusan magyarázott Lilith jelenség az, amire a legtöbb figyelmet kellene fordítani, mert a világ összes baját ez okozza. Ugyanaz pedig csak annyiban téved, hogy mindezt férfi-nő ellentétként írja le. Nem, nem az.

Arról van szó, hogy az egész emberiségben van egy erős ellenállás, és tíz körömmel kapaszkodnak a boldogságba, ami egy elérendő valami, úgy hisszük, noha a boldogság egyedül az, ha bele tudunk végre nyugodni, hogy nem kerülhetünk ki minden szabályt, nem mászhatunk át minden határon, nem hagyhatunk figyelmen kívül mindent, ami nem a szájízünk szerint való. A boldogság egyedül az, ha megismerjük a Teremtés miértjét, mikéntjét, megtudjuk, mi a feladatunk, miért vagyunk itt, és minden ellenállásunkat feladva, tesszük, amit tennünk kell.

Olyan nagyon divatos ma a szeretetről szónokolni, de az igaz szeretet, amiről Jézus is beszélt, valójában az elfogadás. Elfogadás pedig az, amikor az emberben megszűnik az ellenállás. Amikor a bensőnkben szeretet és béke honol akkor is, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elképzeltük.

Fentiek fényében - tovább gondolva a dolgot -, arra jutottam, hogy azok, akikre csak úgy gondolunk, jó emberek, azok a legrosszabbak a Teremtés szemszögéből nézve, nem véletlen, ha "az ág is húzza" őket.

Miért?

Azért, mert minden embernek megvan a maga életfeladata, az úgynevezett jó emberek pedig, akiknek meggyőződésük, hogy az élet elsőrendű célja a gondtalanság, és a boldogságnak nevezett állapot amit a javak halmozása jelent általában,nos, a jó emberek tragédiának látják, ha valaki nem éri el ezeket, és minden áron segíteni akarnak neki. Ezzel pedig lehetetlenné teszik, legalább is azon igyekeznek, hogy az illető véghezvigye az ő életfeladatát, vagyis akadályozzák a dolgoknak a Teremtés törvényei szerinti alakulását.

SENKINEK SINCS JOGA BELEAVATKOZNI MÁSOK ÉLETÉBE!
Semmi módon!
Minden ember a maga életfeladatán dolgozik, azért jött ide, és minden beavatkozás zavart okoz a Teremtésben.

Ugye, milyen érdekes?

Épp az ellenkezője ez mindannak, amit jónak, szépnek gondolunk, és amit olyan szívesen terjesztünk széltében-hosszában. Nem szeretjük, mert nem olyan ígéretes, mint a ma divatos dogmák, a légy szabad, légy önmagad, légy boldog, érd el a célod, szerezd meg, amit akarsz....stb. stb.

Talán épp azért igaz!

Lilith ugyanis sosem fogja azt mondani, hogy ember, figyelj oda, mert ott az igazság, amivel engem meg tudsz szelídíteni, és végre kicsit nyugodtabban élhetsz, s a világ sem lesz annyira zavaros hely, mint mostanság. Lilith a KÁOSZ - nem akar együttműködni, soha, semmiben, de abban meg, hogy őt felfedezze az emberiség, és hatástalanítsa, na, hát abban végképp nem.

Nos, nem tudom, érthetőbb lett-e a téma akár egyetlen ember számára is, vagy sem, én megtettem, amit tudtam.:) További jó szórakozást Nektek, a szexuális problémáitok kibeszéléséhez! :)Abszolut jelentése nem tökéletes...

...hanem egész, gyakorlatilag annyit jelent: Mindenség.¤

1/2 barát biztosan barát :)

.........................................................

beküldő: Harmatcsepp | 2012. március 7. szerda - 12:58
Könnycseppek

Kedves Enti, te Felebarátról beszélsz?
Ugye, csak viccelsz? Honnan vetted az információt?
Ő a legjobb barátom itt, a fórumon, nagyon aggódom érte!

Könnycseppek ... :((((

............................................................

Ismered a véleményem a banyáról?

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

beküldő: felebaratikerdes | 2012. augusztus 27. hétfő - 12:50
Kazsu

Asszalamu aleykum!

Ne add fel!
Minden kapcsolatban vannak hullamvolgyek, kitartonak kell lenni, turelmesnek, amig ujra "kitavaszodik".

Szep napokat nektek! :)
Udv. kedves parodat, T.K.-t.

....................................................................

Tudod ki T.K. ?

Örömteli lebukást :)))Vicc :)

"Egyébként füllentettem az előbb, ........... én csak klasszikusokat olvasok. :)"
/Harmat/

Ismered a mesét a juhászgyerekről és a farkasról? úgy jártál :)

"Madarat tolláról, embert barátjáról lehet felismerni." ismerem a barátaidat :) nem tartozom közéjük

Örömteli napot :)Rendben Harmat :)

Akkor az ... helyett: Isten nemi élvezetben részesüljön ...

Jó így?

"Enti, olvastam olyan regényt, amelyben az általad használt szavak nemcsak szerepelnek, hanem szinte kötőszó- gyakoriságúak!"

Elég szomorú, hogy az "értelmiség" ilyeneket olvas :( látszik, hogy egy vérbeli vagy :) biztos, hogy templomba is jársz álcaként :)

Szép estét :)Kedves Kila!

Először is, ha Éva szűzen szül, mint Szűz Mária, akkor nem lett volna vérfertőzés. (csak Isten...)
De Ádám dugni akart, és ebből lett a baj :( elbaltázták az Egészet :(

Szerelemről szó sem volt, ilyenekről nem dalolt ...

Szép estét :)Kedves Kila!

Ha kicsi vagy nem mondhatok semmit. Nem szeretnék kiskorúak megrontásáért ...

De, ha már nagykorú vagy, akkor megmutatom neked, hogyan csinálják a nagyok.

Ok?¤

"Csak gondolj bele, ha mondjuk nem Ádámtól és Évától származunk, akkor is valahogy el kellett indulnia a folyamatnak.
Vagy tévedek?
Te, hogy látod ezt a kérdést?"

Kérdés az, ha Adám-Évától származunk, ki dugott meg kit?
Ádám a lányát, ha született lányuk is, vagy Kain a anyját b...meg?

Statisztikai TÉNY hogy ivarérett korban az arány azonos.

OK?Bizonyíték

"És azért, mert ez az Isten szeret engem, kijelentette magát nekem és van egy mindennapi kapcsolatom vele.
Megbocsátott nekem mindenért, amit tettem, teszek és tenni fogok."
/Zarándok/

Bocsánatot kérek :( nem Jézus a bűnre csábító, hanem maga Isten :(

Kedves Zarándok!

Azt már bevallottad, hogy bűnös életet éltél :(

Ne kövess el több bűnt!"Elgondolkodtál azon, hogyan

"Elgondolkodtál azon, hogyan szaporodott tovább Ádám-Évától az ember?"

Szerinted, hogyan szaporodott tovább az ember, Enti?
Csak gondolj bele, ha mondjuk nem Ádámtól és Évától származunk, akkor is valahogy el kellett indulnia a folyamatnak.
Vagy tévedek?
Te, hogy látod ezt a kérdést?

"Elgondolkodtál azon, miért születik ugyanannyi lány és fiú?"

Ez pedig egyszerűen nem felel meg a tényeknek! Nem ugyanannyi a nemek aránya.
Nézz utána.

"Zarándok szerint lehet bűnözni, mert Jézus megváltotta/megbocsájtotta az elkövetkezendő bűneinket is."

Én ilyet soha nem mondtam, kérlek ne hazudj!
Ha idézel tőlem, akkor becsületesen tedd.
Köszönöm.
Üdv.Nem rossz :)

Elgondolkodtál azon, hogyan szaporodott tovább Ádám-Évától az ember?
Elgondolkodtál azon, miért születik ugyanannyi lány és fiú?
Pontosabban több fiú, de ivarérett korra az arány azonos.

"A hamis próféta pedig nem más, mint az az ember, aki kijelenti, majd ő megoldja helyetted a gondjaidat, "

Zarándok szerint lehet bűnözni, mert Jézus megváltotta/megbocsájtotta az elkövetkezendő bűneinket is.

Örömteli napot :)Igen Kalácska, a saját

Igen Kalácska, a saját narcizmusodról bizonyára színvonalas blogokat lehet írni.Egyébként pedig javaslom,hogy tegyél fel magadról egy képet,vállald a saját nevedet,nyugodtan írd le a címedet,és a telefonszámodat.Ellenkező esetben a sunnyogó kis személyiségeset megtartva, egyúttal a véleményedet is nyugodtan tartsd meg magadnak.Akárki is vagy félsz vállalni önmagadat,és ahelyett,hogy értékelnéd azt,amit mások tesznek,inkább lehúznál másokat a saját primitív színvonaladra.Ennek az ideje lejárt,ha látod úgy is jó,ha nem látod,úgy is jó.Kívánok neked bátorságot,és őszinteséget!Sziasztok! ez az írás nagyon

Sziasztok!
ez az írás nagyon jó, nekem tetszik, egyetértek vele. Az emberiség nem tartana itt, ha nem a félelem táplálta, hatalomra éhes papok gyúrták volna össze a a jelenlegi bibliát. Rengeteg benne a paradoxon. Pl: én nem tudnám elképzelni azt, hogy átkot mondjak az én gyermekemre, szerintem egyikőtök sem tenné ezt.(ellenben: Mózes 1. 3. rész 17.)Nekem ez nem igazán tűnik jóságosnak.:))

meg ami még nagyon tetszik: mózes V. 20. rész 10.11.12.vers
Sok mindent kiragadunk a bibliából és hangoztatjuk, érdekes, valahogy ezt a parancsot még nem hallottam szentmiséken:))))
Úgy vélem van min gondolkodnunk!!:)
Üdv mindenkinek.Izgalmas olvasmány! :-)

Bevallom, mindig meglepnek az újabb és újabb elméletek, frissen fellelt apokrif iratok, amelyek természetesen arra hivatottak, hogy leleplezzék a Biblia meghamisítását.
Sok minden téves elképzelése van a fenti írás alkotójának, de én most a legnagyobb tévedést szeretném világossá tenni.

Idézet :"...nos Jézus számomra mindig elfogadható személyiség volt. Igazából az ószövetségi résszel nem tudtam sosem azonosulni. Már pedig Jézus,a kit egyébként egyetlen nép kivételével tulajdonképpen a világ minden részén képesek elfogadni, még az iszlám világban is prófétaként tisztelik, és még a buddhisták is magukénak vallják,..."

A baj csak az, hogy Jézust nem tudod elválasztani az Ószövetségtől, mivel az Őróla szól, az Ő eljövetelét készíti elő.
Olvasd el, mit mond Jézus az Ószövetségről:

"És monda nékik:Ezek azok a beszédek, melyeket szóltam néktek, mikor még veletek voltam, hogy szükséges beteljesedni mindazoknak a megírtaknak a Mózes törvényében, a prófétáknál és a zsoltárokban én felőlem." Lukács 24:44

"Tudakozzátok az írásokat (Ószövetséget), mert azt hiszitek, hogy abban van a ti örök életetek és ezek azok, melyek bizonyságot tesznek rólam." János 5:39

- Abban az időben a zsidók "Írásoknak" hívták az Ószövetség könyveit.

"Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek, mert énrólam írt ő.
Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?" János 5:46,47

Egyszóval Jézus visszamutat az Ószövetségre és hitelesíti azt, továbbá kijelenti, hogy az egész őróla szól.
Ami egyébként igaz! :-)

Nem tudom, hogy a bejegyzés írója olvasta-e az Ószövetséget?!
Én olvastam.

Jézusról egyébként több, mint 300 prófécia található az Ószövetségben.

Persze ellenőrizni, utána nézni, becsületesen megvizsgálni amit itt írok, az nehezebb, meg időigényesebb, mint rávágni a szokásos kliséket, jelzőket, stb.

Üdv.Legalább ezek után csak színvonalas blogokat olvasok.

Viszlát.
Legyen szép életed!
Tanulj sokat, művelődj!Violetta

Asszalamu aleykum!

"...amely az Abszolút Szellemnek ("isten") egy túlpörgött és megzavarodott része, amely az egész bomlását okozza...."-irtad.

Ezt tenyleg igy gondolod???

Abszolut = teljesen tokeletes

Namarmost, hogy lehet a Teljesen Tokeletes - Uram bocsa- tulporgott, megzavarodott ???

U.i.: Ez a Lilith egy kicsit santit, olyan zavarodottsagot sugallo kitalacio, at kellene gondolni, es ujra kitalalni.Természetesen nem.Ezért írtam

Természetesen nem.Ezért írtam oda,hogy első rész.Ugyanakkor fölöslegesnek látom folytatni.Nem csak én tapasztaltam meg,hogy az elmúlt nagyjából egy évben ez az oldal drasztikus változáson ment keresztül,és ahogy erről mások is beszámoltak,és én magam is így tapasztalom, hátrányára.Sajnálom,mert mindig is jó kezdeményezésnek tartottam, de úgy látszik,aminek kezdete van,annak vége is szakad egyszer. Tisztelet természetesen a kivételnek,de mostanra a hozzászólásokból csak a kötözködést, egymás folytonos kioktatását lehet kiolvasni,és természetesen mindezt gyáván,arc nélkül. Nagyjából egészében elérte a pitiáner színvonalat mindaz ami itt zajlik, legalább is ez az én meglátásom.
Mindenesetre megnyugtatlak,több blogot nem írok ide,és a továbbiakban én is lemondok ennek az oldalnak a látogatásáról.Kívánok neked is minden jót Kalácska!10 év alatt jutottál el idáig?

Kamasz fiúknak elég erre pár hónap, aztán lassan kiábrándulnak Lilith achetípusából.
Lassan érő fiúcska vagy te, egyvagymi.Én ezt másképp látom

Én ezt másképp látom Violetta.Ezzel együtt természetesen további minden szépet,és jót kívánok a Secret oldal közösségének!mélyebbre ásni

Kedves Egy és Ugyanaz!
Asztrológus metafizikusként a Lilithről bővebb ismereteim vannak. A fent leírtak, nagyon általános tippelgetések. Ószövetségi ferdítések elfogadása. Lilith nem teremtmény. Nem Ádámnak készült. Az, hogy nem engedelmes, annyit jelent együttműködésre képtelen. A nemiséget összezavaró. Kegyetlen gyerekgyilkos. Lilith az őskáosz, amely az Abszolút Szellemnek ("isten") egy túlpörgött és megzavarodott része, amely az egész bomlását okozza. Az abszolút szellem megmentő ötlete a fizikai dimenzió, és ott az ember, akiben az "isten" és a Lilith testet ölthet és a Lilith okozta zavarok kiszűrhetőek, mert az anyag jól tükrözi az információt (a szellemiséget). A Föld egy javító műhely. És az emberi szellem a javítás tárgya, az javítást végző maga az ember.
Továbbá, én nem értek egyet azzal, hogy a vallások alkalmasak a megvilágosodásra, a vallás mind hibás metafizika és gátat szab a megvilágosodásnak. Jézus azt tanította: Isten fia vagyok, én vagyok az élet, az út, az igazság. De nem úgy értette ő egyedül, hanem mindenki, aki ezt vállalja. Erre fel a vallás hová félre nem magyarázta? Kabaré és tragédia... A vallásban az igazság teljesen el van ferdítve, rontva. Egyszerűen a lényeg helyett sokszor marhaságok vannak írva.

A sötétség, mint spirituális információ hiány, szeretet nélküliség, azaz hamis okoskodás és gyűlölet jelenleg egyáltalán nem haldoklik.

Azoknak, akik kivételes tudásszomjuk van és nem riadnak meg 10-15 oldaltól, bővebben olvashatnak a metafizikai Lilithről, az ősteremtésről, és a Lilithről napjainkban:

Kozma Szilárd tanulmányahm...

az írás végével nem tudok teljesen azonosulni, a többi része azonban perfekt!

pár hete-hónapja én is elkezdtem itt írni egy hasonló bejegyzést az ébredésről.
én hogy éltem-élem meg.
valamiért az utolsó átolvasáskor elszállt az egész...
kissé profánabbul fogalmaztam sok mindent, de a lényege ugyanez volt. :)
köszönöm, hogy mégis általad leíródott a történet.