A megoldás

Mi a tuti, mi a megoldás?

Az első válaszom az, hogy fogalmam sincs. Ugyanis elképzelésem sincs arról, hogy te mire születtél, vagy hogy téged mi tenne boldoggá. Ennek kiderítése a te feladatod, és életed egy részét pontosan ennek kiderítésével töltöd. Bár úgy vélem ennek felismerése sem bonyolult, hiszen amiben jól érzed magad, ami vonz, és amit innentől kezdve könnyen megtanulsz, és csinálsz, az vagy te, az a te boldogságod. Ennek kiderítéséhez azonban én biztosan nem kellek.

Van egy közös utunk, aminek viszont valóban vannak alapelvei. Ezek azok a szabályok, amik az emberiség életét egy adott korszakban meghatározzák. Eddig azt tanultad meg, hogy téged folyton irányítani, és fegyelmezni kell, hogy képtelen vagy önállóan megállni a lábadon, és hogy életed egyetlen értelme szétgürcölni magad a fűtésszámla kifizetéséért, vagy azért, hogy enni tudj stb. Ezeknek a szabályoknak is megvolt a maga ideje, de jól láthatóan most ezen továbblépve jön valami új, ami az eddigiekhez képest előrelépés. Mik ezek az új szabályok?

Ma már számtalan formában hallhatsz erről. Több olyan emblematikus író is leírta a saját gondolatai ezzel kapcsolatban, mint pl. James Redfield, Dan Millan, vagy épp Dan Brown, Ők jellemzően regényformában közölték mindazt, amire rájöttek. Ahogy annak idején Móricz Zsigmond mondta A légy jó mindhalálig regénye kapcsán:

- Gyerekeken keresztül mutattam meg mindazt, amit akkor gondoltam.

Ilyenformán nyilvánvaló, hogy a fenti írók is saját gondolataikat közölték egy olvasmányos történetbe bújtatva. Egyikük, jelen esetben James Redfield írja a Mennyei próféciák című regényében valahogy így:

- Itt helyben fel tudnám neked sorolni az összes felismerést. De ezeket magadnak kell felfedezned.

Lehet, hogy ez így kicsit túlmisztifikáltnak tűnik, ettől függetlenül én is így gondolom. A fordulat lényegére neked kell rájönnöd. Segítség van bőven, és ezt én magam is megtapasztaltam. Valahányszor szerettem volna megérteni mi is történik most, mindig kaptam kívülről segítséget. Igaz, én is kellettem hozzá, a saját gondolataim, a saját átgondoltságom.

Mi akkor a titok, és mi akkor a megoldás?

Ma már pontosan tudjuk, hogy egyetlen atomban , vagy sejtünkben minden információ el van tárolva. Minden, amit az életről csak tudni lehet, vagy érdemes. Minden, ami ahhoz kell, hogy akár boldoggá, vagy akár boldogtalanná tegyük magunkat. Ezeket az információkat pedig bárki képes lehívni, ez ugyanis csupán saját szándékaidon múlik.

Amire én szerettem volna felhívni a figyelmedet, ha úgy érzed, hogy az én szavaimra is szükséged van, az pedig az, hogy a tudás egyszerű. És mihelyt így tekintesz rá, máris elérhető.

Innentől kezdve azt gondolom a válaszom egyértelmű azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy mi a megoldás az életedben. TE MAGAD.

Mindenkinek kívánok kellemes nyarat!..)

Címkék:

Hozzászólások:)

:)))
Ugyanoda jutottunk...
Csak egyéni út van.
Illetve egyénileg kell megtenni a lépéseket.
ennyi. :)))
Jó nyarat neked is