fénylő.lélek blogja

jelenlét

Hát jó rég nem írtam... sőt nem is jöttem, se ide se máshova az éterben.
Voltam. Magamban elmélkedtem. A kezdésről, az újrakezdésről.

Lehet-e újrakezdeni közel a 40-hez, vagy csak folytatni a régit, máshogy és máshol?

Ki az, aki újrakezdi az életet?
Ki az, aki halad valamerre az idő haladtával?
Aki követi a változásokat...

Ki vagyok ÉN?
1. Tovább »

Vallomás

vallomás, válásSokan éreztetek velem együtt, amikor a hosszan tartó házasságom válságát "cikkeztem" hosszú oldalakon át.
Kiderült "vannak sorstársaim", akik hasonló gondokkal küzdenek... így éltek, így élnek.

Gondoltam, megírom, ami történt a sok-sok idő elteltével, amióta nem jelentkeztem. A felismeréseimről szólok inkább, mint a tetteimről.

Nagyon hosszan vívódtam, mit is "kell" tennem... önmagamért, a szeretteimért.
Akikért felelősséget érzek, de elsősorban Tovább »

Cinikus írás a megvilágosodásról, a tudatosságról (önirónia)

tudatosság, magas lóJó régen nem írtam, jöttem, olvastam, tanultam. Régebben sokat olvastam, tanultam. Tőletek, magamról. Figyeltem... hogy milyen reakciókat váltanak ki belőlem az egyes tudatszintek, amellyel működtök.
Minden energia.
Minden változás.
Minden az isteni kreativitás 'agy' szüleménye, amely céllal és okkal létesült. Tovább »

Figyelő szemek

szemüvegekKedves Titoktársak, vitatkozók a szeretet nevében! Látom, kezd gyülekezni az indulat köztetek. Elnézést, hogy "beleszólok" ismeretlenül is, mert ugyan el szoktam olvasni, amit írtok, de soha nem fűztem hozzászólást azokhoz. Írtok... szeretetről, elfogadásról, empátiáról, segíteni akarásról. Csodaszép tanító beszédeket, gondolatokat idézgettek hosszasan, amelyek lélekemelőek, megindítóak. Amik valóban értékesek. Aztán kioktatjátok egymást, arról mi az igazság. Kinek van valóban igaza...

Elfelejtitek, hogy a másik ember számára a maga igazsága, ha mégoly torz is akár, az neki az - az övé, amely számára ebben a pillanatban az egyedüli igazság. Az ő szemléletét, álláspontját követi, és az értékrendjét is megmutatja. Tovább »

Mi a vonzás titka?

vonzásLáttam, sokan vagytok tudatosak, akikben sok a fény. Mi a vonzás titka? Tudjátok-e miért pont azokhoz az emberekhez (dolgokhoz) vonzódunk, akikhez, amikhez?

Miért "szeretünk bele" valakibe, akit látszólag nem ismerünk, miért vonzódunk ahhoz, aki látszólag nem viszonozza az érzelmeinket. Miért nem azok után "koslatunk", akik bennünket akarnak. Miért okozunk felesleges fájdalmakat magunknak? Tovább »