Rossznak lenni isteni jó

Három hét múlva kerül a boltokba is harmadik egyben utolsó könyvem, ami a korszak és dimenzió-váltással foglalkozik. Igyekeztem minden esetben közérthető lenni, és a hétköznapjainkon keresztül megközelíteni ezt a témakört. Ha úgy érzed, téged is érdekel a téma, és a gondolataim segíthetnek neked, akkor várlak majd valamelyik könyvbemutatómon is. Mint minden esetben, most is hangsúlyozom, legfeljebb segítség lehet minden amit eddig leírtam, mert most is kitartok az álláspontom mellett, miszerint mindenki tud mindent.

Részlet a könyvből:

Mer ugye, a nő megfőzi a vacsorát, és az asztalfőn helyet foglaló ház urától megkérdezi, ízlik- e neki. Egyrészt meg kell kérdeznie, mert a férfiak jelentős része magától amúgy nem alkotna határozott véleményt ebben a kérdésben. Hiszen annyi fontos dolog van a világon: a foci, a Forma–1, a politika vagy éppen az, hogyan működhet a nyolchengeres, tízmillió newtonméter forgatónyomatékú, ötliteres turbódízelmotor. Ezekről ugyanis a férfi bármikor képes érdemi véleményt formálni. De abban az egyszerű kérdésben, miszerint milyen volt a vacsora, valahogy nem éreznek erős késztetést arra, hogy a tüdejükből kiáramló levegő megrezegtesse a hangszalagokat, és legalább annyit odavakkantsanak, hogy jó a csöcsöd, kő kóla? A férfiak aztán persze nehezen odamorognak valamit. Általában zavartan, kilépve a mindennapos gondjaikból, rávágják teljes figyelemből, hogy ja, persze, nagyon finom. De a nő már ebben a pillanatban érzi, ezzel az erővel azt is megkérdezhette volna, hány éves a kapitány, a pasi ugyanis fejben már a következő Mars-expedíciót tervezi. Az őszintébb vagy az akkor épp kevésbé agyalós férfiak pedig egyszerűen rávágják: MEG LEHET ENNI. Amire a nők, néha mosolyogva, néha enerváltan, csak ennyit mondanak: tipikus pasi. Mert a legtöbb férfi a nő főztjét magától és őszintén nem fogja megdicsérni. Ez kb. annyira biztos, mint az, hogy olyan dalt még nem írtak ezen a Földön, amelyet Fásy Ádám az ő rossz hangján, mosolyogva ne tudott volna elénekelni. De van egy válasz, amellyel a férfi még ennél is nagyobb kárt tud okozni a kapcsolatban – s amely egyébként minden nő rémálma –, és így hangzik:

Hogy miként hangzik ez a mondat, és hogy mi köze mindennek a korszakváltáshoz, Atlantiszhoz, vagy épp a félanyagi léthez, és teremtéshez kiderül a Rossznak lenni Isteni jó című könyvemből.

Címkék: