Film

A legtöbben hasonlatosak vagyunk egy vetítőgéphez. A vetítőgéptől soha nem kérdezi senki meg, hogy mi az amit játszani szeretne. Belénk fűzik a filmet, és mi lejátsszuk azt. Kérdem én, mi közünk a filmhez? Mi készítettük-e azt? Kértük-e, hozzájárultunk-e zsenge korunktól fogva, hogy belénk fűzzék? A tudatra ébredés - ezen analógiával élve - első lépcsője ott kezdődik, mikor a vetítőgép ráébred, hogy a film amit játszik, az nem az ő filmje, nem ő készítette és nem is ő fűzte önmagába be. Csak öntudatlanul mindezt megengedte.

A következő lépcső az, amikor rádöbben, hogy ő nem azonos az általa vetített filmmel. Elkezdi maga készíteni a filmet, úgy hogy az összes eddig játszott filmmel kapcsolatban is kérdéseket tesz fel. Mindent megkérdőjelez, semmit sem fogad el megtapasztalás, megélés nélkül abból amit eddig kivetített. A következő lépcső mely a szabadsághoz vezet, csak ebben a tudatosságban születhet meg. Amikor a vetítőgép rádöbben ara, hogy valójában filmre sincs szüksége. Már nem csak egy gép, hanem élő EGYÉNiség, mely EGYÉNtudatra ébredt, és nem csak hogy élő, de maga: az ÉLET.

Címkék:

HozzászólásokEnti:))

Bele találtál a közepibe, mostanság olyan életfilmrészleteket élek meg sorra járom a régmúlt eseményeit, szinte az összes tudatos álomban egyszerre vagyok benne, érdekes vetítések. A természetről könnyű beszélni azoknak kik nem dolgoznak a földeken 57,2fokos melegben, légkondicionált szobából könnyű beszélni, hűtött itallal a kezükben milyen a természettel együtt élniük, pusztai kíváncsiságból befizetnék egy lájkolásra miként éreznék magukat ebben az 57,2fokos hőségben ahol csak állniuk kellene, munka hol van az még, jönne az izzadás a sok húszabálás eredményekén testükből mindenhonnan. Öreg barátod:))köszönöm:))Enti:))

Bele találtál a közepibe, mostanság olyan életfilmrészleteket élek meg sorra járom a régmúlt eseményeit, szinte az összes tudatos álomban egyszerre vagyok benne, érdekes vetítések. A természetről könnyű beszélni azoknak kik nem dolgoznak a földeken 57,2fokos melegben, légkondicionált szobából könnyű beszélni, hűtött itallal a kezükben milyen a természettel együtt élniük, pusztai kíváncsiságból befizetnék egy lájkolásra miként éreznék magukat ebben az 57,2fokos hőségben ahol csak állniuk kellene, munka hol van az még, jönne az izzadás a sok húszabálás eredményekén testükből mindenhonnan. Öreg barátod:))köszönöm:)).

.:-) Tipikus sztereó.Még egy tévedés.

Az ásóbotos földművelő népek átlagéletkora alig haladta meg a húsz évet.
Pusztán a természetben élés nem egészségmegőrző hatású.Óriási tévedés. Ölték régen is a Földet az emberek.

Csak nem voltak hozzá ilyen hatékony eszközeik, mint most.
Elmaradottabbak voltak minden téren.
Nem visszatérni kell a gyerekkorba, hanem meghaladni azt, és újra elérni az ártatlanságot, de másodszorra már tudatosan és nem tudatlan naivitásból.
Nem mindegy ám!
Szerintem az "oroszlán plútós" korosztály némiképpen másképp gondolkodik. Ők öregek, egy-két kivételtől eltekintve. Viszont a náluk fiatalabbak is lehetnek lemaradva gondolkodásilag.
Te öreg vagy, vagy csak le vagy maradva?bocsánat

Kedves Enti!

Bocsánat, amiért biztos voltam abban, hogy ilyen butaságot, mint a fenti szösszenet, csak kényelemben élő húsevő írhat. :)
A szellemi valóságról keveset tudsz. De a természetben éléssel még valameddig meg lehet őrizni az egészséget, spirituális tudás nélkül is.Kedves Kalácska!

"Már megint ez a félművelt tudálékosság Entinél."

Ha félműveltnek tartasz az nekem már nagy elismerés :) mégsem nulla :)

Igen, szeretnék visszamenni a múltba :) sokkal becsületesebbek voltak az emberek :) nem ölték Gaiát és magukat mint manapság :(

Szerinted hány éves kortól számít valaki öregnek?

Szebb napokat :)Már megint ez a félművelt tudálékosság Entinél.

Miért hiszi azt, hogy mindenkinél mindent jobban tud?
Akkor most azt is megtudhatod, hogy számos helyen építettek ilyen erőműveket az országban:

Használnak áramot.
Szennyezik a környezetet?
Le vagy maradva a világhoz képest a barátaiddal együtt.
A múltban élsz.
Hány éves vagy?
Rettentően idős lehetsz.
Vagy csak beszűkült?Kedves Kalácska!

Ha használsz villamos áramot, csap vizet, akkor Te nagyobb környezetszennyező vagy mint ÉN.

Javaslom:

Szép estét :)Értem, Enti.

Ezek szerint szerettél volna jogosítványt szerezni.
Ezért a búslakodás.
Szerettél volna környezetet rombolni.
Van ilyen.Szín vak vagyok :(

Szín vak vagyok :(Nincs jogsid, Enti?

Miért :(?¤

"Hány kereke van a biciklinek? :)"

A háromkerekű bicajnak lehet öt kereke.

Csak vázon vállalok ...

Autóba nem ülök, mert nincs jogsim :(Nagy igazság, Enti.

Akinek nincsen autója, jogosítványa, sokat biciklizik, ha pedig nem kerékpárral jár, akkor tömegközlekedik, sokat tesz a világ tisztulásáért.
A vegák szintén.
Ezek szerint sohasem autózol?
Kevesen vannak így ebben az országban.
Jogsid sincsen?
Ilyenek is kevesen vagyunk.
Ha így van, akkor valóban természetes életed van.Kedves Violetta,

Én nem csak dumálok, hanem valóban élem a természetes életet.

Ha nem hiszed, tegyél fel kereszt kérdéseket :)

Sokat úszok Élő vizekben :) a csillagos ég alatt aludtam többször a kánikulában... földet művelek... önellátásra törekszem... vegás vagyok... sokat bicajozok, pedig kocsival is járhatnék stb.

Köszönöm a kedves hozzászólásodat :)természet

Kedves Enti!

Kíváncsivá tettél. Valóban harmóniában élsz a természettel? Manapság ez igen merész vállalkozás. Idén hányszor úsztál élővízben? Hány éjszakát aludtál legalább sátorban, hanem csak hálózsákban? A valóság megismerésnek, úgy mint a valósággal való harmóniába kerülésnek fokozatai vannak. Megismerés? Mi mennyire van megvilágítva a szellemünk által. Harmónia? Szeretni, elfogadni tudom-e a megtapasztaltat. Igaz, hogy a szeretet és a harmónia lehet teljes, míg a megismerés nem. De attól még ez utóbbi is pontosan olyan fontos az egészséghez, teljességhez. Ismét a jól ismert érzelem és értelem fontosságának kérdése. Oly sokan írják, mondják (a csapból is ez folyik) hogy a lényeg a szeretet, az a legfontosabb. Mikor vesszük észre, hogy csak szeretettel nem találunk harmóniát. Szeretettel nevelt gyermekeink nem ismerik a határokat, nincs önfegyelmük a megsejtett határt betartani (nem az ő hibájuk) ezért nem vigyáznak magukra, nem értékelik magukat, az életet stb. Az igazi harmóniára képtelenek. A most felnövő generáció úgy lett felnevelve: nem kell családot alapíts, túl nehéz, túl nagy felelősség, túl sok lemondás... 99%-uk nem érzi magát képesnek rá. Nem csak külső okok miatt. Vagy: a külső ok, hogy gyerekként nekik extra kényelmessé és élvezetessé volt téve a világ és az átállás a valódira szörnyű belső ellenállással járna, ezért maradnak a kényelmesebb természetidegen részen. Kedves Enti, nem tudom, vannak-e gyermekeid, s vajon őket mennyire természetszeretőre neveled, nevelted. Én látom, hogy még a legalsóbb rétegek is vastagon ősziesen öltöztetik a kisbabákat nyári napokon. Tavasszal és ősszel sarkvidéki hidegtől óvó téli öltözetbe. Ez a harmónia? Van egy közismert mondás "még a széltől is óvják". Még attól is. Tehát a régieknek nem volt ügy, ha a gyermek megismerte a szelet. Sőt, ez a mondás már az elkényeztetettségre utalt. Lehet jönni azzal, hogy mi mindent rosszul tettek a régiek, s az milyen nagy baj volt. Nem változtat semmit azon, hogy a gyerekeinket születésüktől fogva elzárjuk a természettől, dupla védőruhákba öltöztetjük őket, rémüldözünk, ha koszos tárgyat rágcsikál egy kicsi baba, de nyugodtan beléjük engedjük a leölt, legyengített vírusokat és velük egyéb vegyi anyagokat, pl. állítólag higanyt. Vessen meg bárki, de én valahogy nem vagyok meggyőzve arról, hogy a higannyal fontosabb harmóniába kerülnie a gyerekemnek, mint a széllel, élővízzel, hozzám hasonlóan öltözve az aktuális hőmérséklettel... Szóval kedves Enti, nagyon megható és rózsaszín elméletekkel hülyítik egymást az emberek: így a szeretet, a szabadság és a természet, közben... fogalmuk sincs ezekről.kép-imagináció

Az egész teremtés ideák, képek alapján jött létre és az emberi lény lévén istenhez hasonlatos képek gyártásával, imaginációval él... Film nélkül?... Hiszen, még az állatoknak is van képzelete, imaginációja ezzel magyarázható részben az evolúció is, a sikeres mutációk, a környezetbe még jobban beleolvadó külső (bundázat, tollazat, bőr) stb. A gondolat nagy bakot lőtt.Enti, sajnálom, ugyanaz jut eszembe az írásodról.

Már megint.
Valami kimaradt.
Mások.Ez így van.

Ha pedig az egyén észreveszi, hogy más, tőle különálló egyének is vannak a világon, akkor beengedi az ő életfilmjüket is, hiszen kapcsolódik hozzájuk.
A "namaste" mit jelent?
Milyen csoportosulás használja?Írjál inkább Egy könyvet :)

Írjál inkább Egy könyvet :)Kedves Barátom :)

EGYet értek :)

Az Életről alkotott minden hasonlat, filozófia, vallási nézet téves.

A Valóság az ember számára megismerhetetlen.

Én Isten nélkül élek, EGYségben a Természettel.

Pontosabban: Mindent megteszek azért, hogy harmóniában éljek a Természettel/"Istennel".

Tudod :) Panteista vagyok

Örömteli napot :)Hibás gondolatmenet.

Kedves Enti!

Egy vetítőgép feladata az, hogy filmeket játsszon le. Ha nincs benne film, akkor semmi haszna, csak egy rakás alkatrész, amely nem tölti be a funkcióját.
Ráadásul egy gép nem ébred öntudatra, nem készít filmeket, nem jön rá semmire...

Az ember nem gép, Enti.
Azonban mégis igaz a hasonlatod ebben a formában:

Egy ember Isten nélkül olyan, mint egy filmvetítő film nélkül! :-(.

.Csak ...

a beteges hívőknek van lelkiismeret furdalása.

Gyógyír: MOSTban/JELENben élni.

Aki másokban lelkiismeret furdalást próbál kelteni az gonoszban hívő.

Szép napot :).

.¤

...vagyok...nem azonosulok semmivel :) ...gondoskodik rólam

Engedd meg ...¤

Az elme börtöne:

"A vetítőgépes hasonlat, - a reggeli olvasás óta,- befészkelte magát a fejembe, a mindenáron való megértés óhajával."

Az elme szabadsága:

Nem akarom mindenáron megérteni a mások agyszüleményeit.
Nem készítek magamnak se agyszüleményeket az Életről.