Testünk nem lehet egészséges, ha az egyik kulcsfontosságú része, a lélek nincs megfelelő állapotban ÖNMEGVALÓSÍTÁS

Testünk nem lehet egészséges, ha az egyik kulcsfontosságú része, a lélek nincs megfelelő állapotban. emberekHa lelkünket problémák, gondok gyötrik, az egy ideig tűr, s mint mikor a mérleg egyik nyelve túlterhelődik, kibillen egyensúlyából, s kileng az egyik irányban. Adott esetben ez az irány határozottan rosszat jelent, és az csupán a súly nehézségétől, tehát a problémák jellegéből és milyenségéből adódik, hogy mekkora is lesz ez a „kilengés”, vagy nevezzük inkább lelki egyensúly felborulásának. Miért kell törekedni a minőségi életre?

Az életminőség-, mint fogalom sajnos nem mindig jól értelmezett a társadalom nagy része számára. Sokan el vagyunk foglalva azzal, hogy minél több anyagi javat megszerezzünk, amivel tulajdonképpen nincs is probléma, hiszen ez a létbiztonságot szolgálja, amely nélkül ma már nagyon nehezen lehet megélni. A probléma csupán akkor van, ha elfelejtjük, hogy nem mi vagyunk a tárgyakért, hanem azok a mi kényelmünket szolgálják. Megkönnyítik életünket, kényeztethetjük magunkat ezek segítségével, a tárgyak vannak értünk.
De mit érnek a tárgyak, az anyagiak, ha nem tudunk teljes, kiegyensúlyozott életet élni?

A jó életminőség fogalomkörébe beletartozik:
harmóniában vagyunk környezetünkkel, a körülöttünk élő emberekkel, családunkkal,
képesek vagyunk jó döntéseket hozni,
tudjuk, mi tesz minket boldoggá,
el tudjuk érni céljainkat,
meg tudjuk valósítani önmagunkat
képesek vagyunk olyan jellemvonásokat elsajátítani, ami segít, hogy olyan emberré váljunk, akik lenni szeretnénk,
tudjuk, miből nyerhetünk energiákat, melyekkel feltöltődhetünk,
tudunk krízishelyzeteket kezelni,
konfliktusokat megoldani,
problémákkal megbirkózni,
szeretni önmagunkat és a körülöttünk élő, számunkra fontos embereket.

A példák még sok száz oldalon sorolhatóak, ez mindig egyéni igényeinktől függ, azonban minden egyes pont valamiben egyezik: a lelki jólét az életünk magas színvonalához elengedhetetlen.
Mi segíti elő a lelki egyensúlyunkat?

A lelki egyensúly eléréséért nagyon sokat kell dolgozni, mint oly sok mindenért az életben. Nehézséget jelent, hogy a befektetett munka olykor fájdalmas, megrázó, de mindenképpen célravezető. A kemény munka meghozza gyümölcsét.emberek

Magyarországon minden 5. ember jelenleg is depressziós, és azon személyek száma, akik már küszködtek ezzel a problémával, még magasabb. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy az utcán járva, tömegközlekedésen utazva az emberek arcát figyeltük. Ha jól megnézzük, láthatjuk az arckifejezéseken, reakciókon, hogy kik azok az emberek, akik egyensúlyban élnek. Egyszerűen egyfajta megmagyarázhatatlan „ragyogás” látszik rajtuk, kellemes benyomást keltenek, jó rájuk nézni. Ez a szépségnek egy olyan formája, mely nem követ divatirányzatot, mégis sokkal gyönyörködtetőbb, mint bármilyen smink vagy frizura.
Minden ember lehetne ilyen szép, ha megfelelő segítséget kap a belső (sz)épüléshez !

Ma már rengeteg helyen lehet segítséget kapni lelki nehézségeink leküzdéséhez, ezek közül néhány:
pszichológusok
pszichiáterek
mentálhigiénés szakemberek
lelkisegély-telefonos szolgálatok
egyéni terápiák
csoportos terápiák

A belső munka során rengeteg információt szerezhetünk önmagunkról, a lélekben lezajló folyamatokról. Személyiségünk minden egyes alkalommal fejlődik, önismeretünk gazdagodik, s magasabb színvonalú élethez segítenek hozzá.
Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mi mit tehetünk a saját pszichénk, közérzetünk jobbá tételéért.

A legfontosabbak és legegyszerűbbek:
Tiszta, rendezett környezet létrehozása-segít a jobb közérzet elérésében
Kiegyensúlyozott étrend-a biológiai folyamatok rendkívül nagy szerepet töltenek be, kapcsolatban állnak a lélekben játszódó folyamatok lezajlásakor
Megfelelő időbeosztás-megelőzi az „összecsapnak a fejem fölött a hullámok” effektust
Testmozgás-endorfint (boldogság-érzetért felelős hormont) szabadít fel
A stresszt okozó tényezők kiszűrése-ne terheljük le magunkat
Kikapcsolódást jelentő tevékenységek keresése-meditáljunk, relaxáljunk, találjuk meg azt a tevékenységet, mely segít a kikapcsolódásban, boldogságot okoz
Alvás-napi minimum 8 óra elengedhetetlen a regenerálódáshoz
Tájékozódás-minél több ismeretet szerzünk meg valamivel kapcsolatban, annál hatékonyabbak leszünk a probléma megoldásakor
Törekedjünk nyitottságra az emberi kapcsolatainkban-jó érzés másokat szeretni és tudni, hogy velünk is törődnek, szeretnek minket

Lelki Egyensúly

Felismerhetjük önmagunk és mások tökéletességét. A tökéletesség sohasem a múltról vagy a jövőről szól, csak és kizárólag a jelenre vonatkozik. Most, a jelen pillanatban vagyunk tökéletesek, függetlenül attól, hogy mit érzünk vagy gondolunk, függetlenül problémáinktól vagy befejezetlen ügyeinktől. Szeretetre méltók vagyunk akkor is, ha úgy érezzük elkövettünk hibákat. Bármit gondoltunk, éreztünk vagy tettünk is, embereknem akadályozhatja meg, hogy, hogy a jelenben itt és most felismerjük tökéletességünket. Minden szenvedésünk abból ered, hogy nem vagyunk hajlandók élvezni és elfogadni az életet úgy, ahogy van, valamint abból a bizonytalanságunk szülte igyekezetből, hogy jobbá tegyük önmagunkat, kapcsolatainkat és a világot, melyben élünk. Ha felhagyunk végre a hibák keresésével és javítási kényszerünkkel, sokkal teljesebben létezhetünk jelen életünkben. A teljesebb élet energiát, célokat és töretlen egészt jelent. Semmi sem hiányzik, semmi sem kevés: tökéletes úgy, ahogy van.
Azt is felismerhetjük, hogy mindenki más is tökéletes jelen pillanatában. Függetlenül attól, hogyan viselkedtek velünk a múltban, és az sem számít, hogyan viselkednek velünk a jövőben. Függetlenül attól, hogy látszólag problémáik vannak. Nem kell segíteni rajtuk, nem kell tanítani vagy jobbá tenni őket. Joguk van a saját érzéseikhez, mindegy, hogy tetszik-e nekik vagy sem, mindegy, hogy tetszik-e nekünk vagy bárki másnak, mindegy, hogy egyetért-e velük bárki.

Minden ember egy teljes egész, még akkor is, ha önmaga nincs erről meggyőződve, vagy mások látják tökéletlennek. Ha a lélek vezérli tekintetünket, átlátunk a másik személy felszínen megmutatkozó gyengeségein, és megpillanthatjuk belső nagyszerűségét. Ha ez az illető ellenséges velünk, akkor is látni fogjuk, hogy csupán a szeretetünkre vágyik, de nem tudja, hogyan kérje.

Ha rossz véleménnyel vagyunk másokról, fontos, hogy tudatosítsuk magunkban ezeket a gondolatokat. Ne próbáljuk meg igazolni ezeket az ítéleteket. Ne is hibáztassuk magunkat miattuk. Egyszerűen azt kell megértenünk, hogy akit megítélünk, azt nem vagyunk lépesek többé tisztán látni. Amit másokban elítélünk, megmutatja, mit nem tudunk elfogadni saját magunkban. Ha megtanuljuk szeretni és elfogadni saját személyiségünknek ezek aspektusait, nem hibáztatunk többé másokat miattuk.

Azt is felismerhetjük, hogy a körülöttünk lévő világ is elfogadható jelen formájában. Nem kell megváltoztatni, jobbá tenni. japánkertNem kell, hogy elvárásainknak megfeleljen. Fájdalmat szül, ha azt akarjuk, hogy a dolgok megváltozzanak. Csupán az változhat meg, hogyan értelmezzük a történéseket. Az eseményeket nem befolyásolhatjuk, de azt igen, hogyan gondolkodunk róluk. A világgal szembeni ellenérzéseink megmutatják, mit nem tudunk elfogadni saját magunkban. Ahogy egyre jobban megtanuljuk szeretni önmagunkat, egyre kevesebb külső helyzetet találunk majd kellemetlennek. Az is fájdalmat szül, ha ragaszkodni kezdünk bizonyos életkörülményekhez vagy az általunk játszott szerepekhez. Minden szerep egy idő után korlátok közé szorít, ha tovább akarunk fejlődni, meg kell őket változtatnunk. Bár talán nem mindig vagyunk rá felkészülve, a változások minden esetben szabadságot hoznak, belső világunk egy mélyebb szintjére vezetnek el.enportál

https://www.facebook.com/pages/Fordítsuk-meg-a-sorsunkat/360731700698608

Hozzászólások4wegdsv

20180713xiaoke
coach outlet online
malone souliers
ugg boots clearance
mulberry bags
christian louboutin sale
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
under armour outlet
oakley sunglasses wholesale
kate spade handbags
freshjive clothing
canada goose uk
cheap oakley sunglasses
coach outlet store online
harden vol 2
fingerlings monkey
air max 2018
michael kors outlet clearance
alexander mcqueen shoes
broncos jerseys
canada goose jackets
christian louboutin
pandora outlet
jordan shoes
air jordan shoes
brequet wathes
canada goose outlet sale
kate spade outlet store
oakley sunglasses wholesale
ugg boots
pandora jewelry
coach outlet store online
ugg boots clearance
coach factory outlet
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
michael kors outlet clearance
canada goose
polo ralph lauren outlet
givenchy handbags
michael kors uk
jordan 32
pandora charms sale clearance
michael kors outlet online
coach factory outlet
jordan shoes
coach factory outlet
fendi handbags
canada goose outlet store
polo ralph lauren factory store
ralph lauren
ugg outlet online
kate spade new york
true religion jeans
pandora outlet
coach outlet store
coach outlet
cheap jordan shoes
michael kors outlet store
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
uggs outlet online
michael kors uk
manolo blahnik
tory burch outlet store
kevin durant shoes
jordan shoes
nike outlet
cheap jordan shoes
pandora jewelry
adidas soccer shoes
ugg boots outlet
coach factory outlet
ugg boots clearance
canada goose
uggs canada
cheap ugg boots
michael kors outlet
coach outlet store online
calvin klein jeans
polo ralph lauren outlet online
kd 9
michael kors outlet
air jordan retro
michael kors handbags
pandora jewelry
kate spade handbags
coach outlet store
miu miu outlet
air jordan shoes
christian louboutin
nfl jersey wholesale
moncler
longchamp pas cher
ugg outlet online
coach outlet online
uggs outlet
canada goose outlet store
longchamp outlet online
canada goose jackets for women
michael kors outlet clearance
cheap jordan shoes
longchamp solde
coach factory outlet
barbour jackets outlet
coach factory outlet
christian louboutin sale
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo outlet
ugg outlet online
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet store
ugg boots
huf clothing
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet
pandora jewelry
ugg boots clearance
swarovski crystal
coach outlet online coach factory outlet
jerseys wholesale
champion clothing
baltimore ravens jersey
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin sale
michael kors outlet clearance
kate spade new york
polo ralph lauren outlet
jordan shoes
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
ugg outlet online
ray ban sunglasses sale
kate spade new york
polo ralph lauren shirts
pandora charms sale clearance
denver broncos jersey
ugg boots
kate spade outlet online
polo ralph lauren
jordan shoes
chloe outlet
nike nba jerseys
canada goose outlet store
polo ralph lauren outlet
canada goose
canada goose jackets
nike outlet store
cheap jordans
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren polo shirts
ugg boots on sale
burberry outlet stores
furla handbags
coach outlet store online
kate spade purses
canada goose jackets clearance
nike shoes on sale
air jordan shoes
ray ban sunglasses outlet
jordan shoes
fitflops sandals
jordan shoes
canada goose
coach factory outlet online
air max 90
pandora jewelry
lacoste outlet
belstaff jackets
canada goose
balenciaga sandals
adidas outlet store
supreme shirts
jimmy choo shoes
uggs outlet online
uggs outlet online
tory burch outlet store
supreme clothing
coach outlet store online
canada goose outlet store
canada goose outlet online
christian louboutin
harry winston jewelry
cheap jordan shoes
canada goose outlet
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
ugg boots
polo ralph lauren shirts
off white outlet
coach outlet store
ralph lauren polo
fitflops shoes
cheap jordan shoes
oakley sunglasses sale
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
49ers jerseys
michael kors outlet clearance
ugg outlet
cheap jordan shoes
ugg boots clearance
michael kors outlet store
michael kors outlet clearance
air max 1
cheap jordan shoes
gentle monster sunglasses
pandora outlet
ugg outlet
polo pas cher
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
pandora charms
audemars piguet watches
pandora outlet
air jordan shoes
supreme clothing uk
canada goose outlet store
polo outlet online store
lacoste pas cher
michael kors outlet clearance
chopard jewelry
christian louboutin sale
tory burch outlet online
longchamp pas cher
coach outlet
cheap jordan shoes
dsquared2 jeans
canada goose outlet store
bape clothing
isabel marant outlet
ralph lauren outlet online
michael kors handbags
michael kors outlet clearance
kate spade new york
christian louboutin
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin
canada goose outlet
ugg boots outlet
canada goose outlet
bcbg dresses
brequet wathes
ralph lauren polo
ugg outlet,ugg outlet stores
coach factory outlet
christian louboutin sale
canada goose uk
kate spade
true religion outlet store
ugg boots for women
pandora charms outlet
coach outlet store online
canada goose outlet online
coach factory outlet
kate spade purses
alife clothing
pandora jewelry outlet
ralph lauren
carrera sunglasses
san antonio spurs jersey
polo ralph lauren
canada goose uk
diesel jeans
coach factory outlet
james harden jerseys
ralph lauren outlet
air jordan shoes
coach outlet store online
broncos jersey
pandora charms
light up shoes
nba jerseys wholesale
air max 97
swarovski jewellery
true religion jeans sale
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
canada goose jackets sale
michael kors outlet online
kate spade outlet store
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet online
longchamp pliage
nike revolution
coach outlet store
ugg outlet
kate spade outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach handbags online outlet
fossil watches
ralph lauren outlet
isabel marant shoes
jordan shoes
ugg boots on sale 70% off
cheap air jordans
ray-ban sunglasses
nike pegasus
polo ralph lauren shirts
tory burch handbags
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
cheap air jordans
uggs outlet online
canada goose outlet online
polo outlet
coach factory outlet online
christian louboutin
kyrie 4
basketball sneakers
kate spade handbags
coach outlet store online
coach factory outlet
cheap air jordans
true religion jeans sale
michael kors outlet
pandora jewelry
jordan shoes
cheap jordans
suicoke sandals
canada goose jackets
guess factory
coach outlet store online
kate spade
michael kors outlet clearance
cheap jordans
ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
moncler outlet
coach factory outlet
nhl jerseys wholesale
coach outlet store online
true religion outlet store
hermes online
gucci outlet online
cheap jordans
chloe sunglassess
michael kors uk
polo ralph lauren outlet online
michael kors online
polo ralph lauren shirts
nfl jerseys
pandora jewelry
nhl jerseys for sale
g-star jeans
air jordan shoes
coach outlet store online
true religion jeans for men
canada goose jackets
uggs outlet
air max 90
ralph lauren
uggs outlet online
ugg outlet store
air jordan shoes
coach outlet online
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
cheap jordans
kate spade
michael kors outlet online
bulgari jewelry
michael kors outlet clearance
canada goose outlet store
balmain jeans
prada shoes on sale
kate spade sale
christian louboutin
pandora charms
nike trainers
ugg boots
canada goose outlet online
michael kors bags
ray ban sunglasses outlet
chrome hearts clothing
nike outlet online
cheap uggs
oakley sunglasses wholesale
canada goose jackets outlet
swarovski crystal
canada goose outlet online
canada goose coats
cheap oakley sunglasses
chrome hearts sunglasses
cheap ray bans
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
christian louboutin sale
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
pandora outlet
canada goose jackets
coach outlet store online
mbt shoes outlet
kd 10 elite
michael kors factory outlet
coach factory outlet
air jordan shoes
houston texans jersey
moncler coats
ugg boots
coach factory outlet
mac outlet
christian louboutin
adidas outlet store
cheap jordan shoes
canada goose
coach factory outlet
ugg boots on sale
polo ralph lauren
bally shoes
adidas shoes
ralph lauren outlet
ugg boots
jerseys from china
polo ralph lauren outlet online
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
adidas crazy
adidas shoes
burberry outlet sale online
a bathing ape
kate spade purses
cheap ugg boots
polo ralph lauren outlet
basketball jerseys
kate spade handbags
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
colts jersey
kevin durant jerseys
nike factory shoes
10 deep clothing
nike shoes on sale
ray ban outlet
air more uptempo
ugg outlet store
michael kors outlet online
pandora jewelry
kate spade handbags
cheap michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
karen millen dresses
ugg boots
arcteryx jacket
pandora jewelry
givenchy jewelry
nfl jerseys wholesale
kate spade
coach factory outlet
tory burch sandals
michael kors
cheap ugg boots
uggs outlet
michael kors outlet clearance
armani exchange
cheap jordan shoes
oakley sunglasses wholesale
barbour mens jackets
mlb jerseys wholesale
cheap jordans
coach factory outlet
cheap air jordans
tag heuer watches
cheap air jordans
polo ralph lauren outlet online
moncler coats
jimmy choo sunglasses
canada goose outlet store
stuart weitzman shoes
golden state warriors jersey
coach outlet
uggs on sale
michael kors outlet clearance
kate spade purses
pandora outlet
canada goose outlet online
kate spade handbags
coach outlet canada
polo outlet
louboutin shoes
ray ban sunglasses outlet
cheap jordan shoes
ralph lauren
ralph lauren factory store
air jordan shoesA világot jobbá kell tenni, nem elfogadni a hibáival együtt!!

Nem szabad elfogadni a világot annak amilyen korunkban! Az ember belevetett az életbe, de saját akarattal, majd élete folyamán saját álmokkal, tervekkel egészíti ki. Amelyeket szeretne megvalósítani és ez az életrendje. Csak egyet nem szabad soha elfelejteni, hogy sokan élünk ezen a Földön és minden életnek joga élni és megélni, megvalósítani szintén a kitűzött céljait, amely nem más, mint az emberhez méltó, boldog, egészséges, alkotó élet.

Biztosítani kell minden embernek a lelki- érzelmi fejlődést, a szellemi felemelkedést, ennek pedig a legfontosabb kritériuma a béke, és a megélhetés biztosítása, hogy egészséges, kiegyensúlyozott, alkotó emberré fejlődhessék !

Elfogadni a világunkat olyannak amilyen? ez badarság! Nem szabad elfogadni, nem szabad belenyugodni, nem szabad fejet hajtani, mert úgy ahogy most van, egy igazságtalan a népeket, a tömegembereket kihasználó, elnyomó világ az amibe születtek. Ahol a biliárdosok és milliárdosok élvezik az életet és a többi nem több mint alul fizetett rabszolga vagy épp otthontalan, munkanélküli, alultáplált többség.

Test- lélek-szellem?

Ha a test szűkölködik, ha a lelket emberi voltában megalázzák, akkor a személyiség is sérül és a lélek is, ami viszont visszafordul a testbe és betegséget okoz, és háttérbe szorítja a szellem fejlődését! - S mind ez, az egész emberi faj fejlődését, mert genetikailag átörökíti az ember ismételten, minden testi és lelki torzulását, ami visszahat az egész emberiség fejlődésére isteni szellemé válására!

Ha viszont az emberi tudatot, mindenféle keleti-nyugati ókori- középkori vallásos babonasággal tömködi egy társadalom, akkor sajnos csak HITET osztogat és Csodákat, miközben mind kettő nem több mint hamis illúzió, az viszont édes kevés az élethez, az élni akaráshoz, a Világ- élet jobbá tételéhez!

Legfeljebb azt érik el vele, hogy egyre több ember menekül öngyilkosságba értelmetlenül, mert se mennyország, nincs, se feltámadás, se az újra-leszületés nem igaz!!-- ezek csak és kizárólag a szellem lesötétítésére, a a világunk szegény rétegeinek félrevezetésére kitalált babonaságok!

lásd;

http://tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-élni.blogger.hu