Hogyan érd el, hogy az önsegítő technikák neked is működjenek?

Sok ember tesz erőfeszítéseket azért, hogy saját magát tökéletesítse. A nagyon ambíciózus emberek meg azon küzdenek, hogy ezt fokozzák. Mi van azokkal, akiknek kifejezetten szükségük lenne arra, hogy fejlesszék magukat, és mégsem érnek el vele semmit?

Az ambíció kapcsolatban van ezzel, de azért sokkal többről van itt szó. Az ambíció egy nagyon erős vágy. De a vágy önmagában nem elég, hogy elérjük azt, amit szeretnénk. Pl. ha van egy erős vágyad hogy megnyerd a lottót az még nem garantálja, hogy úgy is lesz. Ha milliomos akarsz lenni, az nem jelenti azt, hogy az is leszel.

Két oka van, hogy ezek a technikák nem működnek mindenkinek.

1. Beállítódottság, gondolkodásmód

Az emberek többsége nem tudja fejleszteni önmagát a negatív beállítódottsága miatt. Ezt kell legelőször megváltoztatni. Az alapvető ok, amiért az emberek nem érik el azt amit szeretnének, a gondolkodásmód. A szakértők egyetértenek abban, hogy a siker 90%-ban a gondolkodásmódtól függ. Az, ahogyan viselkedsz és a cselekedeteid végeredménye szintén a gondolkodásmódodtól függ. Légy óvatos a gondolataiddal!

Vannak emberek, akik negatívan gondolkodnak, bezárják a fülüket, apatetikusak, és nem hajlandóak koncentrálni, tanulni és változni. A negativitás erősíti az önszabotázst. Az apátia megöli az álmokat. Ezek a bezárkózott, a tanulásra és változásra nem hajlandó emberek pedig nem tudnak elérni sikereket.

Nyisd ki az elméd, és hagyd is úgy. Felejtsd el a negatív gondolatokat, mert megakadályoznak a sikerben. Amire a legtöbbet gondolsz az fog megtörténni. Akkor már inkább az történjen, amit valóban szeretnél. A megszokást nem egyszerű legyőzni, de nem is lehetetlen.

2. Napi szorgalom

Néhányan elmennek önfejlesztő előadásokra, elolvasnak egy könyvet, részt vesznek tréningeken, tanulnak technikákat, és ezután hetente 1-2x ezeket alkalmazzák és drámai eredményekre számítanak. Csodálkoznak, hogy még mindig nem történt semmi.

Rossz hírem van, ezeket a technikákat napi szinten kell alkalmazni. Ugyanis egy régi sok év alatt felépített berögződés (a sikertelenségről, szegénységről, vagy bármi másról) nem tűnik el két nap alatt.

A személyes fejlődés valóban egy folyamat, nem egy egy estés program. Gondolj a diétára. Ha csak egyszer eszel keveset, valószínűleg nem fogsz annyit fogyni, amennyit szeretnél. Ez egy folyamat, napi erőfeszítésekkel.

Legyenek a fejedben a céljaid, és szánj magadra 30-60 percet napi szinten. Ha kitartó vagy, meglátod, hamarosan egy új, sokkal energikusabb és sikeresebb személy leszel.

(3.) A legtöbb embernek csak egy homályos elképzelése van arról, hogy mi a siker illetve, hogy mit szeretne elérni. Gondold csak végig a saját céljaidat. Mennyire égetőek? Vagy az sem baj, ha majd később vagy egyáltalán nem történik meg?

A legtöbben gyakorlatilag nem élnek, hanem túl-élnek. A mindennapi dolgok, a gyerekek, a munka, a stressz…Mindig csak az aktuális probléma, azt mondod, hogy ezt még megcsinálom és akkor váltok. De ez sosem történik meg.

Rengeteg helyen írják, hogy találd meg a céljaidat, és hogy működjön is, írd le. Ez idáig könnyű, gyanítom porosodik pár ilyen cél-lista a lakásodban, ahogy a céljaid is. Leírtad, majd hátra dőltél, büszkeséggel telve, hogy a munka elvégezve..

Amíg csak tudod, hogy mit akarsz, addig nem fog történni semmi. Majd ha érzed! Amikor érzelmi töltése is lesz, egy vágy, hogy pl. „én ezt akkor is megcsinálom”, „megmutatom neki”, vagy csak „megérdemlem”…

Találd meg a vágyaidhoz vezető utat, mert addig bármilyen technika csak időpocsékolás.

Elric Freeman

HozzászólásokTetszik a meglátásotok.

Ahogyan cserélitek azt:) Klassz!

Hajrá! Csak így tovább! Mert mindkettőtöknek igaza van, egyénileg- és ettől kerekebb a világ.
Még mindig állítom, az halad amire fókuszáljuk figyelmünket:):)

„Minden eszköz helyénvaló, ha eredményt hoz.” - Joseph Goebbels
Teljes mértékben igazad van:) Véleményt lehet alkotni, minden jogod megvan hozzá, tedd is bátran én melletted állok és elfogadlak olyannak amilyen vagy.

"A mester sohasem mondja meg a tanítványának, hogy mit csináljon. Csak útitársak ők, akik együtt szembesülnek a rácsodálkozás nehéz élményével, amikor ajtók csukódnak be, és horizontok nyílnak meg előttük, amikor az észlelés állandó változásban van, amikor a folyók keresztezik az útjukat - amelyeken nem átkelni kell, hanem végigmenni." - Paolo Coelho...

„Mert az Ő véleménye a fontos”
Ha már itt tartunk... Minden ember véleménye fontos! Beszélsz arról, hogy mi nem jogosít fel az ítélkezésre, de vedd észre, hogy te is ítélkezel. Azzal, hogy kijelented kinek a véleménye fontos és kié nem, azzal ítélkezel emberek felett. ;)

„A harmónia is fontos, de lehet, hogy valakinek nem ez a legfontosabb.”
Igazából (összességében nézve) mindenkinek ez a legfontosabb. Az más kérdés, hogy ezzel ő tisztában van-e vagy sem. Hiszem/tudom, hogy minden emberi életnek célja van és nem csak létezünk bele a „vakvilágba”. Hidd el nekem, hogy nem a csini autó, nagy ház vagy az „ideális testsúly” a cél. Ezek maximum állomások az életcélunk felé menet. Ez akkor is így van, ha az illető az adott pillanatban épp álmai munkahelyének megszerzését tartja a legfontosabbnak.

„Ha bíráltam volna Őt, hogy mit csinál jól vagy rosszul, akkor nem lenne olyan sikeres és eredményes a munkám. Mert mindenki attól fél, hogy valamit elront. Semmit nem lehet elrontani vagy tévesen meghatározni.”
Itt jön képbe annak eldöntése, hogy a hozzád fordulók vágyait elégíted ki vagy a szükségleteit. Aki a vágyak kielégítésére helyezi a hangsúlyt, az valóban sikeres lesz előttük, de ez a siker egy prostituált sikere. Aki a valódi szükségleteikkel foglalkozik, azt páran megutálják, de csak ezen a módon lehet valóban segíteni és nem egy újabb álomba ringatni őket. Ehhez néha szembesíteni kell saját magával az illetőt, ami fájdalmas is tud lenni. Persze ezután meg kell tudni mutatni a kiutat is számára. Aki egyfajta spirituális diadalmenetet ígér bárkinek, hibák és pofára esések nélkül, az átveri a hozzá fordulókat. Ugyanis emberek vagyunk. Emberek, akik néha hibáznak. Emberek, akik néha tévednek. Ezt nem elhallgatni kell előlük, hanem szeretettel átsegíteni őket az életük nehézségein.

Aki ezt megérti, az alkalmassá válik arra, hogy valóban segítsen másokon...

Elric Freeman:)

Kérdezz meg egy szerelmes embert mennyire éli a harmóniát. Vagy egy olyan, munkáját szenvedélyesen végző embert, mit él meg. Mert az Ő véleménye a fontos.

A bírálat még soha nem vezetett eredményre. Tényleg "van jó, legjobb, még jobb, sőt még annál is sokkal jobb technika"?
Mindegyik "jó, legjobb, még jobb, sőt még annál is sokkal jobb technika". Legalább is mindegyik a legjobb szándékkal van kitalálva. Segítő szándékkal. A harmónia is fontos, de lehet, hogy valakinek nem ez a legfontosabb.

Nos amit meg kell tartani, annak ha kicsi is a súlya, egyszer le kell tenni. Mi a harmónia? Kinek mi? Az ember a fontos és az a személyiség amit képvisel, ha ebbe bele tartozik a harmónia akkor az övé. De mindenkinek más és más és ez a szép az egészben, engem ez gyönyörködtet. Nevezhetjük "kutyafülnek" is.

Az a fontos, ami neked fontos. A másiknak lehet, hogy kevésbé fontos a "kutyafül", de ez nem jogosít fel arra, hogy ítélkezz felette, mert nem fogadja el a "kutyafület".

Én nem oktatok semmit. Kérdezz meg egy olyat, aki már találkozott velem előadásokon vagy négyszemközt. Ha bíráltam volna Őt, hogy mit csinál jól vagy rosszul, akkor nem lenne olyan sikeres és eredményes a munkám. Mert mindenki attól fél, hogy valamit elront. Semmit nem lehet elrontani vagy tévesen meghatározni. Én tiszteletben tartom, mert a Te technikád, a harmóniád, számodra a legtökéletesebb.

"Nem akarlak megváltoztatni, meg szerelni, átalakítani. Csak azt szeretném, ha felfedeznéd az értékeidet és élnéd azokat." -by Szikszay Csaba"A legmeghatározóbb mindig a

"A legmeghatározóbb mindig a szív, az érzelem."

Fura ezt olyantól hallani aki tudatos életmódot tanít. :) Ráadásul téves is a megállapítás. Ha végiggondolod, akkor a legmeghatározóbb a harmónia...

Az emberek legtöbb nehézsége, problémája abból fakad, hogy a harmóniát nem tudják elérni (vagy megtartani) az életükben. Ennek legtöbbször az az oka, hogy valamelyik irányban kiegyensúlyozatlanok. A test, a szív, az értelem (vagy más olvasatban az anyag, a lélek és a tudat) egyformán fontos, amíg fizikai testben élünk. Nem emelheted ki egyiket sem a többivel szemben, mert az mindig harmóniavesztéshez vezet...

Írod, hogy folyamatos, kitartó, figyelmet és energiát igénylő a különböző technikák alkalmazása. Ebben teljesen igazad van. Amiben viszont tévedsz, az az, hogy ezeket a technikákat nem egy életen át kell alkalmazni, hanem csak addig, amíg újra el nem éred a természetes harmóniád a Forrással. Ráadásul ezeknek a technikáknak az alkalmazásán nem egyfajta poroszos vasfegyelmet kell érteni. Talán már észrevetted, hogy az élet rugalmas és segítőkész.:)

Nagyon jó kép:) sikertörténeteknél megtalálod ugyanezt:).
Önmagunkat gyakoroljuk egy életen keresztül.
Technikákat hiába alkalmazunk, ideig óráig tudjuk működtetni. Mivel folyamatos kitartó, nehéz, figyelmet és energiát igényel, egyszer abbahagyjuk. Csak a természetes dolgok maradnak meg, ezek azok amik ott vannak bennünk, csak ki kell emelni. Az értékekre gondolok elsősorban.
Gondolni sok mindent lehet, jó is ha pozitívan látjuk az életünket, de "ha most álltunk fel a klozetről és húztunk egy barna csíkot, gondolhatjuk azt hogy illatos, ha egyszer nem az"
A legmeghatározóbb mindig a szív, az érzelem.Hálásan köszönöm!

Rálátásba nagyon sokat segítesz vele. Hiszen tényleg, az amit szeretnénk működtetni, napi szinten rengeteget kell vele foglalkoznunk. Mint a sportoló az izmaival:) Edzi magát, erőteljesen, még jobban és még jobban!!!