girasole blogja

Nem tudlak nem szeretni

Bár volt már, hogy olyat tettél, vagy mondtál, amin megbántódtam, nem tudlak nem szeretni,
bár volt már, hogy haragudtam Rád, nem tudlak nem szeretni,
bár volt már, hogy azt mondtam, nem kereslek többet, nem tudlak nem szeretni,
bár volt már, hogy éjszakákat töltöttem ébren és sírtam végig Rád gondolva, nem tudlak nem szeretni, Tovább »

Címkék:

Élet a málnán

Állj meg egy kietlen, köves pusztaság közepén, és vegyél a kezedbe egy szem málnát. Tovább »

Csók

csókAzt gondolom a csók az egyik legmélyebb, ha nem a legmélyebb kapcsolódás, ami két emberi lény között létrejöhet. És a legintimebb is. Meglepő, hogy így gondolom? Tényleg, miért is gondolom így?
A csók, a kapu, a Teljesség kapuja. Nem egyszerűen két bőrfelület találkozása, hanem a lelkek találkozása, amit ha megélsz, ha igazán mélyen megélsz, akkor általa eggyé tudsz válni a másikkal. A szeretkezés csak erre alapozódva következik, ha következik, mert néha egy csók mélyebb és egyszerre magasabb élményt adhat, önmagában lehet szeretkezés. Tovább »

A majmok is tudják!

a majmok is tudjákA japán Koshima szigetén vadon élő majom kolóniával végeztek kísérletet kutatók, mégpedig úgy, hogy folyamatosan a homokba dobott édesburgonyával látták el a majmokat. A majmoknak ízlett az édesburgonya, a homokot és a piszkot azonban nem szerették. Az "Imo"-nak nevezett tizennyolc hónapos nőstény megtalálta a megoldást erre a problémára azzal, hogy megmosta a burgonyákat. A fortélyra anyját is megtanította. Játszótársai szintén elsajátították az új módszert, és Tovább »

Csak egy apróság

ajándékFurcsa dolog esett meg velem a napokban... A városban éppen bevásárlásból siettem tovább, még sok elintézendő dolgom volt, amikor a járdán a falhoz támaszkodva megláttam egy hajléktalan bácsit. És megakadt rajta a szemem.
Annyira magányosnak láttam őt, és elhagyottnak és mégis valami megfogott benne. Gondolkodtam, adjak neki pár forintot? ...de valahogy nem éreztem, hogy tényleg ezt kellene tennem. És ekkor lenéztem a kezemben tartott csomagra... Tovább »

RE: Te döntesz??

Csillagvirág megihletett..., bár már napok óta ez a témakör foglalkoztat...

Ha holnap meghalnál és odakerülnél sajátmagad elé és megkérdeznéd magadtól, hogy úgy élted-e le az életedet, ahogyan eltervezted?..... Elégedett lennél a válasszal? Tovább »