Változások

Kellő önkritikával fordulok magam felé, ezért mindaz, amit most "hangosan" megfogalmazok csupán a saját véleményem, saját tökéletlen életem tükrében. Követtem el hibákat, mégis ha válaszolnom kéne arra a kérdésere, vajon mit tennék másképp, azt a választ adnám: semmit. Éppen ezért nem haragszom senkire, hiszen ezen az alapon magamra is haragudhatnék.

Talán még soha ekkora erővel nem ébredt fel az igény bennünk az igazságra. Nem valami haragvó igazságtételre gondolok, hanem a nyilvánvaló kimondására. Valahogy mintha minden abba az irányba terelne minket, hogy vágyjuk, és szomjazzuk a szabadságot, és az igazságot. De én is csatlakozom azokhoz, akik szerint a világot nem lehet megváltoztatni, legfeljebb magunkat.

Sok minden történik még az elkövetkezendő néhány évben, ami okot adhat felháborodásra, elkeseredésre, dühre, vagy épp feszültségre, legalább is, ahogyan én látom. Sosem adnék tanácsot senkinek az ügyben, hogy mit tegyen. A saját életét mindenki maga ismeri, és éli meg. Messziről jött ember, pedig azt mond, amit akar. Csak magamról tudok beszélni, mert a saját életemet ismerem, a tiédről legfeljebb elképzeléseim lehetnek. Ha úgy érzed, itt az ideje, akkor add ki a dühödet. De most is, mint minden esetben hozzáteszem, ez nem jelent vérontást. Csupán arról van szó, hogy mindnyájunkban van egy határ, amit ugyan nem látunk, de ez a határvonal egy egyértelmű jelzés, meddig mehetünk el. Világos, ahogy ezt is sokan jól meglátták, a válság, ami minket embereket súlyt, nem csupán gazdasági alapú, szélesebb, és mélyebb gondokat takar. Ennek megélése fokozhatja a bennünk lévő feszültséget, és elkeseredést.

Mielőtt azonban felvágnánk a maradék ereinket is, természetesen leszögezném, aminek kezdete van, annak vége is szokott lenni.

Miután az ember kiadta a dühét, csak megnyugszik, és igyekszik józanul végiggondolni a dolgait. Okkal születtünk meg mindnyájan, oka van annak is, hogy most. Miután az ember megfogalmazta saját maga számára, mi az amiből elege van, ami taszítja, ideje arra koncentrálni, amivé válni szeretne. Hangozzon most még bármily hihetetlenül is, mindnyájan lehetőséget kaptunk az élettől. Mert minden, ami most történik jól történik, ugyanis felráz, felébreszt minket, vagyis az emberek egy részét biztosan. Olyan lehetőségek előtt állunk, amiket ezek nélkül a nehézségek nélkül nem vágynánk, vagy nem ismernénk fel. Felismerni azt, hogy az a szép világ, amiről álmodtunk eddig, itt van az orrunk előtt, vagy még közelebb.És ahogy bent, úgy kint, ahogy lent, úgy fent. Van képességed a változásban, és az életed megváltoztatásában. Mindig is volt, csak mintha elfelejtetted volna.

Képességeid forrásai pedig az érzelem, melynek két vége van, az egyik a szeretet, a másik a gyűlölet. A világ most alaposan próbára teszi a szereteted, és ezt megértem.
De ha valamiben, hát ebben neked is, nekem is van szabad akaratunk.

Mi magyarok az Anyát, a nőt tartottuk valamikor a valódi teremtőnek, ez tett minket mássá, és ezért van bennünk most elkeseredés, de ezért nincs bennünk bosszúvágy, és ezért szeret minket a jóisten. :)

Címkék: