Nevessünk :)

A minap azon gondolkoztam, hogy mennyire keveset mosolyognak és nevetnek az emberek. Ha megnézünk egy kisgyereket, akkor láthatjuk, hogy mennyire önfeledten tud vigyorogni szinte mindenen, ha jót, ha rosszat csinált vagy csak úgy magában. És ha megfigyeljük ilyenkor nekünk is jobb kedvünk lesz, mert Ránk ragad. Igen, a mosoly és a jókedv ragadós. :) Ez van. Ez ellen nem tudunk mit tenni :)

Majd ahogy egyre inkább felnövünk, öregszünk, ez a belülről jövő derű, mintha eltűnne. Ilyenkor szokott az a szöveg jönni, hogy mitől legyen jó kedvem és az illető elkezdi sorolni a problémáit. Oké, mindenkinek vannak gondjai, de kérdem én, attól, hogy morcosak vagyunk ez megoldódik? Hát, szerintem nem. Sőt még inkább belehergeljük magunkat és egy idő után semminek sem tudunk örülni. Pedig mindennek van jó oldala is. És ez a fontos. :) Sok a munka? Örülj, hogy van munkád. Tele van vakondtúrással a kert? Gondolja arra, hogy van házad :) De ha éppen eláztál az esőben, na akkor inkább használj Taft-ot és a hajad tovább fog tartani :) Ezekre kell koncentrálni és rögtön minden jobb lesz.

Pedig mosolyogni és nevetni jó és ráadásul nevetésnek gyógyító hatása van.

Nevetés közben háromszor annyi levegőt lélegzünk be, mint normál esetben. Ha tizenöt percig egy huzamban felhőtlenül nevetünk, annyi energiát égethetünk el, mint egy kilométernyi sétával! Nevetés közben a szívünk gyorsabban ver, működésbe lépnek a hasizmok és a rekeszizom, illetve szervezetünk plusz oxigénhez jut. Azért valljuk be sokkal kellemesebb, mint a felülés :) A nevetés serkenti a vérkeringést, erősíti a szívizmokat és az immunrendszert. A mindennapos nevetés ugyanolyan hatásos lehet, mint a mindennapos testmozgás!

A mosoly jó masszázs az arcizmok számára, amely révén tovább megőrizhetjük bőrünk feszességét és a fiatalos megjelenést. A nevetés endorfinokat, ún. "boldogsághormonokat" szabadít fel. Kevesebb ok, hogy csokival tömjük magunkat. :) A nevetés a stressz tüneteit is csökkenti. Szervezetünk több oxigénhez jut, amely jótékonyan hat a koncentrációra, a gondolkodásra és a motivációra.

Ha sokat mosolyogsz, nevetsz és kedves vagy az emberekkel, egy idő után rájuk ragad és szinte észre sem veszik, hogy nem „problémájukra” koncentrálnak. És talán annak van a legnagyobb szükséges egy általad adott mosolyra, aki úgy érzi erre képtelen. Először majd furán néz, majd fogadja, később Ő is ad :) Szerintem ez fontos.

Ha tudjuk, könnyítsük meg egymás napját azzal, hogy jókedvűek vagyunk. Ráadásul egy mosoly által közelebb tudsz kerülni emberekhez, alakíthatsz ki kapcsolatokat. Míg a mérgelődéssel mit érsz el? Maximum, hogy felidegesíted magad és elrontod a napod.

Van egy kedvenc mondásom: Egy perc mérgelődéssel elvesztegetsz 60 másodpercnyi boldogságot!

Tehát egy mosoly felbecsülhetetlen minden másra ott a Mastercard :)

HozzászólásokKöszönöm Melinda! :))

Köszönöm Melinda! :)):D

Jajj, a vicc aztán elmaradt, de az egész suli egy poén, jófejek a tanárok, egy csomót röhögünk együtt az osztállyal :D Viszont írok akkor már ide egy viccet: - Nagymama, miért olyan piros az arcod, és nagyok a szemeid? - Hagyjál Piroska, már wc-zni sem lehet? :D...

Igazán jó,hasznos és igaz írás:-)Gratulálok!:)

Szia!

Köszönöm!

Remélem a vicc jól sült el a suliban :) Ha van kedved megoszthatod itt is :)

üdv :))Így van!

Köszönöm ezt a remek cikket, remélem egyre többen fognak hasonlóképpen gondolkozni. Én már el is határoztam hogy egy viccel fogok nyitni mikor belépek az iskolába :-)