Miért éhezel?

Azt hiszed valaki másról van szó? Arra gondolsz, hogy tele a hasad, te biztos nem éhezel?

Csakhogy az éhezésnek kétféle módja van. Az egyik a mennyiségi éhezés, amikor konkrétan korog a gyomrod, mert nincs mivel megtölteni. A másik fajta a minőségi éhezés, amikor látszólag jól tartod magad és hírből sem ismered az éhség fogalmát, de mégis rengeteg minden hiányzik az egészséges szinthez az általad elfogyasztott ételből.

Ez a második fajta éhezés sokkal sunyibb módon hat ránk. Erről fogok most írni…

Hallod a jelmondatot: „Tégy az éhezés ellen!” és már nyitod is a pénztárcádat, hogy befizess egy újabb zacskó kekszre az Afrikai éhezőknek. Szép és nemes cselekedet, de miért nem teszel inkább a saját éhezésed ellen? Erre is vonatkozik a régi mondás, hogy mindenki előbb a saját portáján tegyen rendet, mielőtt máséval foglalkozni kezd.

Régóta foglalkozok egészségügyi állapotfelméréssel és még soha senki nem jött hozzám, akinél elsőre nem találtam a műszeres mérés során többféle vitamin és ásványi anyag hiányt. Fontos kihangsúlyoznom, hogy itt nem a „vitamin guruk” által javasolt értékekhez képesti hiányról van szó, hanem a hivatalos orvostudomány által elfogadott RDA (ajánlott napi bevitel) mennyiség vonatkozásában lévő hiányról. Ez pedig az a minimum érték, aminél kevesebbet fogyasztva hosszabb-rövidebb távon mindenképpen fellép az adott vitaminhoz kapcsolódó hiánybetegség.

Értitek?

Soha, senkivel nem találkoztam még a praxisom során, aki minden szükséges vitaminból és ásványi anyagból legalább annyit fogyasztott volna, amennyi a szükséges minimum! Jó azt is tudnod, hogy nem afrikai éhezők között dolgozom, hanem a hazai közép és felső osztállyal.

Tudod mi az, ami még vicces ebben? A túlnyomó többségük szed (rendszeresen vagy kúraszerűen) valamilyen táplálék kiegészítő készítményt és ennek ellenére nem érik el egy vagy több dologból a minimum szinteket. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy a tapasztalataim alapján hány „működőképes” multivitamin készítmény van a piacon. Ez itt nem a reklám helye, ezért nem írom le a konkrét márkákat, de privátban szívesen elmondom.

Nem vagyok orvos, nem vagyok vegyész vagy biokémikus ezért amit most mondok, az nem tényszerű, megalapozott álláspont vagy kutatási eredmény. Ez pusztán a saját magánvéleményem, aminek a kialakításában csak a mérésekre és a józan paraszti eszemre támaszkodhattam. Ahogy én most látom: Valami nagyon bűzlik ezen a területen! Valahogy nincs összhangban, amit a világról „tanítanak” nekünk és amit a világról tapasztalok…

Nincs összhangban az, hogy elvileg minden adott (technológia, tudás, szándék), hogy mindannyian egészségesek legyünk egész hosszú életünk során azzal, hogy csak nagyítóval lehet teljesen egészséges embert találni. Az elmúlt 80-100 évben nem növekedett számottevően sem az átlagéletkor sem az életminőség. Mi hiányozhat? A technológia és a tudás egészen biztosan megvan. Egyedül a valódi szándék területén lehet hiány! Kinek állhat érdekében, hogy betegen (vagy a betegség határán egyensúlyozva), nem optimális körülmények között, kiszolgáltatottan „éljünk”?

Ki az, aki ebből profitál??? Kinek és miért éri meg embertársait ilyen körülmények között tartania? Ki az, akiben még megbízhatsz?

Természetes állapotában az emberi immunrendszer hatalmas fölényben van minden „kórokozóval” szemben. Azoknak gyakorlatilag semmi esélyük nincs elszaporodni és ezáltal kárt, betegséget okozni. Közismert tény, hogy a fertőző betegségek csak azokat fenyegetik, akiknek az immunrendszere nagymértékben legyengült. Ennek ellenére az emberek mégsem az immunrendszer erősítésére helyezik a hangsúlyt, hanem a „bacilusok” irtására. Én ugyan még senkiről nem hallottam, akire a WC pereme alatt lakó bacik csapatostól rátámadtak volna, de azért irtsuk ki őket! Ugyanazok az emberek akik vidáman lubickolnak a baktériumoktól hemzsegő Balatonban (és semmi bajuk nincs tőle), mániákus vegyi háborúba és irtóhadjáratba kezdenek minden hétvégén a fürdőkádjuk hadszínterén. :(

Nem lenne sokkal logikusabb az immunrendszerünket erősíteni, hogy a bacilusok „lepattanjanak” róla, mint a kóbor nomád törzsek a Kínai Nagy Falról?

Nem kéne hozzá mást tenni, mint megszüntetni a sejtszintű éhezésünk. Nagyságrendileg abból a pénzből, amit környezetkárosító és felesleges vegyszerekre költünk havonta, abból meg lehetne vásárolni valamilyen jól összeállított multivitamin készítményt. Nemcsak az ökológiai lábnyomunkat csökkentjük ezáltal, hanem a saját egészségi állapotunkat is rendbe raknánk.

Itt nem pusztán arról van szó, hogy mennyire vagy egészséges, vagy hogy mennyi ideig fogsz élni (betegségektől mentesen). Ezek is alapvető kérdések, de a minőségi éhezés révén még valami fontosat elveszítesz a mindennapjaidból…

Elsőre lehet, hogy nagyon durván fog hangzani, de kérlek járj utána és a saját személyes tapasztalataid révén győződj meg állításaim igaz voltáról. Ebben ne higgy senki másnak magadon kívül! Én csak megmutatok pár összefüggést, de meggyőződést szerezned neked magadnak kell.

Ennek a dolognak a spirituális vonzatáról a „Miért nem vagyunk (fél)istenek?” című következő cikkemben fogok írni. Most csak a fizikai szintű megnyilvánulásról lesz szó…

Az életet csak annak arányában tudjuk élvezni, amennyi (élet)energiánk van. Az életenergiánk szintje pedig pár nagyon egyszerű dologtól függ. Levegő, víz, táplálék, pihenés. Levegőből (egyenlőre még ingyen (vö: carbon credit)) bárki annyit vesz magához amennyit csak akar. A 6-8 óra pihenés általában mindenkinek megvan napi szinten. A fejlett világban az ivóvíz is szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre elhanyagolható áron.

Ebből nagyon könnyen kitalálható, hogyha fáradékony, beteges, energiaszegény valaki, akkor csak a táplálékkal lehet valami „gond”. Látszólag a mennyisége is rendben van, hiszen naponta többször is étkezünk. Ezután már csak a minőségre gyanakodhatunk…

Az étel minősége pedig a beltartalmi értékeitől függ. Nagy hiba pusztán esztétikai szempontok alapján dönteni valaminek a minőségéről, még akkor is, ha az egész fogyasztói társadalom ezt próbálja belénk verni. A 80-as évek végétől egyre több olyan kutatás lát napvilágot, hogy az ételeink beltartalmi minősége csak 5-10 %-a az 50-60 évvel ezelőttinek. Tehát 10-20-szor annyit kéne elfogyasztani, hogy ugyanannyi vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet egyél meg, mint a nagyszüleid gyerekkorukban. Ennyit lehetetlen megenni. Ezért kéne még a legválogatottabb étrend mellett is táplálékkiegészítőket szednie mindenkinek.

Visszatérve az életminőségre: Ha mindenből a megfelelő mennyiséget juttatsz a szervezetedbe, akkor csodát fogsz tapasztalni. Nem leszel beteges, energiahiányos és a várható élettartamod növelése érdekében is sokat tettél. Ezenkívül az életed is színesebb lesz.

Nem képletesen, hanem szó szerint. Javul a látásod, színérzékelésed, hallásod, szaglásod, ízérzékelésed, tapintásod, koncentráló képességed, gondolkodási gyorsaságod, reakcióidőd, idegrendszeri kiegyensúlyozottságod és még rengeteg minden. Olyan érzésed lesz, mint valamelyik mozifilmben, amikor a szürkeárnyalatos (fekete-fehér) világban hirtelen megjelennek a színek. Érdemes kipróbálnod ezt a csodát!

Elric Freeman
www.teljessegforrasa.hu
Facebook

Hozzászólásoktaplalekkiegeszitok

Bekesseg nektek kedves Elric Freeman!

"...a fáradékonyságot viszonylag könnyű megszüntetni pusztán táplálékkiegészítők révén. .."- tanacsolod nagyon helyesen. Koszonom.

Igen, eloszor a testnek kell egy kis "benzin", aztan a leleknek is, bar forditva is mukodik. S hogy ki milyen taplalekkiegeszitot valaszt, szive joga.
A legfontosabb a VIZ, nem egyszerre de minel tobbet, naponta, faradekonysag idejen is. Meginni v. akar lubickolni benne! :)

Egeszsegunkre valljon!:)chi kungos példa

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy mindig a belső változás/átalakulás a lényeg. De ahogy most gondolom, az alapján egy elég jó kezdőlöketet adhat egy sima hiánymegszüntetés a vitaminok, ásványi anyagok területén. Valaki itteni cikkében volt szó egy álomkór szerű tünetegyüttesről. Amikor nemhogy "felesleges" energiája nincs az embernek, hanem a szükséges is épphogy csak.

Ezt a fáradékonyságot viszonylag könnyű megszüntetni pusztán táplálékkiegészítők révén. Persze nem szabad arra gondolni, hogy "beszedek két doboz vitamint és már meg is világosodok", mert ez nem igaz. De a hiányok megszüntetése révén keletkezhet/felszabadulhat annyi plusz energia, amit aztán az illető akár önmaga, akár a Forrás (mindegy melyik irányból közelít) keresésére, megismerésére fordíthat.

Ha csak ennyit sikerül elérni pár embernél, akkor már volt értelme megírni a cikket. Ekkor már többet tettem az emberiség ébresztéséért, mint a legtöbb "guru". :)Az áldozati tudatosság,

Az áldozati tudatosság, mindig megteremti a megmentőjét, akitől sorsa jobbulását remélheti, és a Bűnbakját, a Gonoszt, akire kellemetlenségei teremtésének felelősségét kenheti. Egyik sem létezhet a másik nélkül.Elric, ez az én nézőpontomból

Elric, ez az én nézőpontomból egy remek válasz. Köszönöm.
Azt írtad le, ami miatt írtam a kérdéseket.

Írod,hogy "Viszont élő és folyamatos (spirituális, szellemi) kapcsolatban állok a Forrással. Hiszem (tudom) azt, hogy a tudat határozza meg a létet minden értelemben. Úgy gondolom minél élőbb ez a kapcsolat, annál inkább "élsz". Lehet, hogy nálad/nálatok is hasonló a helyzet."

Nem hasonló, hanem ez a helyzet.
Egyszerűen csak nem értettem a célját amit leírtál. De már értem a lényegét, és részben egyet is értek. Bár akkor neked nem kell magyarázni, hogy minden bentről kifelé halad, és nem kintről befelé,mint azt sokan képzelik és hiszik, mert elhitették velük.
Az a meglátásom, hogy nagyon sokan értetlenül állnak itt a világ és a jelenlegi helyzet előtt és próbálják keresni a felelősöket, miközben azt nem veszik észre, hogy a felelősök mi magunk vagyunk. Nem merik és sokaknak eszükbe sem jut, hogy önmagukba nézzenek, mert annyira nem tudnak már gondolkodni. De persze könnyebb másokra mutogatni, mint szembenézni önmagunkkal. Így ne csodálkozzon senki, ha más nem úgy irányítja az életét mint azt elvárja. Félelemből nem lehet szeretetet létrehozni. Ha elkezded szeretni önmagad, azaz kapcsolatba kerülsz a forrással, mindezekre nem lesz szükség. Én így gondolkodom.
Fel kellene most már állni, és végre önállóan gondolkodni, nem másokra hallgatni és mások életét élni az ő hasznukra.

Köszönöm még egyszer a választ.

Kalandor: Arra, hogy mitől lehet amit felsoroltál, akkor tudnék válaszolni, ha már találkoztunk személyesen.

Elmondom, hogy nálam hogy van, mert pár dologban hasonló a helyzet nálam is. Nem vagyok beteges, ha nagyritkán benyelek valami nyavalyát, akkor másnap már semmi bajom. Nincs energiahiányom, én is kb 5 órát alszok, egész nap csinálok valamit (ha dolgozok, akkor néha 10 órát is non-stop), életkedvem rendben, nincsenek félelmeim és bár viszonylag keveset eszek mégis van egy kis pocakom. DE nagyon odafigyelek arra (mesterséges szarokat csak az éhhalál küszöbén), hogy mit eszek és iszok (sok vizet/teát). Néha pár hónapig szedek jóféle táplálékkiegészítőt és van amikor fél évig semmit (érzés alapján).

Viszont élő és folyamatos (spirituális, szellemi) kapcsolatban állok a Forrással. Hiszem (tudom) azt, hogy a tudat határozza meg a létet minden értelemben. Úgy gondolom minél élőbb ez a kapcsolat, annál inkább "élsz". Lehet, hogy nálad/nálatok is hasonló a helyzet.

De érdemes azt is figyelembe venni, hogy az emberek többségénél ez a kapcsolat teljesen más minőségben van jelen. Akik még csak ébredeznek, azokat valószínűleg sokkal jobban befolyásolják a fizikai dolgok. Főleg akkor ha mindenféle szemetet esznek meg ételként. Ez a cikk nekik íródott...

Több kutatásra lenne még szükség ezen a területen, de náluk a plusz vitamin, ásványanyag és nyomelem bevitelt olyannak gondolom, mint amikor valaki elkezd chi kungozni. Először még nem kell törődnie az energiaáramoltatással, csak a puszta mozdulatokat gyakorolja be. Ekkor még számára is csak olyasmi az egész, mint egy tánciskola. Aztán, ha már tanul egy ideje és jók a mozdulatai, akkor észreveszi, hogy mintha megindulnának különböző energiák. Végül már mozdulnia sem kell az energiái irányításához. Úgy gondolom, hogy az emberek spirituális ébredését be lehet indítani, vagy fel lehet gyorsítani ha a rendbe rakjuk a testüket sejtszinten is. Az eddigi eredményeimről írok majd egy cikket nemsokára....

Táplálékkiegészítő lekvárról még soha nem hallottam, kiváncsivá tettél. :)

Abban igazad van, hogy aki nagyon tudatosan táplálkozik, annak sokkal kevésbé van szüksége plusz vitamin vagy ásványi anyag bevitelre. De még ebben az esetben is pár dologból nagyon nehéz helyzetünk van, mert hazánkban egy csomó mindenből hiány van (ha jól emlékszem jód, szelén, stb). Másrészről pedig van pár elváltozás, ami egyértelműen összefügg bizonyos vitaminok hiányával. Ilyen pl a máj zsírosodása, az érfalak rugalmassága, az idegrendszer terhelhetősége, csontok erőssége. Direkt csak olyanokat soroltam fel, amik hosszú évekig (akár egy évtizedig is) nem okoznak semmilyen problémát. Mindegyik olyan probléma, amivel napi szinten találkozok az állapotfelmérések során. Amikor olyan szintre jut az elváltozás, hogy már nem lehet a szőnyeg alá söpörni, akkor a sokszorosát költi az ember gyógyszerre, mint amennyibe a megelőzés került volna...

Abban is igazad van, hogy nagyon meg kell nézni, hogy milyen táplálékkiegészítőt szedsz, mert (mint mindenben) nagyon sok a bóvli. Van pár dolog, ami segít. Például a tartós rosszullét egyértelműen azt jelzi, hogy nem jó számodra a készítmény. De fontos azt tudni, hogy ez a 1- 1,5 hétnél tovább tartó rossz közérzet, elnehezülés esetén igaz csak. Bizonyos életfolyamatok megváltoznak a plusz beviteltől, méregtelenítés is elindulhat és ettől is érezheted magad furán. Ha kb 1 hét folyamatos szedés után sincs számottevő pozitív eredmény (jó közérzet, nagyobb terhelhetőség, több életerő, érzékszervek javulása), akkor az a dolog nem "passzol" hozzád.Sok

mindenben egyet értek.
" Kinek állhat érdekében, hogy betegen (vagy a betegség határán egyensúlyozva), nem optimális körülmények között, kiszolgáltatottan „éljünk”?" Egyszerű kérdés, két szereplőnek. A gyógyszergyáraknak, és sajnos az államnak.

Nemrég egy kis életmódváltás történt nálam. Nem nagy, "csak" annyi, hogy - bár kizárni nem lehet - de csökkentettem a bevitt mesterséges vackok, szinezékek, tartósítószerek mértékét. Amiben háromnál több "E" van, azt emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősítettem. Amiben nátrium-glutamát vagy guargumi van, azt is. Sajtot háztól veszem, ha nagyritkán húsra támad kedvem, azt is háztól. Zöldség, gyümölcs a piacról, idős nénikéktől, akik kis tételben árulnak. Macerásabb lett a bevásárlás, de megéri.

A mániákus baktériumelpusztításban se hiszek. Mikor gyerek voltam, még híre sem volt a "minden bacilust elpusztító" csodaszereknek. És csodák csodája, mégis felnőttem. Sőt. Akkoriban még hírből se tudtuk, mi az, hogy allergia... Talán van összefüggés, talán nincs...

Táplálék kiegészítők viszont... nos... eddig is meg voltam nélkülük. Anyukámtól most kaptam ilyen vacak ízű táplálék kiegészítő "lekvárt". Neki bejött (tutira csak pszichésen), én semmit nem tapasztaltam. (Oké, három napig ettem csak, mert iszonyú íze van. Meg amúgy se bírtam meggyőzni magam, hogy miért is kéne nekem napi két kiló zöldséget megenni, mert ebből a "lekvárból" egy kiskanál egy kiló zöldségnek felel meg. Haha.) A vitaminkészítményektől meg rendre rosszul vagyok. Szívesen bevizsgáltatnám, mi az, amit valóban tartalmaznak...Az mitől lehet, hogy soha

Az mitől lehet, hogy soha semmilyen táplálékkiegészítőt nem szedtem, nagyvárosban élek, mindent eszek amit megkívánok, és mégis teljesen jól érzem magam?
Nem vagyok beteg és beteges, nincs energiahiányom, napi , max 5 óra alvás tökéletesen elég, egész nap dolgozok 9-10 órát, az életkedvem nagyon nagyon megemelkedett, félelmeim eltünedezőben, élvezem az élet minden pillanatát.
Miért van az, hogy egyesek, személyes ismerőseim is, volt, hogy több mint egy hónapon át nem ettek semmit, nagyon ritkán ittak és volt aki hízni kezdett, de nem lett egyikük sem beteg, sem hiánybeteg, és az életük rohamosan jobb lett, minőségibb és sokkal nyugodtabb, elégedettebb. Csak úgy, mint nálam, a nyugalom nagyon magas fokú lett, és elégedett vagyok mindennel. Pedig a fizikai körülményekben semmi okom nem lenne ilyenre.

Nos ezek mitől vannak? Mert nem a táplálékkiegészítőtől, hiszen nem szedem és soha nem is szedtem.

Miért van, hogy a feleségem immáron a 3. gyermekemet fogja szülni, soha nem szedett vitamint, sem táplálékkiegészítőt, evett amit megkívánt, és egy grammot nem hízott a normál súlytöbbletnél, nincs rosszul, élvezi az életet csakúgy mint én, vidáman, megelégedetten és nyugodtan.

Várom a válaszaidat, köszönöm.