Tény,vagy átverés?

Jellemzően nem szoktam már reagálni a hozzászólásokra. Ennek egyszerű oka az, hogy lényegtelen számomra, kinek tetszik,amit írok,mondok, vagy épp gondolok, és kinek nem. A gondoltaim megfogalmazásában egyetlen dolgot tartok szem előtt, azt, én hogyan látom. Innentől kezdve természetesen lehet azonosulni velem, és lehet más álláspontra helyezkedni, ezt rád bízom.

Azért írok mégis néhány gondolatot még kiegészítésként, mert úgy látom van néhány alapvető tévedés, ami mélyen uralhatja néhányak gondolkodásmódját. A gondom tehát nem az, hogy valaki mást gondol mint én, hanem az, alapvető tévedésekre alapozza a kritikát. Ezt szeretném most helyretenni, aztán részemről ezt a kérdéskört lezártam. Teszem ezt még azért is, mert nem vagyok híve a folytonos vitának, ami engem kamaszkörök vitafórumaira emlékeztet. Sokkal inkább arra alapozom az életemet, hogy megbeszéljük, hogyan csináljuk, aztán mindenki teszi a maga dolgát. A vitával csak megy az idő, erre találták ki a semmiről sem szóló, végtelenségekbe nyúló munkaértekezleteket, amiknek a végén egyetlen dolog nem szokott felbukkanni, ezt pedig így nevezik: Megoldás.

Válaszomat kezdem azzal, hogy van aki csak a negatív észrevételeimet hallotta ki a mondandómból. Ez csak azért problematikus, mert nem csupán negatívumokat fogalmaztam meg a titokkal kapcsolatban. Ez tehát nem engem minősít, hanem azt, aki még mindig a negatív mondatokat érzi erősebbnek. Vagyis vizot prédikál (gondolkozz pozitívan), de bort iszik (vagyis a pozitív gondolatok elkerülik a figyelmét). Vagy ahogy nagyanyám szokta mondani,adtál a szarnak egy pofont kisfiam.

Kettő (Csipkebokor vessző)

Elég nagy bajnak tartom, ha valamit nem lehet megkérdőjelezni, vagy kritizálni. Attól még tarthatom jónak a vonzás törvényét, hogy nem mindenben értek egyet az ott elhangzottakkal. Ha csak az elfogadott, hogy teljes mértékben és 100%-ban lehet egyetérteni ezzel, akkor ezt úgy nevezik diktatúra. Ilyen volt a kommunizmus, a fasizmus, vagy épp a szent inkvizíció. Természetesen a sok pozitívum mellet, a kritikáimat is megfogalmaztam, és szerintem ez így van rendjén. Ha valaki úgy műxik, hogy csak akkor érzi jól magát, ha mások hangról hangra az ő véleményüket szajkózzák,akkor a hiba nem az én készülékemben van, én legalább is így látom. Sőt, ideje szoktatni magunkat a gondolathoz, egyre többen vagyunk, akik a "fennálló "rendet" megkérdőjelezik, és kemény kritikával illetik.

Három (macska ül az ágon)

Két nyomvonalon érdemes elindulni,de a vonzás törvénye csak az egyikre koncentrál. Azt mondja bármi lehet, minden elérhető stb. Ez így van, ez az igazság. Amikor megszülettél és gyerek voltál pontosan így érezted, így gondolkoztál. A sötétség korszakában a társadalom (ami egyébként te magad vagy) leszoktat erről. Tehát olyan kérdést feszeget a Titok, ami mindenki9ben születésétől fogva zsigerből benne van. Emlékeztet minket arra, hogy valaha ilyenek voltunk, és ez rendben is van. De az hazugság, hogy ezt tanulni kell. Erről csupán leszoktatjuk magunkat, és valamikor már tudtuk. Tehát minden gyerek jól fut neki az életnek, nincs ebben semmi Titok. Viszont van a születésünknek egy "problematikája". Mivel az egységből érkezünk, ezért egy kicsi gyerek ezt így is éli meg: "Csak én vagyok". Ezt nevezi a pszichológia gyermeki egocentrizmusnak. Erről viszont le kéne nevelni a gyereket, és több kevesebb sikerrel ezt a szülők jó része meg is teszi. Vagy legalább is ezt gondolja. A valóság ugyanis azonban az, hogy az egót folyamatosan erősítjük a sötétség korszakában. Én jobb oladi szavazó vagyok,én meg baloldali. Én ebben a vallásban hiszek, ő meg abban. Ez mind egy tömegben megélt egoizmus. Tehát a valóság sokáig az volt, hogy a gyereket leneveltük arról, hogy bármit létre tudjon hozni, viszont az egóját jól felerősítettük. Vagyis mindent pont fordítva csináltunk.Ahogy azt valaki szerintem helyesen megjegyezte, a fiilm nem tárgyalja az egységet, azt hogy egyek vagyunk. Vagyis felfedezi a meleg vizet, vagyis azt, amit minden gyerek tud, viszont nem hangsúlyozza az összetartás gondolatát érzését. Ezért az egész bár sok szempontból igaz, hasznos, de valójában súlyosan egocentrikus.

Négy (észnél légy.)

A filmben is elhangzik, miszerint hazugság, hogy mindenből kevés hiány van. De ki hazudja ezt? A vallási, politikai vezetők, a pénzügyi élet képviselői, és a média.De tulajdonképpen a hazugságokra épülő tudomány is. Tehát a világ vezetői nem a vonzás törvényét alkalmazva gazdagodtak meg, hanem azért mert lopnak,csalnak hazudnak. Erről sem a könyvben, sem a filmben nem esik szó. A pozitív gondolkodás bája mögé bújva hallgatnak ezekről a kérdésekről. És tény, ha ezt belevették volna a történetbe, ezt a könyvet Amerikában senki nem adta volna ki, és Ronda Byrne nem tudta volna magát jól megszedni.

Öt (az hatból egy:) )

Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Ez így van, csak nem én kezdtem az ítélkezést. A világ vezetői abból indulnak ki, hogy az emberek állatok, akiket irányítani kell. Ez az ítélkezés, és ez maga a hazugság. Mivel ők ítélkeztek felettünk, ezért megítélem őket, és bezony kijelentem, hazudnak.

Hat (mingyán hét:) )

A pénz. A pénzrendszerünk hamarosan összeomlik, aki látja látja. Akkor majd milyen pénzt fogsz vonzani? A pénzzel más gond is van, de majd rájössz, ha akarsz, és még edd8ig nem sikerült.

Hét (itt a vége fuss el véle)

Az érzelmek erejéről nem beszéltem. De nyolcvan hatszor, és mind a két könyvemben főleg ezzel foglalkozom.

Vége

BUÉK... szó szerint!:)

Címkék:

HozzászólásokFúj Enti!

Ha Tamást nem érdekelné mások véleménye, nem nyitogatná a törpilládat
Ez egy divatos duma, hogy nem érdekel mások véleménye, de a hülyeséget tényleg nem kell beengedni, a mérget nem kell felszedni, ha elkerülhető. Vannak nagyon rossz indulatból fakadó, lehúzó "vélemények" is.
Ha csak egy embernek is tud újonnan hangzani, vagy világítani, aha élményt adni, már megérte a fáradságot."Jellemzően nem szoktam már reagálni a hozzászólásokra. "

Hopp, most látom csak, hogy ugyanazt írtam volna, mint Enti kishaver.
Az utolsó mondaton kívül.
Pozitívumot is kiemelek azért:
A macska ül az ágon szuper! :-)
Imádom a macskákat. :-)
Macska...
Az ágon:

BUÉK Neked is, másik kishaver! :-)Csak eddig olvastam ...

"Jellemzően nem szoktam már reagálni a hozzászólásokra. Ennek egyszerű oka az, hogy lényegtelen számomra, kinek tetszik,amit írok,mondok, vagy épp gondolok, és kinek nem. A gondoltaim megfogalmazásában egyetlen dolgot tartok szem előtt, azt, én hogyan látom. Innentől kezdve természetesen lehet azonosulni velem, és lehet más álláspontra helyezkedni, ezt rád bízom."

Tehát, leszarod mások véleményét.
Te aztán rohadtul beképzelt fax vagy az biztos.
Bekaphatod a faxomat ~ kevesen