Enti blogja

Örök Élet

Az Örök Életet már mindőnk megvalósította a kezdetektől.
A lényegikérdés inkább, hogyan emlékezhetek rá, illetve, hogyan juthatok abba a tudat állapotba, hogy tudjam.

Elme nélküli cselekvés, az Ige, az Élet.
Gondolatok nélküli létállapotban való megfigyelés.

Milyen érzés elengedni magam és a földre esni, mint egy tárgy, megadni magam? Tovább »

Címkék:

Tudatosság szint

Mire jó a magasabb tudatosság?

Kezdjük három döbbenetes információval.
(Mielőtt halálra röhögnéd magad a következő információkon, nézz utána a legfrissebb kvantum fizikai kutatásoknak és kísérleteknek.

1. Ha valaki dolgozik a személyes tudatosságának növelésén, ez hatással van olyan emberekre is, akik nem teszik ezt. Tovább »

Holografikus Univerzum

Manapság már mindenki ismeri a hologramokat, a lézerekkel kivetített háromdimenziós képeket. Most, két élenjáró gondolkodó - a Londoni Egyetem fizikusa, David Bohm, Einstein korábbi kedvence, és a világ jelenleg egyik legelismertebb kvantumfizikusa, valamint a Stanford Egyetem idegélettan kutatója, Karl Pribram, modern agyfelfogásunk egyik megalapítója - hiszi, hogy a Világegyetem maga egy óriási hologram, szó szerint egyfajta kép vagy elmeszülemény, amit legalábbis részben az emberi elme hoz létre. Tovább »

Életfeladat

"Az Én Életem, Az Én Utam" avagy az életfeladatom elérése

Azt hiszem mindenki egy kicsit kíváncsi arra, hogy miért él. Mindnyájunkban ott vibrál egy nyugtalanító kérdés mélyen tudat alatt:
Vajon nem hagytam-e ki valamit?
Vajon nem felejtettem el valamit?
Honnan tudom, hogy a jó irányba megyek? Tovább »

Címkék:

A Boldogság titka

Az idegtudósok a valaha vizsgált legboldogabb embernek tartják azt a francia genetikust, aki több évtizede a Himalájában él buddhista szerzetesként. A szenzoros vizsgálatok szerint hosszú meditációs múltja agyát teljesen átalakította.

Matthieu Ricard molekuláris genetikusnak tanult, több évtizede azonban szerzetesként és a Dalai Láma követőjeként, segítőjeként él. Szenvedélyesen terjeszti a világban, hogy a meditáció megváltoztatja az agyat, és segít abban, hogy az emberek megtalálják a boldogságukat. Tovább »

Őrült épelméjűség: önellentmondás vagy szinonima?

(Részlet a TITOK tanítóinak könyvtárából: Michael Bernard Beckwith)

Az őrült épelméjűség nem önellentmondás, hanem a tudat egy állapota, amelyet gyakran tulajdonítanak olyan emberi lényeknek, akiknek célkitűzéseiben, értékeiben és eredményeiben kevés közös van azzal a szabvánnyal, amelyet a társadalom és a világ megállapít. Posztmodern társadalmunkban legalább egy csipetnyit őrülnek kell lenned ahhoz, hogy ne hódolj be feltétel nélkül e társadalom alapkövetelményeinek, az anyagi sikernek. Tovább »

Én itt vagyok

Szükséged van rám? Itt vagyok!
Te nem látsz engem, de Én vagyok a fény, ami Téged láthatóvá tesz.
Te nem hallasz engem, de Én a hangodon beszélek.
Te nem érzel engem, mégis Én a kezed ereje vagyok.

Én eredményessé teszlek annak ellenére, hogy utamat nem érted. Tovább »

Címkék:

Film

A legtöbben hasonlatosak vagyunk egy vetítőgéphez. A vetítőgéptől soha nem kérdezi senki meg, hogy mi az amit játszani szeretne. Belénk fűzik a filmet, és mi lejátsszuk azt. Kérdem én, mi közünk a filmhez? Mi készítettük-e azt? Kértük-e, hozzájárultunk-e zsenge korunktól fogva, hogy belénk fűzzék? A tudatra ébredés - ezen analógiával élve - első lépcsője ott kezdődik, mikor a vetítőgép ráébred, hogy a film amit játszik, az nem az ő filmje, nem ő készítette és nem is ő fűzte önmagába be. Csak öntudatlanul mindezt megengedte. Tovább »

Címkék:

A Tudat Evolúciója

A Vízöntő Világkorszak kezdete és a Halak Világkorszak vége

Az utóbbi napokban világosodott meg bennem megéléseim alapján egy nagyon fontos összefüggés, ami ugyanakkor magyarázat a világban történtekre. Ezoterikus berkekben elterjedt nézet, az úgynevezett "dimenzióváltás", melyet 2012 végéhez kötnek. Nagyon sokan, szó szerint bedőlnek ennek a propagandának, az ezzel kapcsolatos porhintésnek. Tovább »

Mi a MÁGIA?

Ebben a bejegyzésemben lényegretörően szeretném összefoglalni a mágia lényegét. Világunkban ugyanis hatalmas a fogalomzavar körülötte. Ez nem véletlen, mert addig ameddig az emberek nincsenek tisztában, hogy mi is a mágia valódi lényege, jelentősége, addig azok, akik ezzel tisztában vannak - és minden erejükkel elrejteni igyekeznek a TUDÁS eme részét az Emberiség előtt - marionett bábuként rángathatják az emberiséget. Ráadásul az emberek saját teremtő energiáit felhasználva erre. Tovább »

Címkék:

A magyar vallás

Ősvallásunk Szentháromsága a CSALÁD volt, anya, apa, és gyermek. Ezért volt szentség a házasság is, visszaállította az ősi egységet. Nem büntető, fenyegetőző, bosszúálló istenünk volt, mint az manapság divat, hanem szerető édesapánk, édesanyánk - Arany Atyácska (Nap), és Ezüst Boldogasszony (Hold), valamint Egyszülött fiuk, a Világügyelő Fiú. Tovább »

Címkék:

Hit

2012-ben is legyen meg a hitünk szerint.

Dr. Ihaleakala Hew Len „meggyógyított” egy egész őrültek házát Hawaii-n, csupán azzal, hogy önmagát gyógyította.
Hogy csinálta?
Az Ön-Azonnosság ho’oponopono-val.
Amikor dolgozni kezdett az intézetben, azt mondták neki, csináljon, amit akar. Ő pedig elvonult a szobájába, és csak tisztította, tisztította önmagát... Tovább »

Címkék:

Szabadság

Heltai Jenő: Szabadság

Tudd meg: szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs nem veszteget meg,
Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet,
A látszatot lenézi, meg nem óvja,
Nincs letagadni, titkolnivalója.

Tudd meg: szabad csak az, kinek
Ajkát hazugság nem fertőzi meg,
Aki üres jelszókat nem visít,
Nem áltat, nem ígér, nem hamisít. Tovább »

Címkék:

Ép testben

Edmond Bordeaux Székely Tudományos vegetarianizmus: Iránymutató az organikus, ökológiai táplálkozáshoz (részlet)

Pszichoszomatikus étrend

"Az emberi szervezet fenntartása nem csak az ebédlőasztalról elfogyasztott ételektől függ, hanem különböző más természeti erőktől is. Testünk dinamikus egységet képvisel ezen erők terében. Egészsége jobban függ ezektől, mint gyümölcsökre, zöldségekre és gabonafélékre alapozott tudományos étrendtől. Tovább »

Címkék:

Bárka program

Ha közelít a tél, egyre sötétebb és hidegebb lesz, az élet burkot -

bárkát épít magának, hogy túlélje a számára kedvezőtlen időszakot.

Odúkba vonulnak az állatok, fészkekbe bújnak a magok, hogy átmentsék az

életet a kikeletig. A Biblia szerint az emberiség telét is egy bárka

segítségével vészelte át Noé, mikor az Isten letörölte a Földről a

tévútra tévedt emberiséget. Tovább »

Címkék: