Egy nap hányszor bírálod felül a döntéseidet?

Egy nap hányszor bírálod felül saját döntéseidet??

Legyinthetünk, célokat, álmokat kitűzni a világon a legkönnyebb dolog.
Álmodozni tudunk, ennél mi sem egyszerűbb.

Mégis, amikor számot vetünk az életünkben, szomorúan jövünk rá, hogy a vágyott célokból bizony igen kevés teljesült… vagy egyáltalán semmi sem!

Ahhoz, hogy céljaink magasabb, vagy akár 100 %-os arányban teljesüljenek tisztában kell lennünk egy feladat megvalósulásának szakaszaival.

Nem elég elindítani, nem elég vágyni egy adott cél iránt, cselekedni kell.. és talán meglepő, de nem cselekedni is tudni kell (hisz van úgy, hogy pont a cselekvés visz messzebb a céltól. Néha meg kell várni azt az egy lélegzetnyi szünetet, amíg az események a számunkra legkedvezőbb állásba kerülnek.)

Egy akció, egy folyamat sikeres végrehajtásának lépései a következők:

1.) Elindítás
2.) Megváltoztatás, létrehozás
3.) Megállítás

Elindítás témakörébe tartozik:

- egy ötlet, egy idea létrejötte,
- egy folyamat elindítása (kezdő lendület megadása, konkrét cselekedet megkezdése)
- egy feladat útra indítása azáltal, hogy mások felé tiszta, érthető kérést/utasítást adunk.

Vannak olyan személyek, akik csupán elindítani képesek dolgokat.

Ezeknek az embereknek nagyon jó, forradalmi ötleteik vannak, de a részletek végiggondolása, illetve fizikai síkra történő lehozatala (munka által) már elképzelhetetlen számukra.
Rohan a vérük és újabb kihívásokba vetik magukat, mert ez a lételemük, az alkotás gyönyöre.

Ebbe a csoportba sorolandók az „őrült” tudósok, a „szereburdi” professzorok, a furábbnál-furább találmányok feltalálói, az örök álmodozók… és talán mondhatjuk, az MLM-pillangók is, akik minden üzletben a legtutibb meggazdagodást látják…de az álmodozáson kívül nem lépnek tovább. Ezek az emberek azok, akik nagyon lelkesek, de mint a szalmaláng hamar elporladnak.

Mert az elindítás után jön a Megváltoztatás, létrehozás cselekménysorozata:
- akár mi indítottuk el az ötletet,
- akár kiadott feladatot végzünk,
- egymást követő cselekmények sorozatán keresztül alakítjuk a körülményeket olyanná, ami a legoptimálisabb A pontból B pontba történő eljutásunkhoz.

E személyek között is vannak olyanok, akik CSAK megváltoztatni tudnak, de például elindítani nem. Az emberek többsége ide tartozik. Ez az alkalmazotti lét síkja. De nem szeretnénk, ha bárki ezt degradáló, kisebbítő jelzőnek tekintené. Sokan szeretik a biztonságos, előre kiszámítható jövőt, ahol tudják, hogy adott energia-befektetéssel mit érhetnek el. A döntés sokszor ijesztő terhét így más viseli, viszont örömmel tesznek embertársaikért és környezetükért.

És végül a Megállítás képessége. Mire is gondolok itt?

Bizonyára volt az Ön környezetében is már olyan ember, aki szinte „mániákusan” csinált valamit tovább, holott a tevékenységet már nem élvezte, sőt kimondottan terhére volt. Vagy birkózott egy olyan párkapcsolatban, aminek tudta már semmi értelme, mégis képtelen volt megállítani, és azt mondani elég. Mindkét esetben a megállítás képességének a hiányáról beszélünk.

Sokaknak nem könnyű a megállítás! Kevesen képesek jókor, jó időben felismerni valaminek a végét, illetve meghozni a megállítás felelősségteljes döntését.

És itt is vannak természetesen olyan emberek, akik szakmájukat gyakorolva ebben a legjobbak. Pl: Ellenőrök, kalauzok, rendőrök… a legkiválóbb folyamat-megállítók.

Ahhoz viszont, hogy egy cselekvésünk sikeres legyen mindhárom stádiumot ismernünk, alkalmaznunk és vállalnunk kell!

Csak annak teljesülhetnek a vágyai, aki
1.) Bátran belevág felismerve a lehetőséget
2.) A sikerért hajlandó tenni, feladatokat elvégezni
3.) Majd képes a már elvégzett, kinőtt feladatokat letenni. (egy sikeres üzleti tárgyalásban ez a zárás- ciklusa—ha ez nem megy jól, elvesztegetted az értékes idődet, bármilyen jól végezted az első két lépést).

Végezd mindhárom lépést jól, jó időben, kellő ideig: és hoha ne bíráld felül a döntéseidet. És sikeres leszel.

HozzászólásokÉs ez így van.

Megtapasztaltam. Sikeressé válhattam e lépések betartásával hálózatom építésében. A 21%-ból, 15%-ot sikerült meglépnem, kitartásomnak és igyekezetemnek, na meg csapattársaimnak, akik hittek bennem, köszönhetően.