Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet

"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba. A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a tömegben otthonra találnak.

A tömegben az ember mindig nagyobb biztonságban és védettségben érzi magát. Ha megtámadnak, a tömegben könnyebben megvéded magad. De egyedül? Csak az oroszlánok járnak egyedül. Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget. A társadalomnak rabszolgákra van szüksége, nem pedig olyan emberekre, akik a szabadság feltétel nélküli elkötelezettjei. A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel."

https://www.facebook.com/pages/Fordítsuk-meg-a-sorsunkat/360731700698608

http://emelkedjfel1.blogspot.hu/2013/09/aktualis-blokkoldas-idopontjai-m...

Címkék:

Hozzászólások"A társadalomnak azért van

"A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel."
Egyet értek. Plusz kiszolgáltatott és nyomorban tartani a többséget, mert akkor irányítható, és ez a hatalom feltétele. Csak ekkor teljes. A társadalmi "átnevelést" rabszolgává már korán el kell kezdeni, hogy természetes érzés legyen az embernek és ne lázadjon.

Más szempontból viszont természetes a személyiség kialakulása emberi közösségben, mert minden közösségnek vannak szabályai, és ezt tudatni kell az újonnan érkezőkkel is. Az éber és érett ember viszont képes túllépni a beidegződéseken, a határokon, ha ráébred, hogy túlontúl feszíti. Végül is azért építjük fel személyiségünket, hogy ha eljön az idő lecserélhessük egy másikra, esetleg egy eddig ismeretlenre, vagy lemondjunk róla.Kedves Fordits meg a..!

Én oroszlán vagyok és egyedül járkálok.....
Én is így gondolom ahogy te,mindenki be áll a sorba és béget.......
Szép napot neked!