Egy és Ugyanaz blogja

Józan ész "tanfolyam"

Hol tart most a korszakváltás Magyarországon, és világszerte? Jó irányban vagyunk, vagy csupán többen meglovagolták a kifejezést, és még mindig a régi nótát fújják? Vajon mi az, ami kiránthat minket a gödörből, és utat nyithat a változás felé.

És kik azok a háttérből az eseményeket irányítják?

Bővebb részletek itt:

Címkék:

Az élet újabb titka

Vannak bizonyos programozott gondolatok, amik bár logikusak, mégis hazugságok. Számos szélhámosról tudunk, akik kristálytiszta logikával voltak képesek felépíteni a hazugságaikat, és tudtak másokat becsapni. Logikusak voltak a hazugságaik, csak alapjában véve nem voltak igazak.

Victor Lustig az 1900-as évek elején minisztériumi levélpapírokat, valamint hivatalos névjegyeket hamisíttatott, majd ezek birtokában sürgős tárgyalásra hívott egy elegáns szállodába több ismert párizsi vaskereskedőt. Tovább »

Címkék:

Változások

Kellő önkritikával fordulok magam felé, ezért mindaz, amit most "hangosan" megfogalmazok csupán a saját véleményem, saját tökéletlen életem tükrében. Követtem el hibákat, mégis ha válaszolnom kéne arra a kérdésere, vajon mit tennék másképp, azt a választ adnám: semmit. Éppen ezért nem haragszom senkire, hiszen ezen az alapon magamra is haragudhatnék. Tovább »

Címkék:

Nyílt levelek 1. rész

Ferenc pápa (Jorge Mario Bergoglio) az alábbi nyílt levelet tette közzé:

Testvéreim!

Úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy tisztán lássunk. Ezért az alábbi döntéseket hoztam meg. Tovább »

Szerelem

A szerelem az egyik legerősebb kötelék, illetve energia. Ezt az érzést azonban különböző életkorokban más és más formában éljük meg. De vajon mit gondolnak erről az elsős gyerekek? :)

Címkék:

Meditáció?

Szigorúan titkos mondóka

... melyben a meditáció csak az egyik kérdés. Valójában olyan kérdésekre kívánok választ adni, mért érezzük úgy egy szerettünk elvesztésekor, mintha még mindig itt lenne. Vajon igazságos-e a világunk, vagy sem, s végül de utolsó sorban: Hány szemüveges ember él a Földön?

S nem titkolt szándékom, hogy bár képletesen, de jól orrba verjelek. :) Tovább »

Címkék:

Mit akar a NŐ?

Nem listázott videó, de hálából az itt szerzett tapasztalatokért. :)

Két fontos kérdésre igyekszem választ adni, az egyik, amit a cím is mutat, vagyis hogy mit akar a nő, másrészt mi az, ami a teremtést beindította, és generálja a mai napig az életünkben. Tovább »

Az utolsó hazugság

Legyen bármilyen apró a fény,
elmeséli, hogy ki vagy,
elringat egy ölelő remény,
hullámzik, átitat.

Bővebben itt:

Címkék:

Amikor leesik a 20 filléres

A vonzás törvénye egy baromság! Tovább »

Címkék:

A megoldás

Mi a tuti, mi a megoldás? Tovább »

Címkék:

Józan ész, gyere elő!

A világunkban tehát, ahogy én látom, két szemlélet ütközik éppen. Az egyik fenntartaná a hazugságokra építő tudományos, pénzügyi, és társadalmi szemléletet, a másik pedig folyamatosan közli, szivárogtatja az igazságot. S be kell hogy valljam neked, ezt a részét, még élvezem is. Bár nem ma kezdtem ébredezni, még mindig tanulok, tapasztalok valami újat. Az események sodrásában még mindig képes vagyok elcsodálkozni egy egy új információn. A gondom tehát nem ez, a gondom egészen más.

Ahhoz, hogy világossá tegyem problémám valódi okát, muszáj néhány szót ejtenem az egységtudatról. Az egységtudatnak meglátásom szerint két szintje létezik. Mert mi is az egységtudat? az, hogy minden én vagyok. Tovább »

Lépésről lépésre

Néha becsapottnak érzem magam. Évek óta mást sem hallok, csakhogy hamarosan megváltozik a világunk, és hogy ez a változás pozitív. Ehhez képest ennek az ellenkezőjét tapasztalom. Az élet nehézségei felerősödtek. A kérdés az, vajon én tévedek, túlságosan is türelmetlen vagyok, vagy jól van ez így? Az én meglátásomban mindkettő igaz. Mért jó az, hogy a változás nem olyan ütemben zajlik, mint ahogy azt én szeretném?

Ismét életszerűen fussunk neki!

Apuka magához hívja az öt éves kisfiát, és így szól: Tovább »

Ha nem tudod eltitkolni, akkor urald

Valami van a levegőben. Ma már jellemzően UFO-k, ugyanakkor a tapintható feszültséggel egy időben történik valami, amit több kultúrában is előrevetítettek a bölcsek, és amit leginkább ébredésnek, vagy korszakváltásnak nevezünk. Tény, hogy nagyjából az ezredforduló óta robbanásszerűen nyílik az emberiség tudata, erősödik a szembenállás a megtanult dogmákkal szemben. Új világkép, új értékrend, és új tudás van kibontakozóban. Tovább »

A Titok trükkjei - a Trükkök titka

Egyre többen ismerjük fel, hogy a gondolatoknak és az érzelmeknek teremtő ereje van. Mégis sok esetben nem működik, vagy nem úgy, ahogy szeretnénk. Vajon mért nem?

Botrány

Cirkuszt, és kenyeret! A mottó nem mai keletkezésű,mint azt mindnyájan tudjuk, de lássuk be mind a mai napig elég jól tartja magát. És mielőtt még megbacna az unalom, téma van bőven. Ki mikor kivel kufircolt, éppen ki verte nyilvánosan a farkát, melyik celeb hagyta,hogy a férje éveken keresztül üsse-vágja. Tovább »

Címkék: