Egyszer volt ,hol nem volt....

Egyszer volt ,hol nem volt..mert ugye minden mesét igy kezdenek, szóval volt egyszer egy királyné aki egy arany várkastélyban élt a királyával. Ez a király sokat harcolt , hadakozott, nem volt otthon soha. A királyné szomorkodott és egyedűl volt mindig. Aztán pár hónapja egy herceg költözött az országukba. Ez a herceg csinos volt és fiatal... erős , bátor, merész. Hirűl ment az egész országban hogy , milyen kedves fiatal ember. Képét elküldte a király családnak olyan bemutatkozás féleként. A király nem nagyon foglalkozott vele mert megint hadba készűlt, de a királyné felfigyelt a kedves arcára, mosolyára. Ezért aztán üzenetet küldött a hercegnek hogy megismerné őt. A herceg visszaüzent hogy köszönettel vette az invitálást és majd sort kerít a sok tehendője mellett a látogatásra. Teltek múltak a hetek , jöttek ,mentek az üzenetek, de a herceg nem jött. Közben a királyné nagyon beteg lett. Hónapokig szenvedett de végűl meggyógyult mert a herceg közben sokat üzent neki. Erőt adott és szeretet. Amit a királytól sosem kapott. Igy hát eme asszonyság szerelmes lett, de a herceg többet nem üzent. Azóta is szomorú a királyné és mindennap telesírja párnáját mert a herceg nem jön el hozzá.

Ez a mese talán igaz is lehet, de azok számára érthető akik a mesében vannak.....

Tudom hogy nem mindenki fogja megérteni hogy miért is írtam ezt ide le, azoktól előre is elnézést. Szép napot mindenkinek!:)

HozzászólásokEz a mese én magam vagyok:))

Ez a mese én magam vagyok:))Kedves Fazekasgabriella!

Ez a mese talán igaz is lehetne.........?
De lehet hogy igaz is.
Egyszerre fájdalmas,szív szorító,szerelmes,és TANÍTÓ is!
Igen ez a mese tanít!

A mese ismerős................
Nekem tetszik ez a mese.
A királyné szomorú,a herceg nem tudni mért nem megy,de segített a királynőnek,erőt adott és szeretetet,és figyelmet,mert ebben az is benne van.
Köszönöm hogy le írtad.

Ez a mese valóság is lehetne............
Csodás napot neked!:)

elengedés... igen ezt kell még a királynőnek megtanulnia.... tudja ezt maga is....heh

valamikor a király volt a boldogabb jövő záloga ,most meg a herceg...
szerintem ami nem jó azt nem kell megtartani, tudni kell elengedni, mert valójában ez a boldogság záloga. ami nem jó azt elengedem. de mindenki szerintem úgy éli az életét ahogyan az neki a legjobb, és akkor minden oka megvan a boldogságra.

:Dlápipóc!!!

De jó !!!!!!!!! de jó.... köszönöm hogy a sorok mögé látsz. Igen sok a boldogtalan ember, mert várják a csodát, pedig azt csak saját maguk tudják megteremteni saját maguknak. Köszönöm a hozzászólásod!!! Legyen nagyon szép napod!! Tudja a királyné hogy ez igy nem jó..... és hercegek is csak a mesében vannak:))))))))))))), de jó volt megosztani ezeket a sorokat, és még jobb hogy sokan meg is értitek!!! KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nem mese ez...

A király jelleméről nem sokat tudunk meg a meséből, csupán azt, hogy teszi a dolgát: rendben tartja az országát és háborúba jár. Így azt sem tudhatjuk, hogy ha a királynő oda áll elé és azt mondja: "boldogtalan vagyok", akkor a király ezt a háborúkból haza hozott agresszióval reagálja-e le /gondolom, attól fél a királyné, ne járjon úgy, mint pl. Boleyn Anna/ vagy esetleg csak annyit mond erre a király, hogy "Én is." És utóbbi esetben mindketten külön utakon elindulhatnak újra megkeresni a boldogságot. A király azt a jövendőbeli királynét, akinek csak az anyagi jólét számít, a királyné pedig azt, aki a rengeteg tennivaló mellett végre vele is törődik.
Sok király és királyné él szerte a világon, akiket bedarálnak a hétköznapok anyagi gondjai és elfelejtik, mit is jelent számukra a boldogság. Pedig a választás lehetősége mindegyikük számára adott. Élnek tovább a megszokott, közösen felépített, biztos alapokon nyugvó, látszólagos boldogságban, vagy az ismeretlentől nem megriadva új életet kezdenek. Mert ez utóbbi az, ami miatt nagyon sok ember éli le boldogtalanul az egész életét.
A herceg? Ahogy Szildikó írta, álomnak szép. De nem valószínű, hogy ő lenne a boldogabb jövő záloga.Igen, néha jó álmodni. Csak

Igen, néha jó álmodni. Csak legyünk tisztában azzal. hogy ez csupán álom! Konkrétan meg is fogalmazhatjuk: "most álmodozom egy kicsit." :)Igen!

Igen van!! És köszönöm a hozzászólást!! A legjobb amit eddig kaptam!!! Legyen szép napod!! És a herceg valóban nem fog jönni.... és tudod miért ? Mert ő is csak egy álmot kerget.... de azért néha jó álmodni....Meg kéne mondani a

Meg kéne mondani a királynénak, hogy valójában nem a herceget szereti, - hiszen nem is ismeri, - hanem a róla alkotott vágyálmot. Azt hiszi, hogy a herceg majd betölti az űrt, ami saját lelkében van.

Jobb is, hogy nem jön a herceg, mert valójában nagy kiábrándulás lenne. A valóság sosem lehet olyan tökéletes, és csodálatos, mint a saját magunk felépítette álomkép.

A legjobb lenne, ha a királyné megkeresné, mi okozza a benne lévő hiányérzetet, és nem külső embertől várná annak feloldását, ugyanis ennek az eredménye jól megjósolhatóan csalódás és sikertelenség.

Remélem, a királyné van olyan lelkiállapotban, hogy értse amit mondtam.Kedves Ábel!!!

Talán a király haragjától, vagy a saját érzéseitől...egyszer talán megtudom...remélem...és akkor majd folytatom a mesét.Gabriella

gondolod, hogy fél a herceg? de mitől és miért?mindig elindul... de soha nem

mindig elindul... de soha nem érkezik meg, mert fél.... és hogy meddig sír a királyné? Míg szívében él a herceg:)ismerős

igaz is! és meddig sir a királyné? mért nem jön a herceg?