Légy erős: A siker nem a szakképzettségtől függ

Egy pár tévhit a sikerrel kapcsolatban:

A szakképzettséged nem igazán lenyűgöző…
Egészen mostanáig az volt a „divat” nálunk, hogy szinte csak az volt ember, aki elvégzett egy bármilyen főiskolát, egyetemet. És persze emellett mindenki tudta, hogy semmit nem ér és fölösleges. Ez aztán a tudathasadás.

Mivel fizetni kell mostantól a felsőoktatásért jóval több embernek, meglátjuk ez a divat, hogyan változik…De az mindenesetre biztos, hogy kis hazánkban a kétkezi munkás nincs megbecsülve emberileg. És a vicc, hogy sokszor többet keresnek, mint a sokdiplomások. Egy dolog hiányzik náluk csak, a pénzügyi műveltség. Ha ezzel rendelkeznének, szerintem könnyebben „kitörnének”, mint egy közgáz diplomás. Ha nekem nem hiszel, nézz be mondjuk egy marhatenyésztőhöz. Vagy egy kőműveshez.

Mindig a régi kerékvágás…
A legtöbb ember mindig ugyanazt csinálja…és hogyan is lenne máshogy, ugyanazzal a végeredménnyel.

Nem a kemény munka…
Gondolhatod azt is, hogy a munka minősége és mennyisége a titok. Rengeteg ember dolgozik nagyon keményen és sokat és mégsem sikeresek. Mi hiányozhat?

Az intelligencia?
A legtöbb tudós szegény. Ha az intelligencia számítana akkor a legtöbb pénzt a tudósok keresnék a világon, és tök boldogok lennének az életükkel.

A hiedelmeid hozzák létre a tényeket…
Akkor mi a válasz? A gondolkodásmód, a tudatos és tudattalan hiedelmek, az értékeid, elvárásaid, és tapasztalataid összessége. Ezt nevezheted a hiedelemrendszerednek.

Változtasd meg a hiedelmeidet…változtasd meg az életed…
Ha azt veszed észre, hogy már megint történeteket mesélsz magadnak, akkor ezt vedd figyelmeztetésnek, hogy ideje változtatni a szokásaidon. Feltéve, hogy reménykedsz a sikerben.

Ha nem tetszik a műsor…válts csatornát…
Ha nem tetszik az életed…lehetőséged van váltani. Ha már dolgoztál, tanultál többet, akkor itt az idő kipróbálni valami újat. Minden ember a gyerekkori programozásának megfelelően éli a mindennapjait. Milyen lenne ha egy gyerek szeszélyeire bíznánk a döntéseinket? Nos, pont ez történik. A régi sérelmeink, fájdalmaink, megbántottságunk szűrőjén keresztül nézzük a világot és hozunk döntéseket nap mint nap!

Milyen lehetőségeket kaptál?
Hiszek abban, hogy mindenki képes megvalósítani, amit csak szeretne. Ugyanakkor gyerekkorunktól kezdve kondicionálva vagyunk arra, hogy mit NEM szabad vagy mit nem lehet. Ez van a születésünktől kezdve. És amikor felnőttként bizonyítani akarsz, számtalan dolgot kihagysz a számításból csak azért, mert számodra természetes, hogy azt nem lehet, nem szokás stb.

Ahhoz, hogy megváltoztasd az eredményt, számolj az okkal is…
A legtöbb ember az eredmények hiányára fókuszál, az ok helyett (gondolkodásmód). Más szóval, a jólétük hiányát nézik és megkérdezik: Hogyan lehet több lehetőségem? Hogyan tanulhatok többet? Hogyan dolgozhatnék keményebben?
De ha megnézzük a titok tanításait, mit találunk? Az eredmény az a következmény, egy oknak a megvalósulása. Tehát inkább kérdezd azt magadtól:
Hogyan tudom felderíteni a tudatalattim korlátait, és ezeket eltüntetni? Hogyan tudom ezeket motiváló, erőt adó új gondolatokra kicserélni?
Hogyan tudom a kapcsolatot megteremteni a tudatalatti és tudatos között, hogy az okot (tehát a gondolkodásmódom) és a következményt (tehát az eredményeimet) is tudjam tetszés szerint változtatni?

Nem tudsz búzát aratni, ha kukoricát vetsz…
Képzeld el, hogy a tudatalattid a föld, és az eredmények amiket megtapasztalsz a fizikai világban a növények. Ha gyenge termésed (vagy eredményeid) vannak, valódi megoldást csak a föld tápanyag utánpótlása jelentheti. Természetesen vannak egyéb tényezők is mint a napsütés, vagy a kártevők mennyisége, de ezek nem a valódi meghatározó dolgok. Ehhez hasonlóan, a gondolkodásmódod vagyis a korábban említett hiedelemrendszered a meghatározó tényezője az életminőségednek, nem pedig az életkörülményeid részletei.

De nézhetjük a sokat említett mozis példát is. A legtöbb ember végigüli a filmet akkor is ha jó, vagy nem jó. Ahelyett, hogy egy szörnyű film esetében felállnánk és kimennénk, mégis maradunk a székünkben és végignézzük. Akárcsak az életben.

Azok akik elégedetlenek az életükkel szimplán csak ülnek ott és nézik az eredményeket, amikkel nincsenek megelégedve. Miért? Mert fizettek a jegyért, mert nem akarnak mást zavarni stb. Lesznek olyanok is akiknek megvan a véleményük a filmről, vagy kukoricát dobálnak extrém esetben, de ez nem változtat a filmen. És van néhány ember, nagyon kevés, akik fölállnak, és megnéznek egy másik filmet. Ők már rájöttek:
Az eredmények nem változnak, amíg a filmet meg nem változtatják.

Elric Freeman
www.teljessegforrasa.hu

u.i.: A lehetőség adott a változásra. Vagy inkább végignézed a filmet?

HozzászólásokEgyetértek. :-) Az orvos is gyakorlatban műt. :-)

Viszont ahhoz, hogy belevágjon valakibe, kell egy előzetes ismeret, gyakorlás, tanulás. Az ALKALMAZÁS a megtanultak teljes elsajátítása, rendkívül fontos, hogy idáig eljussunk a tanulási szakaszban.
Az elmélet bevágása még nem TUDÁS. Csak az alkalmazással, gyakorlással jutunk el odáig. Tudod, mikor a kiskukta elrontja a rántást hatszor, de hetedikre már nem csomós. :-) És bizony, csak ekkor válik szakáccsá. A végzettség sajnos ma Magyarországon nem biztos, hogy TUDÁST takar, mert hajlamosak a konfliktusok elkerülése miatt átrugdosni a teljesen TUDÁS nélkülieket is, és ez főként a gyakorlatot igénylő szakmákban van így, ezért olyan kevés a használható szaki. :-( Mármint a fiatalabbak között. Szerintem itt sem lenne baj, amit Lengyelországban, vagy Romániában csináltak az érettségivel, hogy a felét, negyedét megbuktatták. Itt sajnos a színvonal csökken, HASZNÁLHATÓ TUDÁS meg kevés marad. Még az egyetemek zömében azért kell tanulni ma is, de nem értem, hogy mondjuk egy kőművestanuló hogy mehet át úgy a vizsgán, hogy hullámos a fal.
Röviden ennyi.
A végzettség általában előny, de jobb lenne, ha TUDÁS maradna még MA is mellette. :-) Gyakorlati. :-) Mert enélkül a tudás nem lehet teljes. :-)Nos, átolvasva a hozzá szólásokat arra az álláspontra jutottam,

hogy kell, aki felnyissa szemünket. És jó, ha ezt feltudjuk ismerni magunkban. Már, mint azt, hogy az amit éppen olvasunk jó nekünk, és tanulhatunk belőle.

És most csak úgy, mindenkire célzás nélkül, hangosan gondolkodom: a tanulás akkor a legeredményesebb, ha az emlékezést felhozza belőlünk. Ha CSAK a megtanultakra koncentrálunk, az elvisz minket, hiszen az csak egy elméleti tudás. A gyakorlatba a HITRENDSZERÜNK szűrői által átültetett tudás ér a legtöbbet, amit viszont a tudatosságunk enged át. Hasznos tehát tudatosságunkat tágítani, így a begyűrűző információkat áttudjuk lelkünkön engedve tenni gyakorlati életünkbe, és nem leszünk a Hármasságunkból, beszélő, de nem cselekvő bábok.

A Hármasság: azt gondolom amit mondok- azt teszem amit gondolok. Gondolatok- szavak- tettek.

Ti mit gondoltok erről?Ha így áll a dolog, akkor mi volt a célod azzal, hogy...

leírtál ide ennyi zagyvaságot?Életem végéig.

Életem végéig.Oks, akkor elmondom, hogy jutottam eme "következtetésre".

Aki elvégez egy főiskolát vagy egyetemet, az adott szakterületen a legmagasabb szintű TUDÁST szerzi meg, tehát nagyobb az esélye a sikerre. Nem igaz, hogy a TUDÁS, amit az egyetemen szerez "semmit nem ér", "felesleges". Egyébként a regisztrált munkanélküliek között a felsőfokú végzettségűek vannak a legkevesebben.
Szóval a TUDÁS, amit megszerzel az egyetemen nagyon is fontos lehet a siker szempontjából.
Nekem egyébként van egyszerű szakmai végzettségem is, hát, össze sem lehet hasonlítani a TUDÁS szintjét az egyetemen megszerezhetővel, annyival levesebbet nyújt.
Szóval az első részben írtad le, amivel nem értek egyet.
Csűröd tovább, vagy inkább tanulsz? :-)Nem írok róla mert tudás

Nem írok róla mert tudás nélkül nem lehetsz sikeres. Én tök másról írtam. Nem is értem, hogy milyen kitekert gondolatmenettel jutottál erre a következtetésre.Tudás nélkül mi hozza a sikert?

Írj akkor KONKRÉTUMOT erről! :-)A tudás nem felesleges. Nem

A tudás nem felesleges. Nem erről szólt a cikk.

Az írásokban az a jó, hogy mindenki a saját megértési szintjén fog fel belőle dolgokat. Akinek előrevittem akár egy gondolattal az életét, annak örülök. Akinek meg nem, nos hát talán legközelebb. Épp ezért nem is nyitok vitát. Nincs miről.Akkor értelek. Jól tetted

Akkor értelek.

Jól tetted2.

:)Bizony, bizony, véletlenek nincsenek. :-)

Meg kellett nyomnom gombokat a gépen, hogy be tudjak lépni. :D
Ha már hányingerem van, nem tudom megállni, hogy ne. :D
Valaki azt hajtogatja mindig, hogy a világ duális, és kell az egyensúly. :D
Mondjuk, én neki sem hiszek, csak gondoltam, leírok én is egy hasonló egyszerűen bedumálható közhelyszerű gyakran alkalmazott hipnózisra alkalmas szöveget. :DÉs látod Origami, Te meg pont

És látod Origami, Te meg pont a színvonal süllyedés közepén léptél ismét be a fórumra írni-olvasni.

Azért ez is valami... :) Ez sem véletlen :)

Ne a világot akard megváltoztatni ha nem tetszik az amit látsz.Még tovább süllyedt a színvonal...

A TUDÁS felesleges.
Szép.
Szorgalom, tanulás nélkül is jól lehet boldogulni, de azt én szélhámoskodásnak nevezem, nem tudásnak.
Könnyebbik vége, de hogy néztek így tükörbe?"Ha enti-re akkor az lehet,

"Ha enti-re akkor az lehet, mert olvastam már pár hozzászólást tőle és nem sok önálló gondolata volt."

Kinek vannak gondolatai?
Kinek van szabad akarata?Nem nem rád, csak azért nem

Nem nem rád, csak azért nem nevesítettem, mert a válasz gombra kattintottam, gondoltam hozzáfűzi majd az ő hozzászólásához. Hát nem:)Ha ezt rám érted, akor nem

Ha ezt rám érted, akor nem tudom honnan derült ki, de szerintem nem rám.

Ha enti-re akkor az lehet, mert olvastam már pár hozzászólást tőle és nem sok önálló gondolata volt.

Ezt gondolom.Ezek szerint Te egy szabad

Ezek szerint Te egy szabad akarat nélküli biológiai robot vagy csak?

Nincs eleve elrendeltség.Mit szeretnél, ki legyen?

Mit szeretnél, ki legyen?KI, MI, AZ, AZ, ÉN?

KI, MI, AZ, AZ, ÉN?:) Én vagyok

:)

Én vagyokVicc :)

"És van néhány ember, nagyon kevés, akik fölállnak, és megnéznek egy másik filmet. "

A végeredmény: Ugyanaz

Ugyanaz, mindenűt, teljesen determinált az életünk.

Változtatni csak a programozó tudna. De ki a programozó?

Ha ezt megfejted nem érdekelnek többé a filmek. :)igazad van

Ha életed filmje ma leperegne vajon érdemes volna végignézni?
Ezt a kérdést kell feltennie mindenkinek - elsősorban saját magának.Elric Te egy tökös és korrekt

Elric

Te egy tökös és korrekt figura vagy aki tisztában van a dolgokkal.

És tudod mi tetszett a legjobban?

Ez:
"Nem a kemény munka…
Gondolhatod azt is, hogy a munka minősége és mennyisége a titok. Rengeteg ember dolgozik nagyon keményen és sokat és mégsem sikeresek. Mi hiányozhat?"...hogy nem a kemény munka kell. Csak is lazán érhetsz el bármit.Jó. Nagyon, nagyon.

És hálás köszönetem, hogy felnyitod szemünket, kedves Elrik!