Gattina blogja

Belső hang súgta....

Gondoltam, több év után megkérdezem, hogy van. Csak úgy. Mert érdekelt volna, és különben is, belső hang súgta. Elkérte a számom, mint ezt már máskor is tette. Hogyan is felejthette el? Én még mindig tudom az övét, pedig soha nem volt velem. De mégis. Tovább »

Címkék:

A térkép

Tegnap este 11 körül, a városból hazafelé tartva épp a barátnőmet vártam egy rövid csevejre a budaörsi pihenőnél, amikor megállt mellettem egy autó. Láttam, hogy spanyol a rendszáma, és azt is, hogy a férfi, aki kiszáll, hulla fáradt, kezében egy agyonhajtogatott papírt tartott. Jött felém, és én azonnal kiszálltam, már a szemein láttam, hogy segítséget vár. Tovább »

Címkék:

Az voltam, aki vagyok

Olvasom a jobbnál jobb írásokat az Elengedésről, és egyebekről. Hálás is vagyok érte, hogy vannak olyanok, akik képesek ezeket a fogalmakat ilyen precízen szavakba önteni, és megosztani velünk, ezzel segítve elhatározásainkat. Tovább »

"Figyelj az álmaidra"

Figyelj az álmaidra - olvasom ma egy honlapon, ahol a tudatosságról találtam egy nagyon jó írást. Tovább »

Címkék:

Csalódottság? NEM!

Lassan 1 hónapja nem jártam az oldalon, mea culpa. Tovább »

Címkék:

És itt van!

Mostmár elárulhatom a nagy titkomat (persze ez semmi az igazi Titokhoz képest :) ) , hogy miben mesterkedtem eddig. Tovább »

A kézzel fogható siker

Régóta nem írtam ebbe a blogomba, amire megvolt a jó okom. Ugyanis a változással, melyet magam hoztam létre az életemben, egyre több olyan teendőm van, mely lefoglalja az írással töltött időmet. Vagyis továbbra is írok, csak valami mást, valahol máshol :)
Egy régi elképzelésemet kezdtem megvalósítani, és jövő héten lesz az igazi indulás. Tovább »

Címkék:

Jól csak a szívével lát az ember

Sok helyen olvashatunk a személyiségfejlesztésről, és annak fontosságáról. A legtöbb blog és hozzászólás ezzel van tele, sokszor egy kicsit filozófikusan, sokszor csak úgy, és sokszor tudományosan. Mindegyik tiszteletreméltó, mert különbözünk. Tovább »

Címkék:

Szeretetben élünk

Mindig örömmel tölt el, ha olvassák az írásomat, s bár nem mindig sikerül túlságosan eredetire vagy sokatmondóra, én mégis örömmel írom a sorokat. Néha felteszem magamnak a kérdést, hogy vajon helyes-e ez, vagy inkább meg kellene tartanom ezeket a belső monológokat, érzéseket magamnak, de aztán az jut eszembe, hogy ha csak 1 embernek is mosolyt csal az arcára, miért is ne? Tovább »

Címkék:

A nap örömei

Örülök, mert reggel ismét mosolygósan kelt a kisfiam és mi is.
Örülök, mert együtt reggelizett a család.
Örülök, hogy megetethettem az állatainkat: a cicát, a kutyát és az új jövevény 2 nyuszikát. ( a hörcsögöknek nem én adtam :D )
Örülök, hogy esik az eső, mert így együtt vagyunk...nem megy egyik jobbra, a másik balra.
Örülök, mert nyugalom van...pihenünk. Tovább »

Címkék:

Lazábbnak lenni

Ha nem a blog írás előtt olvastam volna el Ritocska bizonytalanságról szóló blogját, valószínűleg más dolgokat is írnék. Ezúttal én a lazaságot válsztottam témának, aminek ugye határozott ellentéte a görcsösség, a merevség. Tovább »

A többiek megtartanak....

Van egy kedves öröknaptáram, és minden reggel alig várom az üzenetét. Igaz, ezt a naptárat én vásároltam anno a páromnak, apák napjára, de előszeretettel használom én is.
A mai nap üzenete:
Tudnod kell, hogy amikor erőd végére értél, csupán ki kell nyújtanod a kezedet, s a többiek megtartanak... Tovább »

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...

A mai napon megint azzal a ténnyel kellett szembesülnöm, hogy pozitív hozzáállás ide vagy oda, vannak olyan emberek, akikre teljesen mindegy, milyen az ember, nem tud pozitív hatással lenni. És ha történetesen ez pont egy olyan ember, akivel mindennap találkozunk, akkor ez a dolog még nehezebb. Nem is tudom, az ilyen típusú emberek mit várnak az élettől úgy általában. Tovább »

Címkék:

Fogalmazás-gátló :)

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy fogalmazás-gátlót vettem be és ezért nem írtam, megnyugtatom, téved :D Tovább »

Címkék:

Apró harcok

Hosszú idő után újra képes vagyok tiszta szívből hálásnak érezni magam. Szégyen ide vagy oda, kissé elszaladt velem a ló az elmúlt 6 évben, és időnként megfeledkeztem arról, hogy ez a normális életérzés. Elégedetlenség, előitéletek és konfliktusok...egyre kevesebb van belőlük jelen a mindennapjaimban. Csak apró harcokkal találkozom, ami hozzátartozik az életünkhöz. Pl. Tovább »

Címkék: