Hogyan jutottunk idáig?

Ha már az ország sikertrénere lettem, akkor írok pár gondolatot erről az országról. Illetve nem is maga az ország a lényeg, hanem a benne elő nép. Mi az oka annak, hogy az elmúlt 100-150 évben (de valószínűleg már régebb óta) folyamatosan egyre lejjebb és lejjebb csúszunk egy képzeletbeli „ranglétrán”? Volt idő mikor Európa meghatározó nemzete voltunk. Volt idő mikor katonailag, volt amikor kulturálisan, volt mikor gazdaságilag. Még olyan is volt, hogy mindhárom területen kitűntünk...

Mi az az alapvető dolog, ami miatt mi Európa élvonalából lecsúsztunk a sereghajtók közé? Ez nem csak történelmi távlatokban igaz, hanem az elmúlt huszonpár évre is. A rendszerváltó országok éllovasai voltunk. Mondhatni mi indítottuk el az egész folyamatot. Jelentős részünk volt a Német újraegyesítésben. De két évtized kemény, fáradságos munkájával elértük, hogy Albániánál azért még jobbak vagyunk!

Lehet siránkozni, hogy mennyi területet vesztettünk trianoni békeszerződés miatt, de nem ez a veszteség áll a problémák gyökerénél. Nagy veszteség volt nekünk, de ez akkor sem ok, hanem okozat. Az ok amiért a folyamatos lecsúszás állapotában vagyunk az, hogy a magyarságnak nincs célja! Ha létezik is valami célhoz hasonló dolog nálunk, akkor az nem közismert vagy nem egységesen elfogadott vagy pedig nem valódi cél. A cél az valami olyasmi, ami a „Miért léteznek a Magyarok egyáltalán?” típusú kérdésre egyértelmű választ ad. A Forrásnak minden általa létrehozottal kapcsolatban határozott terve volt. Azok akik ismerik ezt a célt és aszerint élnek, azok felemelkednek. Akik a céljukat elfelejtik vagy szándékosan ellene tesznek, azok kitörölődnek a Teremtés művéből...

Bármely egyén vagy szervezet (család, cég, nép) cél nélkül elsorvad. Egy megnyilvánult ámbár kaotikus világegyetemben élünk. Egy ilyen rendszerben önmagától minden folyamat a legnagyobb entrópia irányába halad. Az egyetlen, ami ezen entrópia ellen hat az az akarat. Az akarat pedig csak a célokból/célokért keletkezik. Eltekintve ezen spirituális törvényszerűség részletes kifejtésétől, indoklásától (több 10 oldalt venne igénybe) nézzünk szét a világban és tapasztalati úton is meg tudunk arról győződni, hogy minél „erősebb” célja van valakinek, annál jobban megy az élete. Ennek a másik véglete is megfigyelhető. Aki valódi célok nélkül éli az életét, az meg sem áll a gödör aljáig!

Elég ha megnézünk olyan népeket (pl: Kína, Izrael), ahol megszokott dolog nagyon hosszútávra tervezni. A „Kelta Tigris” jelenség is a céltudatos és célkövető gazdaságpolitikának volt köszönhető Írországban. De az újra megtalált céltudatosságra jó példa az is, ahogy Izlandon kijöttek a 2008-as válságból és valódi demokráciává alakították át az országot.

Minél hosszabb távra tudsz tervezni (vagyis minél magasabbra raktad a lécet a célok területén), annál sikeresebb lesz az életed. Ennek fényében talán meglepő, de a magyarok többségének a tervezési spektruma maximum 3 hónap. Nem véletlenül vagyunk állandóan kesergő, siránkozó nép. Ennyi előrelátással, tervezéssel még lekövetni is nehéz az eseményeket, nemhogy elébük menni. Pedig ez a siker egyik záloga. Felkészültnek lenni és lehetőleg irányítani az eseményeket!

Ezért van az, hogy friss ügyfeleimmel csináltatok tervet a családjuk számára a következő 150 évre. Eleinte látom a szemekben a ki nem mondott kérdést: „Meg vagy te húzatva? Nem is fogok addig élni!”

Pedig pont ez a lényeg! Ki kell lépni az önös világnézetből. Olyan célokat kell találni, amik túlmutatnak a saját személyes létünkön. Eleinte ez nem egyszerű, de ahogy jár rajta az ember agya egyre természetesebb lesz a dolog. Elkezd nemcsak egyénekben, hanem családban/dinasztiában gondolkodni. Eltűnik a halál, mint korlátozó tényező és a fantázia végre szabadon szárnyalhat.

Ha tudsz és mersz is ilyen távlatokban gondolkozni, akkor minden (de tényleg minden) elérhetővé válik. Gondos tervezéssel és megfelelő időt hagyva nincs elérhetetlen cél. Lehet, hogy neked csak egy panellakás jutott, de a dédunokád már egy bolygó kormányzója lehet. A kis forgácsoló üzemedet világszinten jelentős kibernetikai multivá fejlesztheted 1-2 generáció alatt.

Persze ehhez az egyedi látásmódodat is tovább kell adnod a gyerekeidnek. Ha tényleg kitartó vagy és a siker áradása közben sem térsz el a céljaidtól, akkor a jó példa miatt nem lesz nehéz dolgod. A gyerekek őszintén vágynak arra, hogy követhessék szüleik példáját. De ehhez jó példával kell elöl járnod!

Ahhoz, hogy példakép legyél a gyerekeid/unokáid előtt kevés az, hogy minden reggel pontosan érkezel a munkahelyedre és délutánig robotolsz a cégedért. Ők egy hősre vágynak és nem egy mártírra!

A rengeteg munka a régi, megszűnőben lévő paradigma része. A magyar nyelv nagyon kifejező. „Annyit dolgoztam, mint egy állat”. Világosan kifejezi, hogy a rengeteget dolgozni, ész nélkül az állati minőség. Erre pedig egy ember sem lehet büszke...

Az új paradigma a minőségről fog szólni. A minőségről, amire te is és az utódaid büszkék tudnak lenni.

Ugyanígy állati minőség a ravaszság is. Az a ravaszság, amire mi magyarok annyira büszkék tudunk lenni. Az emberi minőség ezen a téren a bölcsesség. Ez az amit erősítenünk kéne. Ez az aminek a fejlesztésére figyelmet kéne fordítani.

Számtalanszor el szoktam mondani: „Ahová figyelem irányul, oda energia áramlik. Ahová energia áramlik, ott a neki megfelelő hatás létrejön”.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezért súrolják a hazaárulás fogalmát a legtöbb „nemzeti érzelmű” zenekar dalszövegei, témái. Tudom nem leszek népszerű emiatt, de azért kifejtem kicsit részletesebben...

Előrebocsátom, hogy nem gondolom azt, hogy ezen „hazaárulás” mögött szándékosság rejlik. Szimpla tudatlanságból teszik amit tesznek. Mennek az események sodrásával és nem gondolnak bele a következményekbe, nem tervezik meg a munkájuk hatását. Amelyik ezt megtenné az olyat alkotna, hogy még évszázadok múlva is emlékeznének rá...

Tudni kell, hogy a zene és az ének a legősibb mágiaformák közé tartoznak. A közös éneklés révén pedig még a teljesen laikus emberek is olyan hatást tudnak létrehozni, amiről egyébként nem is álmodhatnának. (Ezért énekelnek a templomi szertartások során a hívek :) ). Ritka kivételtől eltekintve ezek a „nemzeti érzelmű” dalok tele vannak keserűséggel, panaszkodással és az elveszett dolgok siratásával. Ezeket koncerteken több száz, több ezer ember énekli együtt.

Hová irányul a figyelem? A veszteségre, a kudarcra. az elveszett dicső múltra. Ebbe fog áramlani az energia is. A nemzet szintjén folyamatosan létrejövő hatások pedig a veszteség, kudarc, elveszett dicsőség. Tehát ezek a dalok nem csinálnak mást, mint belerögzítenek minket egy vesztes szerepkörbe. Ennek az eredményét látjuk magunk körül...

Remélem lesz olyan zenekar, aki mer ezen változtatni. Aki nemcsak a népszerű „sírva vigad” témát cifrázza. Aki az élére mer állni a magyar nép felemelkedésének zenei vonalon.

Át kell értékelni a látásmódunkat. Csak a cél számít és a hozzá vezető út. Minden ami eddig volt, csak ennek a fényében vizsgálandó. Mindenki hoz rossz döntéseket és mindenki hibázik, mert emberek vagyunk és nem istenek. De a hibákból tanulni kell. Leszűrni a megfelelő következtetéseket, hogy ne kövessük el őket még egyszer és továbblépni a célunk felé. De a figyelmünk mindig a célon legyen!

Ha nem tudjuk mi a célunk, akkor gyorsan találni kell egyet, mert cél nélkül szétforgácsoljuk az energiánkat.

Segítsetek! Mi a magyarság célja?

Elric Freeman
www.teljessegforrasa.hu

HozzászólásokJulcsi:)

Köszönöm az ölelést...:) nagyon jókor érkezett..:)
...remélem nemsokára személyesen is viszonozhatom...;)Elric, ..sajnos én sem tudok

Elric,
..sajnos én sem tudok részt venni a találkozón, külföldön dolgozom,
nagyon jó az írás a válaszaid is tetszenek.
Kérek szépen élménybeszámolót a találkozórol.
Moslygos szép napot kívánok....:)))))))))))Találkozó

Legyen a találkozó május 1.-én 12 órakor a Vajdahunyad vár, a műjégpálya és a Kós Károly sétány által határolt kis tisztáson. Itt elvileg nem lesz más rendezvény. Hozzatok pokrócokat, innivalót és leülünk a fűbe.

Ha láttok egy beszélgető, irka-firkáló csoportot, akkor gyertek oda nyugodtan, mert azok mi vagyunk. Nagy eső esetén beülünk valahová a közelbe, de ezt a helyiekre bízom (szóval eső esetén ne késsetek :) ). Mivel van miről beszélgetni ezért gondolom 1-2 órát biztos ott leszünk...Találkozó

Kedves Elric, ez tényleg gyorsan ment :):), de sajnos nem tudok eljönni, a "hosszú hétvégénk" már régóta foglalt. Figyelek, és a következőre remélem tudok jönni. Üdv.Mosoly

jimihendrix, valóban az az egyik legnagyobb siker! Amikor reggel felkelsz, akkor őszintén mosolyogsz és ez a mosoly lefekvésig kitart. Emellett eltörpül, hogy mennyi pénzed vagy milyen rangod van...megfelel...

Bari, tényleg nem kötözködni akarok, de a "Nekem tökéletesen megfelel a világ" és az "elképzelhető legtökéletesebb világban élek" között több árnyalatnyi különbség van... :)

Nekem a "megfelel" a kiindulási alap amire építkezve haladok a számomra "tökéletes" felé. Nem elégedetlenkedek, nem zúgólódok, nem lázongok (egyik cikkemből sem lehet ilyesmit kiolvasni). Elégedett vagyok a jelenlegi sorsommal, de ettől függetlenül (vagy tán pont ezért) tudom, hogy lesz jobb is. Tervezek és teszek is ezért. A Forrásba vetett bizalmam/hitem révén nincs bennen egy szemernyi félelem sem attól, hogy kudarcot vallok. Igazábol a kudarc, mint lehetőség fel sem bukkan bennem. (A kudarctól való félelem alapjaiban kérdőjelezi meg a felsőbb hatalomban való valódi hited)

De persze dolgozok magamon és az engem körülvevő környezeten is. Ilyen például a kertem is. Amikor megvettük, akkor embermagas gaz volt benne. Tökéletesen megfelelt nekem, különben nem vettem volna meg. De már akkor tudtam, hogy létezhet ennél tökéletesebb kert is számomra. Elkezdtem tanulni, tervezni és tenni is a változásért. Jelenleg a legjobb úton van afelé, hogy erdőkert legyen. Megvan bennem a kellő türelem. 4-5 év és megközelíti a számomra tökéleteset...Tisztelt Elric Freeman Ha

Tisztelt Elric Freeman

Ha lehet én átugranék pár dolgot és maradnék a "gondolkodni" megtanulásnál.
Részemről azt gondolom,hogy a"kinek van igaza" most nem fontos.
A fontos az,hogy itt van 1képlet amit elhazudtak előlünk és most lehetőség van világot teremteni.Ez a fontos.
Döntse el mindenki maga hol tart a dologgal."mint belül úgy kívül"-a könyv első tanítása.
Én személyesen átéltem a gondolkozni megtanulás folyamatát és tudom azt mondani hogy sikerült és ha őszinte vagyok sikerül éppen most is ebben a pillanatban,mert ez nem olyan valami amit egyszer megcsinálsz és berakod a szekrénybe hanem "vezet és irányít-ha hagyod.-ez meg az utolsó.
Szóval ha lehet a saját életemből példát mondani,a gondolkodás megtanulása volt a kulcs a sikerhez az élethez mindenhez.Eleinte nem egyszerű:)de ha most utólag átgondolva valaki odaült volna mellém és elmagyarázta,megmutatta volna hogyan is kell elindulni a dologgal tényleg könnyen elsajátítható tudás.Meg lehet valósítani könnyen.Nekem 30év "nem jól gondolkodást" kellett megváltoztatni ennyi éves vagyok.Szóval továbbra is sok sikert-siker alatt (én)személy szerint azt értem:hogy mikor reggel fölkelsz mosolyogsz :) és indul a a napod.-ha ez megvan emberek akkor sikeres vagy:)
szép7végétEmber tervez, Isten

Ember tervez, Isten végez.

Mégiscsak igaz az ősrégi mondás.

Az embernek az a dolga, hogy tervezzen, célokat tűzzön ki. De a tervek szelektálását bízzuk Istenre.

Az, hogy ki, mit ért az Isten szó alatt, az már egy másik történet :)Kedves Elric!

Neked is igazad van :)

"Elég feltenni a kérdést: "A számomra elképzelhető legtökéletesebb világban élek?" Ha a válasz nem egy határozott igen, akkor van még mit tenni. Nem másoknak és nem másokon! :) Mindenkinek magának kell tennie és legelsőnek saját magán."

Dolgozz magadon Kedves Elric, ha nem tetszik a világ.

Nekem tökéletesen megfelel a világ amiben élek :)

BÉKELátod, kedves Admin...

...Neked is igazad van:)))))Keisla, jó hogy levontad a

Keisla,

jó hogy levontad a konklúziót mert így végül visszaértünk oda amit a Titok is tanít... mégiscsak ki kell tűzni a célt, hogy haladjunk valamerre, de utána el kell engedni, és rábízni az univerzumra (istenre, allahra, akárkire) hogy teljesüljön. így van meg a teremtés egysége, hogy tudom mit akarok, és hagyom hogy megvalósuljon, mert nem én irányítok, hanem csak megélem ahogy a célom valósággá válik...

vagy nem? :)

A.Kedves Bari, "Azt az embert

Kedves Bari,

"Azt az embert nevezik sikeresnek, aki kitűnik az átlagból, gazdagságával, ismertségével."

ez inkább a celeb fogalma...

és még csak nem is sok pénzt jelent, ha valaki sikeres, mert az meg a gazdagság fogalmához kötődik inkább...

a sikeres számomra valami ilyet jelent:

olyan ember, aki eléri a céljait.

sikeres az, akinek sikerül megvalósítania, amit kitűzött maga elé. ennyi. a siker belső dolog: kívülről tűnhet kudarcnak, amit te sikerként élsz meg. ha valami számodra siker, te többnek érzed magad tőle, és előre lépsz, akkor az siker, hiába kisebb eredmény. van aki számára ugyanaz a dolog óriási siker, másnak meg kudarc. a siker épp ettől lesz relatív. ha te úgy érzed, hogy amit elérték, az egy siker, akkor mindegy más mit gondol róla!

persze lehet máshogy is definiálni a sikert, ez csak egy vélemény volt :)

A.Kedves Bari, és Elric!:))

Szerintem ez most tipikusan az az eset, mint az egyszeri bíróságon, amikor a bíró meghallgatja a felperest, aztán megszólal.-
- Uram, önnek igaza van.
Meghallgatja az alperest is, és ismét azt mondja:
- Uram, önnek igaza van.
Felpattan az írnok, és mérgesen megjegyzi:
- De bíró úr, kérem! Mind a kettőnek nem lehet igaza!
A bíró töprengőn ránéz, és azt feleli:
- Na látja? Magának is igaza van.

Elgondolkodtam Elric válaszán, és azt hiszem, igaza lehet. A félelem tényezőt én hajlamos vagyok figyelmen kívül hagyni. Ha kitűzünk egy célt, abban a pillanatban sokkal erősebben kezdünk félni attól - még ha nem is veszünk tudomást róla -, hogy nem sikerül elérnünk, mint bízni abban, hogy sikerül. És mivel a tudatalatti sokkal rutinosabban teremt - egész életünkben ezt csinálta -, nyilván ő kerül ki győztesen az ügyből. Ez odáig fajulhat, hogy egy odő után inkább már nem is tervezünk, nincsenek is céljaink, mert frusztrálttá válunk, "úgysem sikerül" szindróma:)

A Te igazad Bari abban van, hogy ha megfogadjuk Jézus tanácsát, s az isteni vezettetésre bízzuk magunkat - vagy nevezzük Gondviselésnek, Sorsnak, akárminek -, akkor nem félünk attól, hogy nem sikerül elérni a célt, elfogadjuk ezt egy lehetőségként, tehát nincs jelen a félelemenergia, ami az ego, az emberi tudattalan teremtéseinek alapanyaga.

Azt hiszem, itt most sok kérdésre megadtuk a választ.
Látjátok, mennyivel hasznosabb összedolgozni?
Ha megosztjuk egymással a tudást, tapasztalatot, jóval nagyobb léptekkel jutunk előre.:)

Köszönöm Nektek:)Kedves Keisla :)

Értelek :)
Az emberi történelem folyamán, az összes épeszű arról beszélt amiről Te.
Dr Ihaleakala Hew Len is azt tanítja, hogy ne tervezz, ne agyalj, hanem inkább add át magad az isteninek.
Ő majd mindent elrendez az egóista elvárásaidnál sokkal jobban.

Jézus is ezt tanítja: Legyen meg a Te akaratod. A felsőbb isteni természet akarata.
Keleten is az önátadást tanítják.
Mindezeket figyelmen kívül hagyva mit teremt egy sikertréner?
Azt, ami most neki sem tetszik.Tisztelt Elric freeman

A találkozón nagyon szívesen megjelennék mert jót tenne nekem a találkozás a hozzám hasonlókkal.Szívhatnék magamba 1 kis energiát,meg adhatnék is át..talán:)
Megjelenni azonban nem tudok,de remélem a következőn már ott tudok lenni.
Sok sikert mindenhez!!!üdv...

Érzeklek = Érzelmek, csak elgépeltem...Tagadás

Keisla egy valós problémára világítottál rá, bár a magyarázat nem teljesen fedi a valóságot szerintem...

Nem azért jön létre amit "kizársz", mert így működik a világ, hanem azért mert amit kizársz, ahhoz erősebb érzelmi töltés (általában félelem) társul, mint ahhoz amit szeretnél. A teremtés "képlete" valahogy így néz ki: Gondolatok * Érzeklek * Tettek. A szorzásjel miatt, ha bármelyik összetevő hiányzik, akkor nem jön létre semmi.

A legtöbb embernél, amikor 2 lehetőség között kell választani, akkor mindkét lehetőség ott van a fejében, de mivel az egyik bekövetkeztétől tart (fél) azon többet fog gondolkozni, mint a pozitív lehetőségen. Ehhez hozzájön, hogy a legtöbb embernél a valamitől való félelem erősebb, mint a vágy a pozitív végkifejlet iránt. Éppen ezért a tettei sem lesznek koherensek.

A képletbe való behelyetesítés után világosan látszik, hogy nagyságrendekkel többet tett le az illető a negatív végkifejlet megteremtésének érdekében, mint a céljáért... :(

Ha valóban kizárnád a negatív végkifejlet lehetőségét és soha nem is gondolnál rá (még tudat alatt sem), akkor a teremtésed csak és kizárólag a számodra pozitív eredményt hozná létre!Kedves Elric!:))

Azért nem tudok ezzel azonosulni, mert meglátásom szerint ez ma is így működik, és épp ez a baj. Hogy mi a jó, és mi a rossz, azt az elme határozza meg, a maga elvárásai, ítéletei alapján. Csakhogy, amikor valamiről azt mondja, ez jó, ennek így kell történnie, ilyennek kell lennie, akkor az ellenkezőjét KIZÁRJA, TAGADJA. A világ pedig sajnos úgy működik, hogy benne az jelenik meg fizikai szinten, amit gondolatban kizársz, és tagadsz.

Ha az elméddel meghatározod, milyen is az általad kívánt világ, akkor az ellenkezőjét fogod felépíteni, most éppen ezt éljük. Szerinted a magyarok ilyen világot akartak, vagy bárki a Földön ilyen világot akart?
Szerintem nem.

De ha megnézed, azt látod, hogy a magyarságnak annyira megkövesedett elvárásai vannak a világgal, az emberrel szemben, amiből tapodtat sem enged. Elvár, s elvárásai által KIZÁR, MEGTAGAD minden mást, mindent, amit ő maga rossznak bélyegez. Ez a magyarázata, amiért olyan világban élünk mi magyarok, amilyenben. Az ellenkezőjét tartuk kívánatosnak, vagyis ezt, ami a fizikai világban visszaköszön, KIZÁRTUK.

Ezért van itt.
Az is például, hogy lennie kell egy célodnak, s azt alérni bármi áron, nos, egyrészt ezt is csak az elméd mondja, ez is csak egy meggyőződés. Viszont azzal, ha a célodért küzdesz, eleve kizártnak tartasz minden olyan életeseményt, ami nem a célod felé vezet, tehát azt fogod bevonzani. Minél makacsabbul törsz a cél felé, az annál távolabb kerül Tőled. Ám ha elengeded az elvárásaidat, s azt mondod, célom megtudni, mit tartogat számomra az élet, s bármi légyen is, kíváncsian várom, mit tudok kihozni belőle - akkor sokkal többre jutsz, sokkal kisebb erőfeszítés árán. Nekem ez a tapasztalatom, de nem feltétlenül van igazam, nem tudhatom, másoknál is így működik-e.

Szép napot Neked.Találkozó

Azon gondolkozom, hogy ezt a találkozót időzíthetnénk a Szerelem ünnepére (május 1). Helyszínnek jó lehet a Vajdahunyad vár és a Műjégpálya közötti kis rét/tisztás. Hozunk pokrócokat és leülünk beszélni a célokról. A végén, ha van kedvetek hozzá csinálhatunk egy egység meditációt is.

Mit szóltok?dal

Tiszavirág, köszönöm ezt a dalt, nagyon tetszik! Több embernek kéne megértenie, átéreznie. "Mosolyog a világ, miért ne tegyem én?" :)jobb

Kedves Keisla, én csak egy egyszerű férfiember vagyok és mint tudjuk a férfiak sokkal egyszerűbben működnek. :) Sokkal kevesebbet agyalok azon, hogy abszolut értelemben mi a jó és mi a rossz. az én megközelítésem sokkal egyszerűbb...

Elég feltenni a kérdést: "A számomra elképzelhető legtökéletesebb világban élek?" Ha a válasz nem egy határozott igen, akkor van még mit tenni. Nem másoknak és nem másokon! :) Mindenkinek magának kell tennie és legelsőnek saját magán.

Ezért szól ez a cikk a célokról. Ez az egyik legelső dolog amit rendbe kell rakni magunkban az egyén, de egy nép szintjén is. A cél az alap, amire fel lehet építeni egy világot. Ehhez lehet később viszonyítani, hogy mi számít jónak és mi számít rossznak...VÉGRE! :)

Szinte pont ugyanerről írom a nevelésszoc. dolgozatom/persze más megközelítésben. Hetek óta nem voltam az oldalon,és erre mi az első írás amit megtalálok? De jó! :)
Kedves Elric! A találkozón rám is számíthatsz! :) Segítek amiben csak tudok...
Drága Tiszavirág! Most jól megölelgettelek!!!
Üdv:JulcsiKedves Keisla :)

Azért van, mert tudom, hogy Te nem vagy zombi.
Így próbálom kinyilvánítani az irántad érzett szeretetemet :)
Tudod, mint gyerekkorunkban ...:)Kedves Bari!:)))

Az olyan "viccekért", amit Te mindjárt az első párbeszédünk alkalmával elsütöttél, a nyóckerben ölnek:))De nem kizárt, hogy sok más helyen is.

Lehet, hogy én vagyok irigy, haragos és gyűlölködő, de azt mondd meg nekem, hogy van az, hogy mégis mindig Te teszed a megjegyzéseket rám, és nem fordítva?:))

Szép napot.Kedves Keisla :)

Mindig szeretettel gondoltam rád :)
Nincs bennem harag, irigység :)
Vizsgálódj magadban, mi, ki, indít el benned negatív érzelmeket.
Miért veszed komolyra a viccelődést :)))

BÉKEKöszönöm,...végre...valaki...

Köszönöm,...végre...valaki....tesz... is...valamit...:))))Kedves Bari!:)))

Ha Te mondod!:))))))))

Mindazonáltal, ha már így ország-világ előtt beismerted, hogy nekem van itt a legtöbb eszem, adnék egy jó tanácsot. Nem irigykedni kell, hanem egyrészt okosodni, másrészt pedig gyújts rá bátran, ne éntőlem irigyeld, hogy van, amit élvezek az életben. Sok mást is élvezek, elsoroljam? Csak hogy megsárgulhass az irigységtől, és májgyulladást kaphass a haragtól, meg a gyűlölettől:)))))Kedves Keisla :)

Neked van itt a legtöbb eszed :)
Jobb és a bal féltekéd, összhangban jól működik.
Lehet hogy még azt is tudod, hogy ki működteti.

Valószínű, hogy a cigi van ilyen jó hatással rád :)))Nem tudom, nekem mostanában...

...az ilyen gondolatokkal is problémám van. Mi az, hogy "jobb"? Ki dönti el, mi a jobb, és mi nem? Ki állítja, hogy a világ most rossz, hogy nem úgy a jó, ahogyan van? Ki dönti el, merrefelé jó menni, és mikor érjük el a "jobb"-at? Egyáltalán ki dönti el, mi a jó, és mi a rossz??

Egyetlen érdekes gondolat, ami ebben a pillanatban vágott belém, ahoyg fentieket leírtam:

A bal agyféltekénk, az elme, az ego világa, a racionális gondolkodás otthona. A hozzá kapcsolódó, általa irányított kezünk, oldalunk a JOBB. Biztos, hogy az a jobb???Siker

Bari, a siker ennél komplexebb fogalom. Én soha nem másokhoz viszonyítom valaki sikerességét, hanem önmagához. Nagyon sokan keresnek, akik nem másokhoz képest akarnak valamiben a világ által elfogadottan is a legjobbak lenni. A legtöbben a saját egyéni útjukon akarnak sikeresek lenni.

Nem akarnak a legjobb előadók lenni a világon, de szeretnék elkerülni, hogy egy céges prezentáció során zavarban legyenek. Ha ezt elérik, akkor ők sikeresek. Még akkor is, ha a világ egy roppant pici szelete (pár munkatárs) tud erről a sikerről.

Van akinek az a célja, hogy jobb szülő akar lenni. Az ő sikere 4-5 embernek lesz csak fontos, de neki ez a 4-5 ember jelenti a világot...

Lehet, hogy ezen emberekről nem fogsz a címlapról értesülni. De attól még igazi hősök. Az ilyen apró változásoktól lesz egyre jobb és jobb a világ. :)