Rád is jellemző a túl sok gondolkodás?

Mi akadályozza meg az embereket abban, hogy elérjék a céljaikat?

Nem fog újdonságként hangozni, de az egyik ilyen a túl sok gondolkozás.

Az egyik legjobb és leghatékonyabb dolog, amit hallottam, hogy hagyd abba a gondolkodást, és cselekedj.

Úgy gondolom, hogy ez a „túlgondolkodás” nem csak a mi ügyfeleinknél érvényes, hanem egy jóval széleskörűbb probléma. Rengeteg könyv jelenik meg önfejlesztés, önismeret és vonzás témakörben, az internet is tele van információkkal. Elolvasol 5 könyvet, gondolkodsz, tervezel, megint gondolkodsz egy kicsit. Elveszel a gondolkodásban. Ez nem más, mint a halogatás egy kreatív formája.

Miért probléma a halogatás? Ez látszólag egy fölösleges kérdés. De gondold csak végig. Naponta hány fontos dolgot halasztasz el? Valóban fontos dolgokról van szó. Amitől az életed előrébb mehetne. Általában sokat.
A sikerhez erőfeszítés kell. És sajnos az emberi működés olyan, hogy a legkisebb ellenállás felé megy. Kényelmesebb tv-t nézni, mint angolt tanulni. Ami persze kellene az előléptetéshez.
Kényelmesebb facebookon, vagy az e-mailek között még gyorsan megnézni valamit, mint mondjuk befejezni az épp aktuális munkafolyamatot. Sorolhatnám.

Ha ezt nem ismered fel, akkor a napod fele elmegy jelentéktelen dolgokra. Fele olyan hatékony leszel, ezzel fele olyan sikeres, és fele olyan gazdag.

Visszatérve a gondolkodásra és a könyvekre, senki ne gondolja, hogy a könyvek ellen vagyok. A tanulás nagyon fontos. Csak azt kell belátni, hogy ahhoz, hogy az életed fejlődjön, a kitartó cselekvés is fontos. A teremtéshez három dolog kell. Gondolat, érzelem, és tett. Egyik sem kihagyható.

A gondolkodás nem helyettesíti a cselekvést

Megvan a vágy mindenkiben, hogy ha újragondolja csak még egyszer a dolgokat, ezáltal majd talál egy könnyebb utat, egy megoldást a problémájára. De valakinek csak meg kell valósítani azokat, nem?
És itt jön megint képbe a halogatás. Most nincs kedvem telefonálni, tanulni, dolgozni stb. Pedig minden napból csak 1 van. Minden nappal amit elvesztegetsz, annál később jutsz el a célodig, ha egyáltalán eljutsz. Nagyon kevés ember lesz sikeres, és ezért! Ők annyit csinálnak másként, hogy mindig erőt vesznek magukon, és csinálják. Ha nincs kedvük, ha épp pofára estek, vagy épp szombat van és süt a nap és inkább fagyizna a gyerekkel. Professzionális hozzáállásból lesz professzionális üzlet, és ezáltal nagy vagyon. Van az a mondás, hogy fél fenékkel nem lehet megülni a lovat.

Mit lehet tenni, az állandó túlgondolkodás ellen?

Légy tudatában először is annak, hogy ez problémát okoz. Amint ezt felismered, tudsz rá figyelni. Emlékeztesd magad, ha kell. Erre akár ki is találhatsz valamilyen kreatív módszert, a színes post-it pl alkalmas lehet.

Legyen egy határidőd a döntésre. Ha csak gondolkodsz egy dolgon újra és újra, akkor értékes idő megy el. Ülj le, gondolkodj a megoldásra váró problémán, foglalkozz csak azzal, de ne tartson órákig meg hetekig. Ha nem megy máshogy, kérj meg valakit, és inkább ötleteljetek együtt.

Légy jelen. Ne a múlton töprengj, és ne is a jövőn. Nézz meg egy teniszezőt. Nem gondolkodik túl sokat miközben játszik. Megbízik saját magában, és hagyja megtörténni a dolgokat. Ez nálad is működik. A legtöbb hétköznapi dolog megoldódik anélkül is, hogy aggódnál, vagy gondolkodnál rajta. Maradj a jelenben, és hagyd megtörténni a dolgokat. Meg fogsz lepődni az eredményeken!
Jobbak lesznek, mint ha túlkomplikálnád. Az élet egyszerű, fölösleges túlbonyolítani.

Elric Freeman

HozzászólásokSziasztok

Sajnos én is hajlamos voltam a múltban élni,most mióta ezt gyakorlom bizton állíthatom sokkal boldogabb vagyok:-)igaz

Valamelyik nap néztem az "Eat, pray, love" c. filmet már legalább negyedszer hátha megtalálom benne a válaszhoz vezető utat, a választ nem de az utat lehet, és el is hangzik benne egy mondat, ami valahogy így hangzik: túl sokat agyalsz és sok minden bánt. Igen ez a mondat rám illik, a véremben van ez a mentalitás, amikor rádöbbentem, hogy ez az ami egy helyben tart, csak még a megoldás nem született meg, ami elvezet a változáshoz. De gondolom a felismerés lehet az első lépés, azóta próbálom lazábban venni az akadályokat és csak az adott napra összpontosítani. S igen a túl sok agyalás nem vezet sehová, egyszerűbbnek és lazábbnak kell lennem:) hisz a világ is az! Az egyszerűsége miatt lehet olykor, hogy túl bonyolultnak látjuk.
Szóval a gondolatokból ennyi: :) köszönöm!!! :DKösz az írást, nagyon

Kösz az írást, nagyon tanulságos és igaz! Nagyon is jellemző volt ez rám is, épp mostanság kezdek változtatni rajta, és sokkal jobban érzem magam tőle!Túl sokat gondolkodunk rosszul, és túl keveset jól....Üdv.

Vettem az adást. Köszi :)