Mit is jelent az igaz szerelem?

Két ember találkozik, ez azt jelenti: két világ találkozik. Ez nem egyszerű dolog - nagyon is bonyolult, a legbonyolultabb.

Minden ember egy más világ: két bonyolult, rejtélyes világ, hosszú múlttal és végtelen jövővel. Kezdetben csak a két felszín találkozik, de ha a kapcsolat elmélyül, akkor egyre szorosabb és intenzívebb lesz. A folyamatban a két központ érintkezik. És ha összeforrnak - akkor az szerelem. Ha csak a felületek érintik egymást - az ismeretség. Ha ismersz valakit, az még nem szerelem.

A szerelem nagyon ritka dolog...Találkozni valakivel lélekben, egész lényében...ehhez neked - és neki is - át kell menni egy teljes metamorfózison. Mert ha valakivel lélekben szeretnél találkozni, akkor belátást kell adnod a másiknak a te lényedbe. Ehhez fel kell adnod a sáncokat, amelyek mögött most bújkálsz és ki kell nyitnod minden ablakot és ajtót a másik előtt. Ez veszélyes. Beengedni valakit a lényed mélyébe...nagy rizikó, nem tudhatod, hogy a másik mit fog ott csinálni: ha minden titkod feltárul, ha minden rejtekhelyed ismert, teljesen sebezhetővé válsz:" mit fog velem csinálni, nem lehet előre tudni..."ez félelmetes. Ezért nem nyílik ki a szíved teljesen soha.

Az első dolog amit jól meg kell értened: ne hidd, hogy az ismeretség az szeretet... és ne hidd, hogy a szeretkezés az szerelem - ott csak a felületek érintik egymást. Ha a központok nem találkoznak, hanem csak a két test, akkor az nem valódi találkozás - az közösülés és nem egyesülés. Csak úgy tudod beengedni a másikat a lelked mélyére, ha nem félsz tőle. Aki fél, nem engedheti a másikat mélyre. Nem engedhetsz a másiknak belátást a szívedbe - nem láthatja, hogy ki él benned. Egy bizonyos távolságig beengeded, de a kerítés mögé már nem, oda soha.

A szerelem olyan virág, ami csak ritkán nyílik. Millió és millió ember él abban a tévhitben, hogy szerelmes valakibe. De csak azt hiszik: ez tévhit, nem szerelem. A szerelem ritka virág. Néha kinyílik, de csak akkor, ha nem félsz a másiktól. Különben nem! Érted?

A nemi közösülés... mindenkinek elérhető: közösülhetsz az ismerősöddel, a szomszéddal, egy idegennel - de ez nem szerelem. Hm?... a szerelem az, ha nem félsz, nem rejtegetsz semmit, lebontod a kerítést és kint állsz a szabad ég alatt, ott vársz a másikra, meghívod és megengeded, hogy belépjen a lelked legmélyére.

És emlékezz: ha beengeded a másikat, akkor ő is beenged téged, mert a bizalmadból a másik bizalmat nyer. Ha nem félsz, a partnered sem fél.

Mi a félelmed oka? Miért félsz annyira?

Nincs ellened senki! Még akkor sem, ha te úgy érzed - a másik nincs ellened... Nincs mitől félni. Ezt értsd meg jól! - különben nincs szerelem, nincs valódi érintkezés. Engedd a másikat a közeledbe, engedd magadhoz. Ne zárkózz el sehol - maradj nyitva, mindig nyitva, nincs kerítés, nincs lakat, nincs ajtó - mert csak így, és csak így lehetséges a szerelem.

Ha a két központ találkozik, az szerelem. A szerelem egy alkímiai folyamat... mint amikor a hidrogén és az oxigén találkozik - valami új jön létre: a víz. A két központ találkozásakor létrejön egy új dolog, a szerelem. És ez olyan, mint a víz : sok-sok élet szomja kielégül. Egyszerre minden jó. Elégedett vagy. A szerelem látható, mert sugárzik belőled az elégedettség. Mintha minden a tiéd lenne. Már nem vágysz semmire - célban vagy és más célod nincs...Beteljesedett a sors, a bimbó kinyílt és ott a virág. A mély megelégedettség a szerelem látható jele.

Ne félj, nézz szembe a gyávasággal, nyisd ki az ajtót. Engedd önmagadhoz a másik lényét, forrj vele össze...és ezen keresztül újjászületsz te is. Minőségileg más ember válik belőled.

A szeretet az ego oldószere és ez bármely irányból megtörténhet. Az alapvető kulcs: engedj szabad utat a másiknak, engedd be a szívedbe, a tudatodba, a lelked mélyébe.

És mégegy dologra emlékezz: ha valami nem tetszik, te mindig a másikat okolod: ha valami nem úgy történik, ahogy szeretnéd, akkor mindig a másik a felelős...

Ezzel megölöd a szerelem minden lehetőségét. Emlékezz: a felelős te vagy, a közönynek te vagy az oka. És dobd el azt ami a bajt okozta. Legyen a szerelem a lélek evolúciója.

A szerelemben, ha vitatkoztok a hibás mindig te vagy, mindig a másiknak van igaza. Ha valóban ott a szerelem, az ember ezt így érzi..."valami nincs rendben velem: az én hibám, hogy kapcsolatunk nem tökéletes...". És ezt mindkét partner egyformán így érzi! És akkor a szerelem egyre nagyobb, egyre erősebb és a központok kinyílnak, a gátak leomlanak.

De ha azt hiszed, hogy a másik a hibás, akkor elzárod magad és ezzel együtt a partneredet is. Mert akkor ő is azt fogja hinni, hogy Te vagy a hibás. A gondolat olyan, mint a ragályos betegség - még akkor is, ha nem mondtál semmit, csak gondoltad...és közben bájosan mosolyogtál: úgy viselkedtél, mintha minden rendben lenne, mintha a feleséged nagyszerű ember lenne, tökéletes....de a feleségedet nem csaptad be. Még akkor se, ha kiváló színész vagy...valami volt a szemedben, a mozdulataidban...hiába simogattad a kezét. Tudat alatt jelezted, hogy nincs igaza. És ha azt mondod, vagy azt érzed, hogy a másiknak nincs igaza, akkor a másik is azt gondolja és azt érzi, hogy neked nincs igazad.

A kapcsolat zátonyra futott. Mindketten elzárjátok magatokat. Te azt mondod ő a hibás és a másik azonnal védekezni kezd...és a kerítés ott van megint, be vagy zárva mögé.

Ne feledd: a szerelemben mindig te vagy a hibás. És ezzel a felismeréssel megnyílik egy új lehetőség...és a partnered ezt érzi. A partner érzése belőled ered. Ha közel vagytok egymáshoz lélekben, az érzés és a gondolat átugrik, mint a szikra és attól a másik lángra kap. Még akkor is, ha egy szót sem szóltok, csak csendben ültök...az összeköttetés ott van - a szerelem. A szerelem nyelve nem a beszéd, a szerelmes párnak a csend tökéletes érintkezés. Szavak nélkül is jól értik egymást.

Az élet célja az ego halála. Levetni lényedről mindazt ami hamis.

A szerelem a legkönnyebb út, mert természetes. A szerelem a természet vallása. Semmi sem lehet ennél természetesebb és ha számodra ez nehéz....akkor a többi út még nehezebb.

HozzászólásokKedves Evi72!

Nagyon tetszik az írásod!
Még a hatása alatt vagyok.
Gyönyörűen fogalmaztad meg és írtad le.....
Köszönöm hogy olvashatlak.

És minden igaz,és így van ahogy le írtad csak ezt sokan nem tudják......
Szépséges napot neked!Nagyon fontos alapigazság. Ne

Nagyon fontos alapigazság.
Ne hibáztasd a másikat.
Egyedül saját magad vagy a hibás a történtekért.
Ha ezt megérted minden változni fog...Szeretettel LELKEKnek: "A

Szeretettel LELKEKnek:

"A szemedben látom meg önmagam. A szemedből az Ég néz vissza rám. Úgy ölel(sz) át, ahogy magamat magamnak nem engedem.

Sok korlátomnak tudom már a nevét, és tudom, hogy csak én ragaszkodom hozzájuk. Mégis az ölelésedben válik valósággá, hogy nem kell lennem semmilyennek.

Ott is szeretsz, ahol én magamat még nem. Oda hozol szeretet, ahová egyedül nem tudok bemenni. Veled leszokom arról, hogy önmagam létjogosultságát bizonyítsam.

A szemed, ölelésed, befogadásod: szabadság."

Nagyrabecsült barátom szavait közvetítettem, ennél szebbet ritkán olvastam.köszönöm

szerintem nem jól választottam meg a "cikk" címét. Nekem ez jutott eszembe elsőre az írásról,mikor olvastam. De lehet, hogy még sosem voltam IGAZIBÓL szerelmes....és ezért.. :) Mint lejjebb is írtam, nem a saját gondolataim, az írást úgy kaptam. Csak megosztottam veletek. Nekem tetszett.Mit jelent az igaz szerelem?

Ha azt jelenti, amiket a posztoló ide írogatott, akkor az igaz szerelem eme leírásában bomlik ki a szerelemverseny a legtisztábban. A szerelem csak egy érzés. A feltétlen elfogadás, vagy feltétlen szeretet három dimenziós leképeződése, az a hormonok vezérelte tudatállapot, amely képes a tudatalatti és az adott élet szociális gátjait félretenni, hogy a lelkek hozzáférjenek a tanulni valóikhoz.

Minden igazi az önértékelés és önbecsülés leckéjét tartalmazza. Az igazi nő, az igazi férfi, az igazi szerelem, az igazi anya, az igazi apa, az igazi barát, az igazi igazi, az összes igazi az összes strigulájával, amitől igazinak számít, csak a belső bizonytalanság kifejeződése, az önértékelés és önbecsülés béka segge alatti állapotjának hű tükre. Amiben éppen igazizunk, a belső vákuum, hiányérzés ott a legnagyobb. Nincsenek igaziak semmiből, csak a megéltek vannak, a megélt szerelem, a megélt nőiség, a megélt férfiúság, a megélt anyaság, a megélt apaság, a megélt szex, a megélt tudás. Márpedig minden megélés megteremti a maga valóságát.

Minden szerelem igazi, mert a szerelem az szerelem, mert annak élik meg. Ha egy kis szeretetért, figyelemért vagy elfogadásért kuncsorgást szerelemnek titulál valaki, azt mindig kijózanító pofáraesések követik, mert nem szabad elhazudni saját megéléseink valóságát. Persze a pofára eséseket is el lehet hazudni, és akkor a mókuskerék fordul még egyet. Egyszercsak eljön a megéléseink elfogadásának az ideje is, és akkor kiszállhatunk a mókuskerékből, boldogan meglovagolhatunk valami más furfangos masinériát.