A tudatosságról…

Ma egész nap egyedül szemléltem a világot… A világot, ami bennem rejlik ami mindannyiunk által létrehozza a külvilágot, ami arra sarkal minket, hogy megtanuljuk a mi általunk létrehozott külvilági jeleket értelmezni és megérteni, hogy számunkra meghozzák a mi fejlődésünk és változásunk érdekében az információt.

Amikor kérdések merülnek fel bennünk – persze olyankor amikor tudatosak vagyunk és ilyenkor valljuk be egy meditatív állapotban vagyunk ébrenléti szinten – ilyenkor megjön a válasz is a tapasztalásunknak megfelelően. Viszont ezeket a válaszokat sok esetben nem teljesen tudjuk hová rakni és jól kezelni. Természetesen sokunknál előfordul, hogy az „élet” ismétli önmagát bizonyos helyzetekben. Amikor megértjük, hogy az ismétlődő esetek első szintű értelme az, hogy megszabaduljunk valamitől vagy éppen megtanuljunk valamit, akkor szembesülünk azzal, hogy a tudatosság egy mélyebb szintjére érkeztünk. Már nem csak a jelekre kapunk válaszokat, hanem tudjuk, hogy melyik elengedni való „információs csomagról” kaptunk választ, hogy még mindig dolgunk van vele, vagyis jobban kell tudnunk kezelni azt az adott szituációt lelkünk mélyén, mert a lelkünk még nehezen kezeli az adott feladatot.

Fogjuk fel úgy, hogy ilyenkor - mint egy elemben az áramenergia - túl sok vagy éppen túl kevés van azon energiából bennünk.

Észrevehetjük, hogy egyből helyére kerül egy kis darabja az életünknek… tulajdonképpen azt leírni ami a fejemben kitisztult szinte lehetetlen. Mint ahogyan azt is, hogy elmondjam milyen egy naplemente… Mert arra csak azt lehet mondani: Gyere és lásd magad!

Viszont mikor helyére kerülnek a dolgok és megérezzük azt, hogy megértettük egy szituáció ismétlődését, akkor megfigyelhetjük magunkon, hogy elkezdjük kezelni azt a feladatot, amit eddig nem voltunk képesek… és hamarosan megszűnnek azok a "túltöltések" amik miatt az ismétlődő feladatot kaptuk!!!

Sok sikert hozzá!

HozzászólásokHát én éppen most egy ilyenen

Hát én éppen most egy ilyenen megyek keresztül. Megértettem, hogy miért ismétlődik meg életemben az, amit gyerekkoromban átéltem. Pont ugyan az az érzés. Most értettem meg és most tudok rajta változtatni el tudom engedni a félelmeimet és tudok tudatosan önmagamra figyelni. Ehhez kellet, hogy kapjak az élettől egy szituációt.
Itt jön az, hogy ok nélkül nincsen semmi sem. Mindennek, ami velünk történik oka van.

Szép napot!