A "legsötétebb" év

Nem kifejezetten a bikicsunáj máig is érezhető hatásaira gondolok 2012-ben, amikor ezt az évet (egyébként nem csak én), a legsötétebb évnek nyilvánítottam. Nyilvánvaló, hogy ebben a kérdésben sem lehet általánosítani, de érezhetően nő az elkeseredettség. Mert bár pozitív gondolkodás ide, oda, amoda, valami még mindig nem frankó. Mondom ezt még akkor is, ha vannak olyanok akiknek bejött az élet. Ha így van szívből örülök neki, és ezt kivételesen minden irónia nélkül mondom.

A sötétség tehát ez esetben a reményvesztettség, az a fajta lelkiállapot, amikor többen vagy épp sokan kilátástalannak látják jelenlegi helyzetüket. Kifizettethetetlen hitelek, alacsony bérek, növekvő válság stb.

Ugyanakkor ne feledjük, hogy minden rosszban van valami jó. Ha most elküldesz a nyálba, mondván, mi a jó ebben a mostani életformában amiben élünk, csak egy régi, már már elcsépelt mondással tudok válaszolni, miszerint a pokolból látszik a legjobban a mennyország.

Szívesebben mondom azonban inkább azt, hogy ennél egyértelműbben, és határozottabban már aligha tudja tudomásunkra hozni az élet, hogy ennek az életformának, aminek bár megvolt a maga ideje és szerepe, valóban vége. Teljesen mindegy, hogy minket embereket, az egymáshoz való viszonyunkat, a természetben végbemenő folyamatokat, a pénzrendszerünket, vagy épp a vallások és a tudomány sutaságait nézegetjük, számomra minden egyfelé mutat, változunk. Persze már aki. Mindig hozzáteszem azonban, a változás sosem jelentette azt, hogy ki kell vetkőzni önmagunkból.

Mi az, amit most fel lehet ismerni? A válaszom igen egyszerű, és akik már egy ideje keresztülmennek ezen a változáson bizonyára bólogatni fognak, mert a válasz nem lehet más, mint hogy mindent. Minden világossá válhat számodra.

Ezért mondom neked, hogy az év legsötétebb éve, miután túllendültél rajta, a legnagyobb buli évévé válik.
Szó sincs róla, hogy ne érintene meg mindaz a "rossz", ami most történik. De azt állítom, hogy mindenki számára adott annak a lehetősége, hogy megértse, miért élünk még éppen így ahogy, honnan jöttünk, és hová tartunk.

A mindent tudás mindenkiben ott van, így benned is, ahogy az orrod előtt. És hogy még jobban megkönnyítsem a dolgodat, azt is elárulom, a mindet tudás egyszerű és kézenfekvő. Mert aki bonyolult magyarázatokat keres, bonyolult válaszokat is kap, így a saját életét is bonyolulttá teszi. Aki egyszerűséget keres, valójában megoldásokat keres és meg is találja.

Úgyhogy hajrá! :)

Címkék:

HozzászólásokNagyon, nagyon jól körbe ölelted a témát.

Nem csak azért értek egyet, mert más sem folyik a csapból, hogy 2012 hűűűűűűűűű meg haaaaaaaaaaa.

Valóban érezhető, mert az Én életemben még sosem volt ennyi kérdés és döntés elé állítás, mint idén. Tehát, tudomásul vettem, hogy megválaszolni és merni új lépéseket tenni, ez most a feladat.

Persze lehet, nem felvállalni és akkor azt hisszük nem változik semmi, de ez nem igaz.

Szóval sötét év ez, de a felvállalások éve is. Most, még nem látom mi lesz a vég kifejlett, de egy biztos, teljesen más utakon fogok járni.

Miért írom jövő időben? Mert elértem a kereszteződéshez, és egy biztos, nem egyenesen megyek tovább."...változunk.Persze már aki..."

Asszalamu aleykum!

"...Aki egyszerűséget keres, valójában megoldásokat keres,és meg is találja..."

Valtozol, elonyodre.

"...hogy ennek az életformának, aminek bár megvolt a maga ideje,és szerepe, valóban vége. .."

Mibol gondolod ilyen hatarozottan, hogy vege?És egy kis ajándék Egy és Ugyanaznak:


Tudom, mit érzel.
Figyelj te is.
Ne csak a fájdalmat lásd.Nincs ott mindenkiben a mindent tudás.

Vannak olyan sérült embertársaink, akik sohasem tudják kinyitni a szemüket a világra, de attól még éppen olyan értékesek, mint bárki más, és sokat adhatnak annak, aki tanulni szeretne tőlük, mert nekik nem a tudás a feladatuk. Azok azonban, akik nem sérültek, és nem akarnak tanulni másoktól, a saját életük kapcsolataiból, gyengék maradnak, és nem érdemelnek tiszteletet, hiába élnek, hiszen az életük így felesleges, nem járják ki az élet iskoláját.
"Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud."
/Széchenyi István/

"Még mindig jobb fölöslegeset tudni, mint semmit."
/Lucius Annaeus Seneca/

Aki pedig istennek hiszi magát, és azt gondolja, tudja, hogy másokban mi lakozik, az csak a saját előítéleteit látja és nem látja meg sohasem a valóságot, a másik embert. Erre mondják, hogy csőlátó. Zárt személy. Bizonyosan bántották valaha, ezért fél tanulni. Gyáva.

És jöjjön újra:Igazad van Kalácska.Sosem

Igazad van Kalácska.Sosem szabad általánosítani,ezért úgy módosítom a kijelentésemet,hogy a mindent tudás mindenkiben ott van,kivéve benned.Érezd jól magad!Az tud a legkevesebbet, aki azt hiszi, mindent tud.

Nyilvánvaló tudatlanság azt hinni, hogy a tudásunk nem bővíthető.
Sajnos, az ilyen személyek nem képesek fejlődni, mert képtelenek tanulni.